Webárúház, részesedés


kdani # 2004.07.19. 20:02

Köszi. Remélem eljutok valamikor egy komoly cégig is. Ráérek még.

szajbertattila # 2004.07.19. 19:57

Dehogyis ... hát ha nem vagy te terrorista, vagy igen?:-) erősödjél meg. és adózzál rendesen:-)

kdani # 2004.07.19. 19:52

Tehát nem fognak megjelenni a komandósok a lakásomon, mert zsebbe kapom a pénzt? Ilyen piti ügyekkel nem foglalkoznak?

szajbertattila # 2004.07.19. 19:50

Dani,

azt hittem valami komolyabb ügy, és hogy idősebb vagy. nekem nagyon szinpatikus, hogy be akarod tartani a törvényt, tartsd meg ezt a jó szokásod.

De én a helyedben nem fordítanék ennyi erőt, energiát erre az ügyre ...

Sok sikert:-)

kdani # 2004.07.19. 19:38

18%-t. De most ezt be kell fizetnem adóba? Ebbe van mindenféle tb, meg nyugdíj járulék, hozzá fogják ezt számolni a nyugdíjamhoz, mármint az időt?

kdani # 2004.07.16. 21:07

Ahhoz hogy céget alapítsak sajnos nincs elég pénzem. Ha feltesszük, hogy köztem és a partnerem között semmilyen vita nem alakul ki, akkor ha ő átutalja a 10%-t a bankszámlámra, azután én leadózom a 16%-t, akkor megsértem-e a törvényt? Kell számla, vagy más?

Karika # 2004.07.14. 12:31

Mikor e fórumot olvasod, a jobb oldalon látsz egy keretes részt, "TARTALOM" főcímmel. Ebben van olyan alcím, hogy "ügyfél keres ügyvédet". Ezt is megpróbálhatod.

kdani # 2004.07.14. 12:02

Az az igazság hogy itt nem nagy pénzekről van szó, csak havi 5000-50000 Ft, a bevétel 10%-a. Nem hiszem hogy ha ezt nem fizeti ki akkor a bíróságra mennék, mert gondolom egy ügyvéd ennél többe kerülne. Szerintetek ez a szerződést megírni egy ügyvédnek mennyi időbe kerülne? Nekem mennyi pénzbe? A harmadik meg, hogy nem igazán ismerek ügyvédeket, tudnátok ajánlani, vagy nézzek valamilyen szaknévsort?

Kago (törölt felhasználó) # 2004.07.14. 09:28

Kdani, azért én is azt tanácsolnám, hogy fordulj ügyvédhez. Bonyolultabb ez annál, semmint hogy azt egy körül-belüli minta alapján magad megírd. Túl sok benne a jogi buktató, és ha nincsenek rendesen elvarrva a szálak, akkor gond lehet. A dolog adatvédelemmel kapcsolatos, garanciális, szoftver használati, és még számos egyéb kérdéskört is felvet, tele olyan szakkérdésekkel, amit csak szakember tud megnyugtatóan megoldani. Az sem mellékes, hogy a szerződésből származó jogaidat ténylegesen érvényesíteni tudod-e adott esetben akár a bíróság előtt is.
A lényeg nem a mintában van, - az csak egy keret - a lényeg az, hogy a keretet hogyan töltöd meg tartalommal. Ehhez egy ügyvéd segítsége fontos volna.

kdani # 2004.07.13. 18:49

Akkor írok egy ilyen szerződést Kago írása alapján (köszi). Annyira nem komoly, hogy ügyvédhez menjek, ha nem fizet megszüntetem a szolgáltatást, meg valamennyire bízok benne. (Meghát gondolom az nem éppen ingyenes)

szajbertattila # 2004.07.13. 17:29

mennyire bonyolult egy ilyen webáruházat megcsinálni? menniyt ér kb a munkád, pluszz a karbantartás? Ki fogja végezni a feltöltéseket, az milyen gyakran és mennyi munkával fog járni? Kié lesz a domain név, lesz e- rá külön védjegy, ami alatt futni fog a bolt? Kié lesz az áru, ki szervezi meg az eljuttását a vevőkhöz? kiknél lesznek az adatok a megrendelésről - ezekhez ki férhet hozzá? kié a szerver, amin ez a sokminden értékes adat van? lesz -e arculattervezése az aruháznak? van -e hozz olyan szoftver, amit futtatni kell, annak jogai kit illetnek? sok-sok kérdés...

