Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

monalisa1 # 2013.08.12. 20:53

Szilvia0801

Itt ezen topicban valahol "a" tavasz magasságában írt be egy ügyvédnő: dr. Gerencsér Éva, Gerencsér Ügyvédi Iroda, 1033 Bp., Flórián tér 4-5. VI/45. Tel.: 1/240-5120. // Egy autóhiteles itéletet másolt be ide.

monalisa1 # 2013.08.12. 20:45

Nusy

Ahány bank annyiféle szerződésmint, és előfordulhat tartalmi eltérések.

Nusy # 2013.08.12. 20:09

Tisztelt Fórumozók!
Tudna Nekem valaki segíteni,hogy a szerződésemben mit nézzek,hogy rájöjjek támadható e a deviza szerződésem?Autó hitelem van,amit 2008ban devizában lett felvéve,és most hallottam,hogy ha egy bizonyos rész a szerződésben nem megfelelő,akkor támadható!Kérem segítségüket!Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.12. 19:35

Miből gondolod, hogy "a szaknévsorunkban szereplő" azonos a "fórumon regisztrálttal"?

Szilvia0801 # 2013.08.12. 18:19

Ez még mindig nem válasz arra a kérdésre, hogy mit értettem én félre?
Amit bemásoltam az az " ügyfél keres ügyvédet" felhasználási feltételei.
Nos uraim felhomályosítanának miben tévedtem?

Dr.Attika # 2013.08.12. 18:07

Bizony nem. Ott kőkemény pénzt kell fizetni a regisztrációért.

Szilvia0801 # 2013.08.12. 17:34

Szolgáltatásunk keretében a felhasználók részletesen bemutathatják, hogy milyen jellegű probléma, kérdés megoldásához keresnek szakembert, a rendszert igénybe vevő ügyvédek pedig egy - saját jelszavukkal védett - oldalon olvashatják a beérkező felkéréseket.

A beküldött új megkeresésekről - moderálás után - minden, szaknévsorunkban szereplő ügyvédet e-mailben értesítünk, akik érdeklődésüket a részükre biztosított weboldalon jelezhetik. Az adott ügy további részleteit, kérdéseit a felek egymás közt közvetlenül, bizalmasan tisztázhatják. Célunk csupán az, hogy megkönnyítsük a problémájára megoldást kereső ügyfél, és az ügyet vállalni szándékozó ügyvéd közti első kapcsolatfelvételt.
Szolgáltatásunk célja a jogi képviselet ellátására vállalkozó ügyvédekkel történő kapcsolatfelvétel elősegítése, a jogi szakértelmet igénylő helyzetek, ügyek megoldásának megkönnyítése. Sajnos nem áll módunkban egyszeri kérdéseket tartalmazó üzeneteket továbbítani (az ilyen kérdéseket Látogatóink a fórumban tehetik fel). A beküldött megkereséseket ellenőrzés és moderálás után küldjük ki. (A fenti feltételeknek meg nem felelő üzeneteket értesítés nélkül töröljük.)

Akkor ezt hogyan kell értelmezni?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.12. 17:26

Ezt alaposan félreértetted. A fórumregisztráció nem az a a regisztráció.

Szilvia0801 # 2013.08.12. 17:06

Kedves Atika

Láttam az elérhetőséged. De mivel itt van egy olyan rovat, hogy ügyfél keres ügyvédet,és abban az szerepel, hogy akik ide be vannak regisztrálva ügyvédek azok mind megkapják az e-mailt így ott írtam le a problémám.
Sajnálatos, hogy semmilyen reakció nem érkezett.
Te legalább felvilágosítottál most, hogy nálad nincs keresnivalóm.
Ez is eredmény, hogy legalább Te válaszra méltattál.
Köszönöm

Dr.Attika # 2013.08.12. 16:51

Kedves Szilvia!
Nem felhívás keringőre. Először is, minden hozzászólásom alatt ott van az elérhetőségem. Ha akartál volna megkereshettél volna. Nem én vagyok a számodra megfelelő ügyvéd.

