Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Boxos # 2013.08.21. 10:32
Boxos # 2013.08.21. 10:14

Ycal!
Olvasd el figyelmedbe ajánlom!
https://attachment.fbsbx.com/…download.php?…

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.21. 07:16

Az is megfelel, hogy "messziről jött ember azt mond, amit akar"?

Ycal # 2013.08.20. 22:01

Érdekes, hogy a Boxos által bemásolt levelet senki nem fikázta le... :-)

(KBS-től és Sherlock-tól vártam volna, hogy "Szerencséje van a levélírónak, hogy a behajtócég bekajált ennyi összehordott marhaságot és visszavitte az autót..." :-) )

Tician # 2013.08.19. 14:03

Tudja, akinek

Allora Gondola # 2013.08.19. 13:31

Szép Ünnepet!
Nektek és mindannyiunknak.

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Zöldövezeti11 # 2013.08.19. 13:25

Tician Tician !

Kinek szól ez a hosszú szózat ??
meg kell mindenkit szólítani. Így Ctrl éas előtte kijelől, majd bemásol Ctrl + V

Sherlock # 2013.08.19. 11:37

Így van, pontosan ezt írtam.

Tician # 2013.08.19. 11:04

Úgy gondolod, hogy akinek csak 8 általánosa van az nem ember, az semmi...mostmár késő...

Sherlock # 2013.08.19. 10:58

A te fajtád pl soha nem fog tudni úgy kaszálni vagy kapálni, mint aki 8 általánossal kukoricát termel. MEg se találnád a kapát, a kukoricát se...

Szerintem hasznosabb, ha mindenki azt csinálja amihez ért (a többit meg rábízza olyanra, aki ért hozzá), ballisztikus rakétát sem tudok építeni, az sem zavar.

Ha leesik egy gomb az öltönyömről, akkor visszavarrom, de ettől nem gondolom azt, hogy mikor bemegyek a szalonba öltönyt csináltatni, akkor bele kéne szólnom, hogy a szabó mit csináljon. Még azzal is tisztában vagyok, hogy a gombot nem tudom úgy visszavarrni, mintha egy szabó csinálta volna, pedig az csak egy gomb - és a végeredmény mindkét esetben az, hogy ott van a helyén. A focihoz sem értek, csak néhanapján elmegyünk játszani vagy nézem a tévében; de úgy gondolom hogy az is egy szakma.

Az „én fajtámban” - akármi is az - van szakmai alázat (értsd: ha csöpög a csap, akkor kihívjuk a szerelőt, nem szétbarmoljuk a falat), hasznos dolog, mert nem nézik hülyének az embert a szakmabeliek és nem kell egyedül maradni a komplexusaival, mint...

Tician # 2013.08.19. 10:41

Mi a probléma?

A bank szerint: az opciós joguk a felmondási feltételek bekövetkeztétől lép érvénybe és innentől kell számítani az öt évet.

A szerződésben: A hitelező a vételi jogot jelen szerződés aláírástól számított 5 éves időtartam alatt gyakorolhatja...

A Ptk. szerint pedig az olyan opciós vételi jog amelyet 5 éves tartamnál hosszabb időre kötnek az semmis. VAgyis teljesen mindegy hogy a bank szerint mikortól érvényes, a szerződés és a törvény szerint is 5 év után hatálytalan az opciós vételi jog.

Ennek ellenére kitartanak a véleményük mellett.

Az opciós jog a szerződés aláírásakor 2007-ben lépett életbe, ezt 5 évig gyakorolhatták volna, nem fizetés esetén. Lassan 2 éve lejárt és még ők okoskodnak...meg mások is itt úgy látom

monalisa1 # 2013.08.19. 10:03

Tician, a bank válaszában az van, hogy az opciós jog nem az aláírástól számított 5 évig tart hanem a felmondástól számított 5 évig él.

Allora Gondola # 2013.08.19. 09:53

A folytatásban:
2. rész
Hogyan lehetne valójában megmenteni a hiteleseket? - See more at: http://www.echotv.hu/…r-kep-2-resz#…

http://www.echotv.hu/…r-kep-2-resz

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Tician # 2013.08.19. 09:39

Ó ilyen is van?!

Hát sajnos én másik állatfajtával vagyok megáldva...az opciós jogot illetően megírtam nekik, hogy max. 5 évre köthető, és idéztem a Ptk.-t, valamint ismét a Ptk.-ra hivatkozva közöltem velük, hogy az előre aláíratott adásvételi szerződésük nyilvánvalóan az előbbi Ptk. hivatkozás megkerülésére irányul, vagyis jóerkölcsbe ütközik , azaz szintén semmi. Erre a válasz: az ő álláspontjuk szerint az opciós jog a felmondástól számított 5 évig él, persze az opciós szerződésben is az áll, hogy az aláírástól számított 5 év!!

Akkor hogyan lehet egy ekkora hülyeség a bank álláspontja...