ha ezek letisztultak, akkor lehet kitalálni egy jó variációt - ami lehet egy sima megbízás (szerintem a te érdekeid ez védi a legkevésbé), vagy akár egy befektetési szerződés is, de lehet ez egy egy közös cég is: itt a legtöbb fontos jog a cégé, és ti, mint tulajdonostársak mondjuk egy szindikátusi szerződésben írjátok körül, ki mit csinál - viszont a clgben az ületrészeket lehet adni venni utánna, akár egymástól is ...

szóval mindeképpen egy ügyvéd segítségével iratnám meg a szerződést - előzetes konzultció után. Persze kérdés, hogy mennyire bíztok a dologban, mert egy ilyen szerződést megírni nem kis munka - de ha rááldozzátok a megfelelő pénzt, akkor sokat spóroltok egy utóbbi esetlegsen vitán (főleg, hogy nem is ismeriketk egymást) ....

Kago (törölt felhasználó) # 2004.07.13. 11:02

Valami egyedi szerződésben kell gondolkodnod, amiben pontosan rögzítitek mindazokat a feladatokat jogokat és kötelezettségeket, amik a feleket megilletik, illetőleg amiket a felek vállalnak. Valahogy így:

" megbízási szerződés,
amely létrejött egyrészről ( név, anyja neve, szül. adatok, lakcím, ) mint megbízó, ( a továbiakban MEGBÍZÓ)
másrészről ( Név, an. szül. adatok lakcím ) mint megbízott ( a továbbiakban MEGBÍZOTT) között a mai napon az alábbi feltételek szerint:

1.) Felek közösen megállapítják, hogy a megbízó tulajdonosa, vagy üzemeltetője ( hol, milyen boltnak, milyen áruféleségekkel stb. )
2.) Megbízó megbízza megbízottat azzal, hogy .......... ( egészen pontosan rögzíteni kell, hogy mi a dolga megbízottnak, azt mikor, és hogyan csinálja, milyen elvárásoknak kell eleget tennie, stb. )
3.) Felek abban állpaodnak meg, hogy a megbízott 2. pontban szereplő feleadati maradéktalan elvégzése esetén a megbízó a megbízott részére ...... ( mikor, mi után, mennyit, hogy fizet, milyen határidővel, hová, - pl a megbízott ... banknál vezetett ... számú bankszámlájára, vagy a megbízott átvételi elismervénye ellenében készpénzben egyösszegben, havonta, vagy alkalmanként, vagy a forgalom százalékában,
elszámolás módja, papírozása stb...)
4.) egyéb kikötések.. ( pl. ki viseli a járulékos költségeket, ha vannak ilyenek, titoktartási kötelezettség a megbízás teljesítésével kapcsolatosan a megbízott tudomására jutott adatokat illetően,
átfutási idők, egyéb kötelezettség vállalások ( pl. a megbízó a felvett rendeléseket hogyan, mi módon, milyen határidővel köteles teljesíteni, stb. )
5.) A jelen szerződést rendes felmondással bármelyik fél ... nap - hónap - felmondási idővel felmondhatja.
Rendkívüli felmondás esetei.... ( mikor milyen esetekben, milyen következményekkel.
Rendelkezések a szerződés megszűnése esetére ( amennyiben szükségesek )
6.) Rendelkezések az esetleges jogvita esetére, illetékes bíróság kikötése, stb.

A jelen szerződést a felek, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, az alább megjelölt tanuk jelenlétében jóvéáhjagyólag írták alá.

Dátum, aláírás,
tanuk ( név lakcím )

Amíg nem vagykorú, addig a szerződésre a törvényes képviselő ( -k ) aláírása is szükséges.

kdani # 2004.07.11. 21:31

Sziasztok!

Szeretnék nyitni egy internetes árúházad ahol a partnerem (akinek üzlete van, tehát ő végzi a beszerzést, én csak az oldalt üzemeltetném) bizonyos százalékot adna nekem a bevételből. Milyen szerződést kell vele kötnöm, mi szerepeljen benne (mivel nem egy régi barátom nem szeretném ha nem fizetné ki a részemet). Problémát jelenthet-e, hogy még nem vagyok 18 éves?

köszönöm a válaszokat.