Sziasztok!
Először is azzal kezdem ,hogy nem tudom ,hogy jó helyre írom a kérdésemet mert sajnos nem értek semmit sem a joghoz. A problémám a következő nyáron vettünk a volt barátnőmmel egy mosógépet részletre egy éves futamidő ez a hitel édes apám nevén van. A baj csak az mikor mi szakítottunk abban maradtunk ,hogy barátnőmnél marad a mosógép és fizeti havonta a részleteket! Amit viszont nem tett meg helyette most én f0izetem a részleteket! Felvettem a kapcsolatot a volt barátnőmmel ,hogy ha nem fizeti a részleteket akkor legalább adja vissza a mosógépet és felejtsük el egymást örökre! Sajnos nem adta vissza a mai napig! Ennek a mosógépnek az összes papírja nála van nekem csak a csekkek vannak amivel igazolni tudom ,hogy ez az enyém vagyis édesapámé! Azt szeretném kérdezni ,hogy ha én feljelentem akkor milyen eséllyel nyerem meg a pert illetve az ilyen jellegű perekhez kell e ügyvédnek lennie jelen vagy akár én is képviselhetem magam ha viszont kell ügyvédet fogadnom akkor ennek a költségeit miután lezárult az ügy és nekem ítélik a mosógépet akkor ilyenkor a vesztes fizeti e az egész pernek a költségét? És még egy kérdésem lenne ha ezt a feljelentést a következő héten megteszem akkor előre láthatólag mennyi ideig tarthat a per mire döntés születik az ügyben? Kicsit sok kérdést tettem fel egyszerre de nagyon megköszönném ,hogy ha ezekre választ kaphatnék! Előre is köszönöm a segítséget!!!