Szilvia0801 # 2013.08.12. 16:34

Tician most válaszoltam mailben. Köszönöm!

Budapestit egyébként.

Tician # 2013.08.12. 16:21

Én válaszoltam, mondjuk nem is vagyok ügyvéd:)

Tician # 2013.08.12. 16:21

Budapesti ügyvédet keresel?Vagy merrefelé kis hazánkban?

Szilvia0801 # 2013.08.12. 15:39

Atika ez felhívás a keringőre?

Esetleg ha igen akkor tedd meg, hogy küldesz egy e-mailt.
Én már küldtem itt minden beregisztrált ügyvédnek de reakció nem volt.
Mielőtt félreértenéd nem lustaság csak már egyszer leírtam és innentől kezdve azt gondolom személyesen kéne tovább folytatni ha lenne kivel...

Dr.Attika # 2013.08.12. 15:26

Kedves Szilvia!
Van egy régi mondás: Aki keres az talál.

Szilvia0801 # 2013.08.12. 15:22

Tulajdonképpen a pénzből sem láttam semmit mivel ahogy a szerződés megköttetett már át is lett utalva a Merkantil banknak végtörlesztés címén.
Erről van még papírom.

Szilvia0801 # 2013.08.12. 15:13

Sherlock mivel június végén kaptam a levelet így eddig ennyire jutottam.
Gondolom az lehet a baj, hogy mondhatni " pitiáner összegről" van szó, és nem tartozom a jelzálogosok táborába.
Amúgy meg mire gondolsz a minden lehetséges papírt aláírtam mondattal?
Van 1 db mátrix nyomtatóval kinyomtatott 1 lapos szerződésem. Semmi egyéb. Ennyit kaptam. Ja és a mostani levelük.

Sherlock # 2013.08.12. 14:58

Én tudok „ajánlani ”3 ügyvédet is, mind nagy harcosa a devizahiteleseknek. Bár nagyon nem kereshettél eddig, ha eddig egy sem vállalt el. A megtévesztéssel mondjuk nem sokra mennél, mert az megtámadási ok, másrészt minden lehetséges papírt aláírtál amivel elvágtad magad ettől a lehetőségtől (ami amúgy sem állna meg).

Szilvia0801 # 2013.08.12. 14:48

Atika ez most olyan "Mátyás király meséi" jellegű volt.

" Jöttem is meg nem is, hoztam is meg nem is..."

Egyelőre még nem találok ügyvédet sem aki hajlandó lenne bevállalni a Bank ellen egy esetleges pert. Mondjuk jogtalan haszonszerzés és megtévesztés címén.

Dr.Attika # 2013.08.12. 14:42

Kedves Szilvia!
Ha ezt leírnám, akkor nagyon tisztességtelen lennék ügyvédi munkadíjamat fizető ügyfeleimmel szemben.

Szilvia0801 # 2013.08.12. 14:17

Atika akkor hogyan kérjem?

Kétszer voltam a bankban, másodszorra időpontra mentem. Akkor találták ki, hogy hát ők nem tudnak segíteni, a devizahitelesek a levél alján feltüntetett telefonszámot kell felhívják.
Akkor kértem, hogy legalább az eddig kifizetett összegről kapjak lebontásban részletes tájékoztatót. azt mondta az ügyintéző, ő ezt nem látja a gépen csak a levelet amit kaptam és, hogy mennyi a havi törlesztőm most, és mennyi lesz szeptembertől, a kimutatást a telefonon elérhető dolgozóktól kérjem. Megkérdeztem őket hol lehet megtalálni? a válasz az volt sehol, nincs címük és nem is mehetnénk be.

Úgy tűnik földi halandó a saját ügyében nem kaphat felvilágosítást.

Tudsz adni tanácsot hogyan lehetne tőlük költségmentesen megkapnom, hogy eddig mire fizettem ki ezt a sok pénzt?

