Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Óvónéni # 2013.08.12. 13:17

És akkor Ők ezt most megszegték.

wers # 2013.08.12. 13:03

azt, hogy nem lenne kamatkockázat

Óvónéni # 2013.08.12. 13:01

De akkor mit takar náluk a FIX futamidő Fix havi
törlesztő részlet?

wers # 2013.08.12. 13:00

úgy csinálják, hogy nekik tuti jó legyen

Óvónéni # 2013.08.12. 12:57

Magyarul a bank részére azt amit megtakarítok különböző kiadásokra kell fordítani....

wers # 2013.08.12. 12:54

ha nincs egyéb költség, akkor bő 54.000-el lennél könnyebb, ha váltanál, de alap esetben ennyi költséget fel szoktak számolni

Óvónéni # 2013.08.12. 12:48

Szerintem se járnék jobban.19 hónapról 22 hónapra emelkedne a futamidő

wers # 2013.08.12. 12:41

Mennyivel nőne a futamidő?
Másik kérdés, mennyi egyéb költséggel járna? (pl. szerződés módosítási díj) Mert olyanokat is szeretnek felszámolni
Gyanítom nem járnál jobban

Óvónéni # 2013.08.12. 12:36

Tisztelt fórumozók!

Kb.5 éve vettünk egy használt Suzuki Wagoner-t
amire deviza alapú hitelt vettünk fel a Budapest Banktól
amit 14.000forintos részlettel fizettünk,azóta már
26.000forintos törlesztő részletnél tartunk és még 19 hónap van hátra .Felhívtuk a bankot, azt mondták váltsuk át a hitelt forint alapúra és csökken a részlet havi 20.000forintra De a törlesztő idő is nő!
Akkor most ,hogy is van ez?
Köszönöm a választ!

Tician # 2013.08.12. 07:02

Néha megjelennek az emberkék, akik védik az adófizetők pénzét...ezt nem itt kéne, hanem a parlament előtt, én nem kértem, hogy fizessék ki helyettem, szerintem senki sem, csak annyit kértünk, hogy tartassák be a törvényt, és ne engedjenek meg mindent a bankoknak.

Ezt a kormány tudná elintézni, ugyanúgy, mint a horvátoknál, meg Ausztriában...semmiféle mentőcsomag nem kellene, érvényteleníteni egy tollvonással az egészet és kész. Egy deka veszteségük nem lesz a bankoknak, hogyan lehetne az veszteség, amivel előre nem is számolhat, hiszen ők nem tudták, mennyi lesz az árfolyam...nevetséges ez az egész...egyébként a forintszerződéseket is hasonlóan szét lehetne cincálni az egyoldalú módosítások, stb miatt...egy független bíróság előtt biztosan...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.11. 15:00

Számold már össze a kormányban mennyi ügyvéd van. Függetlenül attól mikor ki van éppen hatalmon.
Ez ugyanaz a demagógia, amit Sherlock szóvá tett. Hiszen, hogyan lehetne "függetlenül" számolni? Csak konkrét kormányban lehet. A mostaniban például csak egy van. Az első Orbán-kormányban kettő volt. Egy darabig. Aztán abban is csak egy.
Az első Gyurcsány-kormányban egy se volt, a másodikban - némi jóindulattal - egy fél. A Horn-kormányban tudtommal megint csak egy se.
Az Antall-kormányban is csak ketten voltak.

Summa summárum, le kellene szokni a hangzatos, népszerű, ám a valóság próbáját ki nem álló kijelentésekről.

Szilvia0801 # 2013.08.11. 11:56

KBS !

Esetleg ha a hozzászólásod nekem szántad akkor 1. Tán nevesíts 2. Számold már össze a kormányban mennyi ügyvéd van. Függetlenül attól mikor ki van éppen hatalmon.
Köszcsyyyyyyyyyyyyykeeeeeeeeee

Szilvia0801 # 2013.08.11. 11:51

Amúgy meg ha kicsit jobban tudnál értelmezni nem a vezetési stílusról írtam de sebaj....

Szilvia0801 # 2013.08.11. 11:49

Licsino ha tehetném bevezetném csak NEKED a fing adót. Mert ugyebár minden pukizásnál felszabadul ammónia meg metán is. Humán környezetvédelmi adó címén hajtanék be rajtad X összeget havonta, és a plusz költségeket az ezzel járó " papírmunkáért"
Te meg fizetnél mint a katonatiszt mert ugyebár: „hozzá kell szokni, el kell fogadni, nincs mese..

Boxos # 2013.08.11. 11:38

Ycal!
Licsinot kérdezd, szrinte fizetni kell

Ycal # 2013.08.11. 11:28

Kedves Ügyvéd urak,

Ma kezembe került egy szerződés felmondás és egy vételi jog érvényesítéséről szóló levél.

A bank a 2007.januárjában kötött szerződés mellékletét képző opciós adásvételi szerződésre hivatkozva él vételi jogával 2013.áprilisában.

Nincs ezzel egy ici-pici probléma szerintetek?

Boxos # 2013.08.11. 11:25

Ycal # 2013.08.11. 11:21

Licsino, látom nálad már sikeres volt az agymosás :-)

A deviza alapú hitelesek, nem kérik , hogy mentsék meg őket....főleg nem közpénzből vagy a te és az én adómból....

