Ja. Extra szabadnap.
Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)
sajnálom, 92 nagymamámat is el kellett vinni, most nyaral egy kicsit, azt hittük, majd megijed, de úgy tűnik, tetszik neki, hogy történik valami
92 nagymamámat = 92 éves (nincs ennyi mamám :)
Megúsztuk, Béla a délutános műszakra mehetsz dolgozni
Ajánlom szíves figyelmedbe, KBS, Ycal, Ipam, Napam...
Áttekintő helyzetelemzés.
I. rész, 40 percben
- Jogi nézőpont - a Kúria ítélete, mint jogalkalmazó döntésének értékelése
- Politikai nézőpont - a Törvényhozás, mint jogalkotó lépéskényszerének megállapítása
- "Ügyvédek évadja" - sztárparádé... - bomba ügyek...
http://echotv.hu/…r-kep-1-resz
„Mert a jelen helyzetnek (MOST 2013. július 17-én) nincs jogi megoldása. (Az erőlködésbe pedig nagyon bele lehet fáradni.)
”
(Allora Gondola)
Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)
Tisztelt Fórum:
A devizahitelesek megsegitésével kapcsolatban kinek mi a véleménye arról:Én a 2006-ban felvett hitelemet 2010-ben átváltottam egy másik banknál, hogy a részletem valamennyit csökkenjen.
Itt vajon melyik dátum határozza meg a szerződéskori árfolyamot?
Köszönettel.
Még 150 év, és megszületik 320 000 ítélet!
Mi várható a Kúria döntése után? Mikor semmis a devizahiteles szerződése? Minden olyan devizában nyilvántartott lakossági kölcsönszerződés, amelyik nem tartalmazza az árfolyamrést a költségek felsorolása között, az semmis? Mikor kell leállítani a kilakoltatásokat, a végrehajtásokat?
Ajánlom szíves figyelmedbe Mr. Chapel, BOXOS, TICIAN, KBS, Ycal, Ipam, Napam..., és TI többi derék bajvívók.
II. rész, 40 percben
http://echotv.hu/…r-kep-2-resz
- Jogi nézőpont - a Kúria ítélete, mint jogalkalmazó döntésének értékelése
- Politikai nézőpont - a Törvényhozás, mint jogalkotó lépéskényszerének megállapítása
- "Ügyvédek évadja" - sztárparádé... - bomba ügyek...
„„Mert a jelen helyzetnek (MOST 2013. július 17-én) nincs jogi megoldása. (Az erőlködésbe pedig nagyon bele lehet fáradni.)
””
(Allora Gondola)
A NEVETŐ HARMADIK.
Hallgat, mint a csuka.
A Bankszövetség pozicionálása, Neomodel tollából.
„A Bankszövetség egy kartell szervezet, amelynek törvényesen biztosítják a működését, egyébként miből is áll a tevékenységük? Az egyik a félrevezető nyilatkozatok gyártása, szakmányban.
Most borítékolom, hogy 5 év múlva ezt az árfolyamgátas megoldást ugyanazon banki gazemberségek sorában fogják emlegetni, mint a devizaalapú hiteleket, amelyek valójában álcázott carry trade ügyletek voltak.”
http://forum.portfolio.hu/topic.php?…
Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)
„...a devizaalapú hiteleket, amelyek valójában álcázott carry trade ügyletek voltak.””
Utána néztem, mi az a CARRY TRADE - röviden.
Mottó: 100 magyar állampolgárból 95 nem ért a pénzhez.
A százból az az ÖT, aki érti, mesésen meggazdagszik.
Igyekszem felzárkózni...
- Látom ám, megint valami roppant primitív matematikai alapokat igénylő, nagy pénzt hozó pénzügyér machinációról szóló dologról van szó, miután a CARRY TRADE, végtére is egy profán módon primitív, ám annál sokkal nagyobb "átemelő képességű" pénzszivattyú, különösen hosszabb távra szerződött, egyirányú "átemelés" leszívás esetén.
CARRY TRADE - Kamatok harca
Mit mond erről egy tőzsde-szotyola-díler?
„
A kamatelszámolás olyasmi, amit nálam gyakorlottabbak meglovagolnak, és akár szép pénzt is keresnek vele.
A más néven carry trade-nek is nevezett ügylet lényege, hogy a befektető nem (kizárólag) az árfolyamnyereség reményében nyitja meg a pozíciót, hanem a kamatkülönbözetből eredő kamatnyereség miatt. Az ilyen befektetők hosszú távra gondolkodnak. De hogy is van ez?
Amikor a pénzünket bankban tartjuk, akkor a bank az összeg mértékéhez képest betéti kamatot fizet az adott devizanemre, viszont ha mi veszünk fel pénzt kölcsönbe, nekünk kell kamatot fizetnünk.
Hasonló a helyzet egy devizapárban felvett pozíció esetén is. Vegyünk például egy EURHUF longot, ami a gyakorlatban nagyjából azt jelenti, hogy a betétünk euró, ez után nekünk fizetnek kamatot, a hitelünk viszont forint, erre pedig mi fizetjük a kamatokat. Mivel a két kamat értéke rendszerint eltér, különbözet alakul ki, és ennek jóváírása/levonása történik meg naponta egyszer, a rollover formájában. Mindaddig, míg le nem zárjuk a pozíciót.
