Aki meg nem anonim, az meg azért nem válaszol, mert hát felelősség...
Egyébként meg hátha valaki járt ilyen sajnálatos szituációban...
Aki meg nem anonim, az meg azért nem válaszol, mert hát felelősség...
Egyébként meg hátha valaki járt ilyen sajnálatos szituációban...
Nem gondolod komolyan. Egy egy - nagyrészt anonim - online fórum ellenőrizetlen azonosságú, jórészt laikus résztvevőkkel, a teljes felelőtlenség állapotában.
Tisztelt Fórumozók!
Legsúlyosabb következményekkel, halálesettel járó közlekedési balesetnél, ha a vétkes fél a felelős teljes egészében az eseményekért, és az áldozatnak semmilyen felelőssége nincs az esetben, a vétkes fél kötelező felelősségbiztosítójával szemben milyen nagyságrendű összegben érvényesíthető az elhunyt halálához kötődő, nem vagyoni jellegű kártérítés?
Kedves Fórumozók!
Nekem most ért véget a hosszú évek óta húzódó baleseti kártérítési ügyem. Engem a Pörzse Ügyvédi Iroda képviselt, és köszönhetően ennek a fiatalos energikus csapatnak, nem csak sikerrel zárult az ügy, de a mindenre kiterjedő tájékoztatásnak köszönhetően jómagam is az eljárás aktív részese lehettem. Ajánlom mindenkinek az irodát, aki hasonló cipőben jár.
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az alábbi ügyben szeretném a tanácsukat kérni:
2010. november 13-án kishúgomat ( 14 éves) elütötte egy autó a zebrán. Az egyik oldalról közlekedő autós átengedte, a másik oldalról közlekedő azonban nem adta meg neki az elsőbbséget. Kiérkezett a mentő és a rendőr is, aki felvette a jegyzőkönyvet, melyet az elkövető aláírt. Szerencsére komolyabb baj nem történt, testvérem zúzódásokat szenvedett, feküdnie kell. Lelkileg azonban nagyon megviselte az eset. Az anyagi károk tekintetében a ruházata és a mobiltelefonja sérült meg. Az elkövető viselkedése nagyon elszomorított minket és úgy döntöttünk kártérítést igénylünk. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben megközelítőleg mekkora összegre lehet igényt tartani (kiszámoltuk mennyibe kerülnek a károsodott dolgokat megvásárolni+ gyógyszerköltség, 100.000 Ft kb, ez reális)? Amennyiben nem sikerül megállapodni, hogyan történik a kártérítés a biztosítón keresztül? Mire számíthatunk?
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Szabó Judit
Kedves Fórumozok.
Nem anyagi kártérítést kérhetek a per idejére?
Rövid leírás:
Továbbá az előzőekhez tartozik még,hogy az ügyben az ügyvédnek semmit nem kell bizonyítani,csak a megítélendő összeg nagyságát.Természetesen előzőleg tájékozódtam az elérhető összegről,ami 2-6 millió ft a sérülés nagyságától függően.Mivel nem vagyok mohó,beértem volna jóval kevesebbel is,de a biztosító ajánlata a legalacsonyabb összeg felét sem érte el.Az is kérésem ellenére(nem vagyoni kártérítés)vagyoni-és nem vagyoni kártérítés volt,ahol még az arányt sem közölték velem.Már első ajánlatuk sem volt reális,mert ha az lett volna,nem emelték volna meg a kifizetendő összeget 25%-kal ímélemet követően.Mivel közöltem levelemben velük,hogy nem megfelelő ajánlat esetén jogi utat veszek igénybe és annak költségeit rájuk hárítom,ebből eredően nem nekik kellene fizetniük az 50%-ot is,mivel az nekem költség?Továbbá ki kell e fizetnem az ügyvédnek a kiharcolt összeg 50%-át,ha abban benne van az ügyvédi költség,és az én költségem is,vagy le kell vonni az összegből a költségeket,és a maradt összegből kell kifizetnem az 50%-ot az ügyvédnek?
Köszönöm a válaszokat.
Megtaláltam a megfelelő kifejezést.Talán túl mohó az ügyvéd?Idézet az ügyvédi megbízásból.
"...képviseletemet ellássa munkáltatóval,illetve biztosítóval szemben.
Az ügyvédi képviselet(megbízás)díját a felek a következőképp határozzák meg:a megbízási díj a munkáltató/biztosító által xy.-ft felett kifizetett összeg 50%a.A kifizetendő összeget az ügyvéd letéti számlájára utalják.Amennyiben a munkáltató/biztosító peren kivül vagy perben költséget térít meg,úgy annak részét képező ügyvédi munkadíj a Megbízottat illeti meg. Amennyiben a Megbízó a megbizást azelőtt felmondaná,hogy a munkáltató vagy a biztosító a kártérítés összegét kifizetné,úgy a megbízott a követelt kártérítési összeg 20%-ára jogosult a felmondás időpontjában(ügyvédi munkadíj címen)".idézet vége.Részemről nincs szó semmiféle lenyúlásról,hacsak nem engem akarnak lenyúlni.Az árat nem én,hanem az ügyvéd szabta.A vizsgálat szerint a balesetben vétlen voltam,felelősség nem terhel,valamint a biztosító is elismerte a sérűlés maradandó mivoltát,mivel mást nem tehetett.