Allora Gondola # 2013.08.19. 09:23

A címsor fő témájához kapcsolódva:

Hogyan lehetne valójában megmenteni a hiteleseket? Milyen lehet az a „nemlétező” háttérhatalom, amelyben a magyarok 42, a franciák 50, a szlovákok 62 százaléka hisz?
(Bogár László közgazdász, Boros Imre közgazdász.)

http://www.echotv.hu/…r-kep-1-resz

Allora Gondola # 2013.08.19. 09:11

Boxos, gratulálok!
És nagyon örülök, hogy leiskoláztad őket.

2013.08.14 SZERDA
Szerdai e-mail:
.
.
.
A levelet elküldtem időközben beszéltem X. Y úrral is telefonon aki kisebb vita közepette közölte velem, hogy nagyon tisztában vagyok a jogaimmal a kötelezettségeimmel pedig nem és ha úgy gondolom menjek fel a kocsiért.Közöltem velük, hogy az ő kötelességük visszaszállítani a saját költségükre. Fél óra múlva visszahívott és közölte, hogy a mai napom visszahozzák az autót!

Na így készült a "tökös-mákos"...
Érvényes tudás + bátorság.

Tician # 2013.08.19. 07:17

Mi baja a 8 általánossal?Én csak 3-at végeztem, de megvédem akinek 8 is van...

A te fajtád pl soha nem fog tudni úgy kaszálni vagy kapálni, mint aki 8 általánossal kukoricát termel. MEg se találnád a kapát, a kukoricát se...

AZ valami, hogy a te fajtád érthetetlen nyelven a bíróságon hablatyol, az igazságot, meg a törvényt megkerülve lehúzza a 8 általánost végzettet, mert ő azt sem érti mit beszélnek, és erre még a te fajtád büszke is...hát nem tudom..

Tician # 2013.08.19. 06:42

Most meg csendben van...biztos még alszik a kis édes...most nem kell korán kelni, mert munkaszüneti napon nincs kit lehúzni ügyvédként...

Tician # 2013.08.19. 06:24

Nem is értem ezt az id.tlen hozzászólót...kinek képzeled te magadat?

Gondolom te is hasonló kaliberű lehetsz, mint a okmányirodások, meg azok az ügyvédek akik a bankokat vésik...nem tudta mi a különbség a ref kamat és az ügyleti kamat között...na meg a bíró se...de az legalább egy idő után megértette...itt úgy látom felesleges belekezdeni is...

Tician # 2013.08.19. 06:20

most a te stílusodat alkalmaztam, remélem ráismertél...nem vagyunk egy szinten kicsit meg is viselt, hogy ilyet kellett írnom, többet ide ne írj!!!

Tician # 2013.08.19. 06:19

mostmár visszavehetsz...te vagy itt a király vagy mi...vegyél, azt se tudod mit beszélsz, azt meg pláne nem hogy kivel...ki vagy te?!Valami isten...adok neked olyan 8 általánost hogy csak lesni fogsz

Sherlock # 2013.08.18. 11:21

Ahhoz előbb produkálni kellene valamit, hogy vitába lehessen szállni - nem négy sorban leírni a semmit.

monalisa1 # 2013.08.18. 10:16

Sherlock

Ha valamit csípőből elutasítasz jó lenne ha indokolnád is - KBS féle stílus.

Az a tartozás 5-6 év után nagy valószínséggel több mint az autó mai értéke, a bank a törzskönyv kiadásával bizonyára nem akar futni a pénze után...

Az hogy a tartozás mindmáig magas az más kérdés.

Sherlock # 2013.08.18. 09:56

Egyébként pedig pont ezt kéne ellenőriznie...ha a bank beviszi a hatálytalan opciós jogot, akkor nekem miért kéne igazolni, hogy nincs hosszabbítás...kicsit figyelj oda...eleve úgy írtam, hogy a bank csak hatálytalan opcióval tud előállni, mivel 6 éve nem írtam semmi újat alá nekik, magától nem hosszabbodott meg a dolog...úhogy abszolút nem zöldség...elnézést, de egy okmányirodának legalább azt meg kéne vizsgálnia, hogy a dokumentum nem wc-papír-e?!

Ennyi erővel jövő héten beviszek 6 adásvételit meg opciós jogot, és 6 autót átíratok a nevemre, mert 10 éve aláírták nekem...az okmányiroda meg meg sem nézi, hogy mi az....

Arról sincs fogalmad, hogy te mit írtál, nem hogy arról amit én.

.minden hivatalban hozzá nem értők ülnek

Pedig te 8 általánossal hogy rendet tudnál ott vágni.

Tician # 2013.08.18. 09:51

És sajnos igenis ez a baj...minden hivatalban hozzá nem értők ülnek, nem vállalják semmiért a felelősséget, és így hatálytalan, jogalap nélküli dokumentumokkal tudnak visszaélni a pügyi intézmények, meg mások is ez alapján...az gáz, hogy egy okmányirodában meg sem nézik, hogy ki az meg mi az, bevitte, szerződés, se eladó se vevő rajta, se vételár se dátum...de csinálja a birka...