Hogy lehet ebből pénzt keresni? Ha két olyan devizát állítunk párba a kereskedéshez, amelyek kamata jelentősen eltér.
”
Ahogyan "György király" mondaná, mint "Soros látnok".
"Aki három nappal előre képes látni, gazdag lesz háromezer évre." /japán közmondás/
ÉRTS A PÉNZHEZ!!! - no ez az amit el kellene tanulni.
TMOBIL, 2010, az az érvényes szerződésed, az új banknak köze sincs az előző szerződésedhez, sőt, ha maradsz a banknál, és helyben váltod ki a hiteled, akkor is az új szerződés feltételei lépnek életbe.
Tarts egy kis szünetet! Ezt javasolja a Kúria is!
Holnap BALATON ÁTÚSZÁS!
Mottó, kizárólag devizahiteles indulóknak.
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!"
- KBS, alias Béla uram, kedves Wers, TI ott éltek a közelben, gondolom ott lesztek! Bomba nem lesz, csak bombázók...
Kedves Béla! Ott a helyed!
Székesfehérvár - Balatonboglár retúrban: 170 km, nevezési díj 5000.-, kaja, pia, nők...25000.-...
Negyvenből kijössz.
Balatonbogláron az átúszás után orvosi és JOGI tanácsadó sátor is lesz!
Béla! Két ügyvédi tanácsadás + 1 ráadás, az 60000.-
Egész jól ki lehet jönni (a vízből) a buliból!
- Számítok rátok! Miről foglak felismerni benneteket? (Én a legkajakosabb bikinimben leszek, és az lesz az ismertető jelem, hogy a felső részt itthon hagyom.)
A szervezők hangja következik:
Tanácsok az átúszás napjára:
Zsírzás: (Mondják ŐK. Helyes VAJAZÁS! Mi tudjuk jól. Tudjuk jól...Le kell vajazni.)
Szükségességét, mértékét az úszás elõtt egy órával el kell dönteni. Ha meleg a víz, kb. 24-25 fokos, alig kell zsírzással (vajazással) foglalkozni. Ha hideg a víz, tehát 22 foknál hidegebb, már komolyan kell venni a lezsírozást.
(Én az első átúszásom alkalmával nem borotválkoztam meg aznap reggel. Nem zsíroztam,(büdös volt) nem vajaztam (avas volt). Úgy ledörzsölte a bőrt a borosta mind a két vállamról, hogy utána két hétig vajazhattam...)
Étkezés:
Három órával az úszás elõtt bõséges, a szokásosnak megfelelõ étkezés nem okozhat zavart, de a túl zsíros és fûszeres ételek nem javasoltak.
Stílus:
Táv közben nem javasolt a stílusváltás, ahogy elkezdtük az úszást, abban a stílusban célszerû végighaladni.
(Ugyanez a fuldoklók számára is megszívlelendő jó
tanács.)
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
10.17-kor várlak benneteket a Révfülöp-i START parton.
Jogtársak, sporttársak, viszlát!
Üdvözlet Mindenkinek Kedves Fórumtársak!
2011-ben végtörlesztettem CHF hitelemet meglehetősen magas, csaknem 250 HUF közeli árfolyamon. Hogy miért? Mert ekkor jutottam tőkéhez, a frank csak emelkedett, én meg már nem bírtam cérnával... lényeg a lényeg, ők nyertek. Kérdem én: MIKOR VONATKOZIK MÁR EGY MENTŐCSOMAG AZOKRA A SZERENCSÉTLENEKRE, AKIK 150 HUF-NÁL FELVETTÉK, MAJD ENNÉL JÓVAL DRÁGÁBBAN VISSZAFIZETTÉK TARTOZÁSUKAT, DE KÖZBEN MÁR NEM ÉL A HITELSZERZŐDÉSÜK?
Szép napot!
Kinn vagyunk a vízből?
(A Balaton átúszás után Balatonbogláron, igen.)
A devizahiteles témában viszont nyakig ülünk a vízben.
- Az utóbbi 20 évben a Bankszövetség írta meg a hitelezéssel kapcsolatos jogszabályokat. - körülbelül ezt mondja az alábbi riportban Varga István. (Nem hiszem el!)
A KÚRIA ítéletének értelmezése körül nagy a zaj.
Bábeli a nyelvzavar. Egy újabb "nyelven", így hangzik a KÚRIA ítéletének gyakorlati értelmezése.
Varga István (az MNB Felügyelőbizottságának tagja) 10 percben.
Velőtrázó bevezető mondat.
Nem a devizahitelesek, hanem a bankok vannak bajban
2013. július 20., szombat 20:00
http://echotv.hu/…annak-bajban
„Varga István, az MNB felügyelőbizottságának tagja szerint a devizaadósoknak nem kell külön pert indítaniuk, hogy kimondassák a hitelszerződés semmiségét, hanem a banknak kell bizonyítania, hogy nem semmis, vagyis a bankok vannak bajban.