Ha kicsit tovább látnál az indexnél, akkor látnád, hogy bankmentés és nem adómentés folyik... :-)

Tedd fel a kérdést magadnak, miért azóta kell kivezetni a deviza alapú hiteleket, mióta a KÚRIA megerősítette, hogy semmisek az a szerződések... :-)

Engem ne mentsen meg senki....tartsák be a bíróságok a törvényeket....én majd kijárom a magam igazát....amit a bíróság megállapít, mint jogos tartozás, azt kifizetem....de egy forinttal sem többet...(hogy az többit a bank jogtalanul követeli, az már ne az én bajom legyen, de az államé se....)

Boxos # 2013.08.11. 11:19
Licsino # 2013.08.11. 10:58

Nade Szilvia... akkor beszéljétek meg a bankkal meg az unióval meg akivel akarjátok, de ne a nem hiteles adózó állampolgárok fizessék meg a ti marhaságotokat, akkor nem vettétek észre, hogy valami nem stimmel a szerződéssel? Aláírtatok, b.... meg.....
Igen, van autóm és tudod mit? Amilyen marha állat módon közlekednek az utakon, nem is csodálom, hogy annyi kátyúkár keletkezik... érdekes, nekem még sosem keletkezett balesetem kátyú miatt vagy pedig károm abból kifolyólag... tudjátok, normálisan kell vezetni, normális tempóban az útviszonyoknak megfelelően és tudni kell manőverezni és kerülni, ha úgy hozza a helyzet, nem pedig hajtani, repeszteni eszetlenül, mint az állat, aztán meg sírni, hogy szétment a felnim meg a kerekem.... meg is érdemlik.... Azt azért gyorsan elmondom, hogy itt is minősíthetetlenek az útviszonyok, de ez van.. megcsinálni úgysem fogják, arra "nincs" pénz... hozzá kell szokni, el kell fogadni, nincs mese.. és ezeknek megfelelően kell haladni, közlekedni, vezetni.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.11. 10:06

Politikusnak még jó lehet. :) Vagy talán a Pitinél is van felvétel.

Sherlock # 2013.08.11. 08:58

Ne legyen már ennyire demagóg és populista akinek a joghoz 1-2 éven belül hivatásszinten lesz köze (szerencsés esetben).

Szilvia0801 # 2013.08.11. 06:02

Licsino ebben igazad is lenne ha némely szerződésből nem hiányoznának X pontok amivel a bank támadható. Amit művelnek az a lehúzás felsőfoka.

De kérdeznélek másról:
Az autósok fizetik a súlyadót. Mindenki tudja, hogy ha nem fizeti be akkor leveszik a rendszámot, végrehajtanak...stb. Nem tudom van-e autód de ha van biztosan találkoztál már olyan esettel, hogy előtted van 5 gödör egy főúton és el kell döntened melyik kettő legyen az amibe úgy belemész, hogy minél kevesebb károsodás érje az autót vagy neadj'Isten ne szakítsa ki alólad a futóművet és halj meg ott az út közepén.
Nem kevés pénzt hajtanak be az autósokon és nem történik az égvilágon semmi. Ha meg balesetet szenvedsz egy kátyú miatt a biztosító hosszú hónapok után is nevetséges összeget fizet ha egyáltalán fizet, mert ugye neked kell bizonyítanod, hogy az a fránya kátyú ott van már kb 10 éve. Akkor hova is tűnik el ez a regiment pénz? Nem az állam feneketlen gyomrába?
Mondok egy példát:
Ahol lakom kb 8 éve kitettek egy bazi nagy táblát a főút elejére, hogy itt bizony új út fog épülni! Határidő is volt rajta. Mindenki örült mint majom a farkának. Aztán vártunk, vártunk és vártunk. Semmi nem történt.
A táblát 2 év után elvitték az út azóta már katasztrofális állapotban van. Ebből eredendően mivel szinte járhatatlan a főút a mellékutcákat használják az autósok, teherautók, amiből az következik, hogy tönkremegy az aszfalt. Azt mondanom se kell, hogy az eddig csendes utcákból átmenő forgalmú főút lett, szinte mindennaposak a balesetek. Minap a ház oldalát csak az védte meg, hogy pózna van a sarkon arra kenődött fel az autós.
Vajon amikor ilyen szinten húz le az állam akkor is így vélekedsz? "Ki kell fizetni ha teszik ha nem annak árán is ha beledöglök?"

Licsino # 2013.08.10. 20:49

A felvett kölcsönt, hitelt vissza kell fizetni! Nincs mese! Ha 140 Ft egy euro, akkor is, ha 840 Ft egy euro, akkor is vállalni kell. Ez mindenkinek a maga sara! Nehogy már az állam közpénzből, az adófizetők pénzéből fizesse meg a hiteleseknek, mert ez aztán végképp pofátlanság.. Ennyi erővel akkor én is veszek magamnak egy új terepjárót, ja meg egy 200 négyzetméteres családi házat Törökbálinton, mert a többi adófizető majd úgyis kifizeti nekem... Nem?

Szilvia0801 # 2013.08.10. 18:59

Nekem nem teljesen tiszta ez a szerződés.

Tician!

Majd ha lesz időd bővebben kifejtenéd milyen szerződés ez?
Csak azért érdekel mert én is devizás vagyok.

Köszi