Dr.Attika # 2013.08.12. 14:08

Megadják az ez irányú tájékoztatást ingyen is, csak tudni kell hogyan kérni. Én pont ma kaptam meg ügyfelemét és egészen részletesen, minden költségtérítés nélkül.

Szilvia0801 # 2013.08.12. 13:56

Csak nem mondják meg. Én is kértem az OTP-től na nem személyesen mert elküldtek, hogy a devizásokkal csak telefonon értekeznek, szóval kértem, hogy az eddigi 2007 szeptembertől havi lebontásban adják meg mennyi volt a tőke, a kamat...stb. Kijelentették, hogy ezt 8010 Forint ellenében megkaphatom. Nem elírás, a bankban személyesen nem adnak felvilágosítást arra hivatkozva, hogy " ők ezt nem látják a gépen" az OTP telefonszámán ( és ne kérdezzétek kik ők mert nem mondják meg, viszont minden adatot lekérnek) ők a fent írt összeg ellenében hajlandóak kiadni, hogy eddig mit és mire fizettem.
Ja és felajánlottak két opciót: vagy forintosítom az állítólagos 661000 Ft tartozásom havi 14244 Ft törlesztővel 84 hónapra ( ezt a levélben írták) vagy 24 ezer valamennyit fizessek még 3 évig de marad a CHF alapú törlesztő. ( ez a telefonos tájékoztatás volt) Jelzem a levélben 100 % emelést írtak ami 31.182 Ft lenne.
az induló törlesztőm 686.350 Ft volt 2007. szeptember. Azóta ha jól számolom az eltelt 6 év alatt 15.591 Ft / hó törlesztővel kifizettem 25350 Forintot szerintük. 686.350-661.000 = 25.350 Ft.
Nekem ez sehogy nem jön össze akármerről számolom még a válsággal sem.

monalisa1 # 2013.08.12. 13:38

Az esetleges szerződésmódosítás előtt lehet kérni a banktól próbaszámítást, azt a 20e Ft/hó összeget vélhetően nem a hasára ütve mondta.

Továbbá azt is lehet kérni, hogy a kezdetektől mutassák ki visszamenőleg, hogy havonta mennyi volt a befizetett tőkerész, az ilyen olyan költségek, valamint a fix(?!) kamatrész. Mert ha havonta csak egy csekket küldenek de annak semmi részletezése, akkor soha nem fogja megtudni az adós, hogy mennyibe is van neki "ez a hitelbuli"...

Nem ördöngőség: néhányat kattint a sz.gépen és egy táblázat kimutat mindent - amíről lehet kérni fénymásolatot.

Az esetleges szerződésmódosítást otthon előbb jól át kell gondolni.

szmi # 2013.08.12. 13:18

Helló

Új vagyok itt, olvasgattam ezt a fórumot, igaz nem mindet mert az rengeteg. Mindenesetre eddig nem találtam választ a kérdésemre, így egyszerűen felteszem:

Van egy 2004 májusában kötött CHF lakáshitel szerződésem amiben nem szerepel a THM. Ez jól van így, vagy kellene benne lennie? Valamint természetesen hiányzik belőle mindennemű utalás az árfolyamrésre vonatkozóan...
Úgy tudom a 41/1997. (III. 5.) Korm. rendelet szabályozza a THM-mel kapcsolatos dolgokat, ami 1997.07.01-el lépett hatályba, s ami azt írja, hogy idézem:

"12. § A pénzügyi intézménynek biztosítania kell, hogy ügyfele a szerződés aláírása előtt megismerhesse:
...

1. a rövidítés feltüntetésével két tizedesjegy pontossággal a THM-et,
  2. az összes - a pénzügyi intézmény részére fizetendő, a hitel felvételével összefüggő - költséget,..."

Ez azt jelent, hogy benne kellene lennie a szerződésben?
Előre is köszönöm a válaszokat...