- A Kúria ítélete azt mondja, hogy az a szerződés, amiből bizonyos feltételek hiányoztak, az semmis. Most ez majdnem minden devizában elszámolt hitelszerződésből hiányzik – hívta fel rá a figyelmet Varga István, az MNB felügyelőbizottságának tagja az Echo Tv Heti mérleg című műsorában.
- Varga István szavai szerint, ma bármelyik adós odamehet a bankjához, és azt mondhatja, hogy a szerződés semmis. Hozzátette: a semmiségre a polgári törvénykönyv szerint bárki határidő nélkül hivatkozhat, és külön eljárásra nincs szükség.
„Nem kell külön pert indítani, hogy kimondassa a semmiséget, hanem a banknak kell bizonyítania, hogy nem semmis, vagyis a bankok vannak bajban” – szögezte le a pénzügyi szakértő. - See more at: http://echotv.hu/…annak-bajban#…”
A JOG-ban az a jó, hogy mindenkinek jogában áll úgy értelmezni a szabályokat, ahogyan csak akarja. Mindenki mond valamit. Azután jön az erősebb kutya, és az erősebb jogán, mint jogalkalmazó, elballag a csonttal.
A 101 kiskutya megugathatja ugyan a Holdat, de a játékszabályokat a Nagykutyák már rég megírták. Ha aláírtál - amint KBS számtalanszor elmondta, akkor neked annyi... Akkor rád az alábbi tételsor vonatkozik:
- A játékban nyerni nem lehet.
- Döntetlent elérni nem lehet.
- A játékból kiszállni nem lehet.
„Mert a jelen helyzetnek (MOST 2013. július 17-én) nincs jogi megoldása. (Az erőlködésbe pedig nagyon bele lehet fáradni.)
”
(Allora Gondola)
aláírtál,akkor neked annyi......igen de ők nem az enyémet,autós szerződés,akkor se semmis???
aláírtál,akkor neked annyi......igen de ők nem az enyémet,autós szerződés,akkor se semmis???
- Egyelőre jelzáloghitelekről, lakásokról, ingatlanokról beszélnek. Autókról eddig nem esett szó.
- Most, a dinnyeszezonban bárki mondhat bármit. Bejelentették, amint az várható volt, hogy valamikor az ősz folyamán hoznak törvényt az ügy rendezésére. Ami abban lesz, aszerint dőlnek el a sorsok...
- Törvény lesz, az bizonyos. Kell az az 500000 ezer szavazat. (Háromszázezerrel be lehet jutni a parlamentbe.)
Az szép,h szelektál bennünket a kormány,az autósokat is becsapták,plussz nincs érvényes,hiteles szerződésem,hát akkor BÍRÓSÁG!!!!
Lanzarotte:
Ha autóhiteled van, akkor nincs közokirat....így vh. záradék sincs.....
Ha 5 év eltelt a megkötés óta, akkor már az esetlegesen kikötött vételi jogával sem élhet a bank....vagyis nem viheti az autót, hacsak önként és dalolva oda nem adod neki...
Ha problémád van a szerződéssel és a bíróságon szeretnéd tisztázni a dolgot, akkor ne fizess.
A bank felmondja majd a szerződésed, ezután kapsz egy fizetési meghagyást, aminek ellentmondva máris a bíróságon találod magad, mint alperes....ott aztán tisztázni lehet a problémákat.
„a bíróságon találod magad, mint alperes....ott aztán tisztázni lehet a problémákat.”
Majdnem ingyen. Ja, nem.
KBS:
“ Majdnem ingyen. Ja, nem. “
Miért is nem ingyen????
Kiifejthetnéd,hogy az alperesnek a per indításakor milyen fizetési kötelezettsége van? :))
Nem az indításkor, Kedves. A végén. De ez téged ne zavarjon, adjál csak továbbra is ilyen bölcs tanácsokat. Amíg el nem fogynak a libák.
KBS:
A bíróságra menetelt nem én ajánlottam, hanem Lanzarotte írta:
",hát akkor BÍRÓSÁG!!!!"
Én csak az oda vezető legolcsóbb utat jelöltem meg....
Egyébként az árfolyamrés hiánya miatt borítékolható a semmis szerződés... :-)
Az én esetem,Merkantil Bankos autóhitel 10 évre.Most kicsit áttanulmányoztam a szerződést,és nekem sehol sincs aláirva a bank részéről csak a Magánszemélyek Kölcsönkérelme nyomtatványon.Sem a szerződésem sem a többi merkantilos papiron nincs aláirva a bank részéről.Ebben az esetben lehet valamit tenni?
blackcat32:
De gondolom a kereskedő azért aláírta nem?
Ycal Nincs semmilyen aláirás rajta.
Az ügyfél példánynál nem példanélküli, hogy nincs aláírva.
„Egyébként az árfolyamrés hiánya miatt borítékolható a semmis szerződés... :-)”
Ja, pitiék is szarrákeresték magukat a semmisségen.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02