Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.19. 06:19

és úgy gondoljuk, hogy nem csak az egyik ingatlan
forgalmi értékét kéne nézni, hanem a kettőét,

Rosszul gondoljátok.

Dánesz # 2013.11.19. 06:59

Nem a 2007-es hitelfelvételkori állapotot kell nézni?

Dánesz # 2013.11.19. 07:03

A Bank is a jelzáloghitel kihelyezésekori állapotot nézi ugy értelmezem a bank válaszából, és akkor nem 11millióra adott 11milliót.

Dánesz # 2013.11.19. 07:14

Akkor nincs értelme beadni a köv szándéknyilatkozatot?
Akkor rosszúl gondoltuk.
Az a problémám,hogy nem találunk egy ügyvédet Pécsen aki átrágva az ügyemet segitséget nyújtana,azt mondják a bank ügyvédei ellen úgy sincs esélyünk.Ennyi

Dr.Attika # 2013.11.19. 07:29

Ajánljak egy pécsi ügyvédet, aki esetleg elvállalná?

Dánesz # 2013.11.19. 07:31

Igen Köszönöm

Dánesz # 2013.11.19. 08:10

Megkérdezhetem mire érti azt a szót,hogy "Botrányos"
Köszönöm

Dánesz # 2013.11.19. 08:10

Köszönöm

Dr.Attika # 2013.11.19. 08:53

"Ajánljak egy pécsi ügyvédet, aki esetleg elvállalná?"

"Igen Köszönöm"

A köszönet milyen formában nyilvánul meg?

Dánesz # 2013.11.19. 09:04

Ön mire,mennyire gondol?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.19. 10:37

Az az előző postban hivatkozott ítéletre vonatkozott.

Dánesz # 2013.11.19. 13:22

Ajánljak egy pécsi ügyvédet, aki esetleg elvállalná?

Nagyon örülnék neki ha ajánlana nekem egy ügyvédet!

jatektar # 2013.11.19. 14:01

"Az az előző postban hivatkozott ítéletre vonatkozott."

Kedves Kovács-Béla-Sándor !

Miért tartja botrányosnak az adott ítéletet ?

monalisa1 # 2013.11.19. 14:44

Dr.Attika

Kérj közvetítési jutalékot attól a kollegádtól akinek "innen" hoznál egy új ügyfelet, ne pedig a kérdező felé a félreérhetetlen válasz. Nagy nívón alatti...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.19. 15:16

A kereseti kérelem x összeg megfizetése volt. Nem vitás, hogy az alperesek a felperestől meghatározott összegű forintot kaptak, és az alperesek sem állítják, hogy ez ajándék volt.
Ilyen tényállás mellett a bíróság nem teheti meg, hogy egyszerűen elutasítja a keresetet - semmisség ide vagy oda.
Egy csökött jogérzékű adós értelmezheti így a törvényeket, de egy bíró nem.

Ycal # 2013.11.19. 15:30

KBS,

Tudom, hogy én hülye vagyok, de, ha elolvasnád mielőtt véleményt mondasz, akkor te is rájönnél, hogy az alperes arra hivatkozott, hogy kölcsön jogcímen nem áll fenn tartozása" , és a szerződésnek nem csak a semmisségét, hanem a "létre sem jöttét" is megállapította a bíróság....
Vagyis szerintem a bírónő joggal utasította el a "kölcsön jogcímen" történő követelést....

Adja be a bank "jogalap nélküli gazdagodásra", ott majd megvizsgálják ki , mit teljesített és szépen elszámolnak....

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.19. 15:36

A bíróság nincs kötve a keresetben megjelölt jogcímhez.
Mint mondtam, neked ezt egyáltalán nem kell tudnod - és még csak hülye sem vagy, ha nem tudod - de egy bírónak muszáj tudnia.

Te sem szórakoznál túl jól, ha veled szemben születne egy ilyen ítélet. Ez az igazi különbség közöttünk: engem nem érdekel, hogy ki a peres fél, bank vagy nem bank. És a bírót sem szabad hogy érdekelje.

guba" # 2013.11.19. 16:57

+1

(Ettől az esettől függetlenül, a bíróság ugyan nincs kötve a jogcímhez, de az érvénytelen szerződés, meg a nem létező szerződés az nem ugyanaz az eset. Semmisség esetén dogmatikailag elhibázott jogalap nélküli gazdagodásra hivatkozni.)

Ycal # 2013.11.19. 18:02

guba:

A szerződés létrejöttének vizsgálata úgy tudom, megelőzi a semmisség vizsgálatát....

A BH 1998.443 pedig kimondja, hogy a kölcsönszerződés lényeges tartalmi eleme a kölcsön összegének meghatározása. Ennek hiányában a kölcsönszerződés létrejötte nem állapítható meg.

De a BH2004. 142. I. még pontosabban fogalmaz, mely kimondja, hogy ”A szerződés valamely lényeges tartalmi elemében való megállapodás hiánya a szerződés létre nem jöttének, és nem semmisségének megállapítására ad alapot.

Jelen szerződésben a bírónő (5. oldal utolsó előtti bekezdés) megállapítja, hogy szerződés nem jött létre...

guba" # 2013.11.20. 07:04

Ezt, mint láthattad a konkrét esettől függetlenül vetettem közbe. Több olyan deviza alapú kölcsön tárgyában folyó per van, amelyben jogalap nélküli gazdagodásban jelöli meg a felperes a követelését, valójában formai vagy tartalmi érvénytelenségre hivatkozik. (Lásd pl. a nagy érdeklődéssel kísért kúriai döntést.)

Dánesz # 2013.11.20. 08:40

Dr Attika

"Ajánljak egy pécsi ügyvédet, aki esetleg elvállalná?"

Még mindig várom...

Dr.Attika # 2013.11.20. 08:48

Én meg azt várom, hogy alábbi elektronikus levél elérhetőségen megkeressen, személyét nem fedve. Ekkor tudok pécsi kollégát ajánlani.

Tician # 2013.11.20. 09:43

Egy szakmai kérdésem lenne:

A saját ügyemben a pénzintézet , mint alperes , szeptember 18-án adta be a fellebbezését, illetve ez a dátum szerepel rajta, iktatva 3 nappal később szept. 21-én lett. Én még augusztus végén kaptam egy határozatot az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedéséről, majd 2 nap múlva annak hatályon kívül helyezéséről, indoklás nélkül. Belenéztem az aktába, és kiderült, hogy a tértivevény szerint az elsőfokú ítéletet az alperes augusztus 03-án vette át. Véleményem szerint a fellebbezése, így jócskán kívül esik a 15 napos határidőn, ezért a fellebbezés érvénytelen, és a jogerőre emelkedést nem értem milyen meggondolásból hatálytalanították...mi történhetett?valami mutyi?

Tician # 2013.11.20. 09:44

legalábbis nem úgy fest a dolog, mintha törvényes keretek között mozogna....

hogyan fogadhatják el egyáltalán a fellebbezést, több, mint 40 nap után??

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.20. 10:31

Igazolási kérelemmel.