Köszönöm a választ,ezek szerint az ügyvéd genster?
Ha meg ítélet születik, akkor vagy elfogadod, vagy megfellebbezed, de ítélt dologra újabb keresetet beadni nem lehet.
A Te döntésed, hogy hány %-ra szerződtél az ügyvédeddel.
Ha egyezség jön közöttetek létre, akkor minden bizonnyal úgy fog zárulni, hogy a peres feleknek egymással szemben további igényük nincs. Enélkül a biztosító biztos, hogy nem fog megegyezni veled.
Még elfelejtettem,hogy az ügyvéd által kiharcolt összegből kell fizetnem az 50%-ot,ezért költség ez nekem.Köszönöm a válaszokat.
A biztosító tett egy ajánlatot,és az a fölötti rész 50%-a + munkadíly az űgyvédé,az 50%-ot szeretném visszakapni,mivel a biztosító hibájából nem jött létre az egyesség,alulértékelték a kártérítés összegét.Nekem így indokolatlan költségem keletkezett.
Visszalépésnél 20%-ot kéne fizetnem az ügyvédnek.
Még nincs ítélet,mert az ügyvéd egyezkedik a biztosítóval személyes ismeretségére hivatkozva.
Mivel még nem ismert a kártérítés összege,azért gondoltam,hogy csak a kifizetés után adhatok be igényt költségeím megtérítésére.
Köszönöm a válaszokat,de még mindig nem tudom,hogy megtehetem e azt a kifizetés után?
szakacs
Addig oké, hogy a biztosítót akarja kopasztani, de szerintem az 50% sikerdíj + költségek nagyon is lenyúlás szagú. Javaslom keress egy másik ügyvédet mert bár a mundadíj megállapodás tárgya, de akkor is nem egy Tocsik féle kalibelű ügyről van szó.
"Mona"
laikus hozzászóló
köszönöm a választ
szakacs
Rosszul tudod, és ezt az ügyvéd kollégának el kellett volna mondania. A bíróság a kártérítési perben kellett, hogy megítéljen neked perköltséget az ügyvédi munkadíjra tekintettel is. Hogy ez nem fedezte ezt az igen szép ügyvédi munkadíjat, az nem meglepő, ez előrelátható volt.
A biztosítódat perelheti.
köszönöm a választ, az illetőnek (már mint a másik félnek)volt egy 8 napon belüli sérülése amit látlelettel erősítettek meg a baleset után rögtön és természetesen az után kaptam a szabálysértési birságot.
Tehát ha jó értem még elvileg perelhető vagyok, ilyen ügyben?
Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi ügyben kérném segítségüket:
2009.06.hóban üzemi balesettel kapcsolatban beadott kártérítési igényemre a biztosító a mai napig mindössze két ajánlatot tett, illetve a kettő között volt egy telefonos is. Az ajánlatok között több hónap telt el. Az utolsó ajánlat előtt, ami a telefonos ajánlat megerősítése volt, felhívtam a biztosító figyelmét, amennyiben nem tesznek megfelelő ajánlatot, jogi úton fogom azt érvényesíteni, mivel arra kényszerítenek. A biztosító nem kívánt élni a személyes konzultáció lehetőségével, amit kezdettől fogva felajánlottam nekik. Ezek után fordultam ügyvédhez, aki 50%+költségeiért vállalta el az ügyet.Kérdésem a következő lenne: Jól tudom, hogy a kártérítési összeg (ami még nem ismert) kifizetése után adhatok be keresetet költségeim (ügyvéd, stb...)megfizetésére a biztosító felé? És hol tehetem ezt meg?
e-mail cím: szaki1965@citromail.hu
Köszönöm a választ előre is.
A balesettel összefüggésben később is jelentkezhet kára, pl. valamilyen egészségromlásból eredő nem vagyoni kár.
Történt egy közúti balesetem nemrég, én voltam az a ki okozta, el kis ismertem stb. megkaptam az ezzel kapcsolatos szabálysértési eljárásból származó büntetést amelyet, már rendeztem. Természetesen a biztosító rendezte a másik féllel a károkat felmérés alapján.
Szeretném kérdezni, hogy valamiféle követelése lehet e a másik félnek, vagy sem? vagy ha lezárták az ügyet és rendezték a kárt akkor ezzel le van e az ügy zárva?
Köszönöm a választ
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |