Szerződés érvényessége, tanuk nélkül.

intruder777 # 2011.12.04. 22:35

Tisztelt mindenki a fórumon!

Szeretném megtudni, hogy érvényes-e egy szerződés, ha a tanuk, akik aláírták, nem a jelenlétemben írták alá.
Én visszaküldtem postán a szerződés 2 példányát, igaz én aláírtam, de a tudom, hogy a cég saját embereivel íratta alá, mint tanuk. Ebből az aláírt szerződésből nekem nincs is példányom.
Kimeríti ez az okirat-hamisítás fogalmát?
Valamint érvényes-e így a szerződés?

Gyors válaszokat előre is köszönöm.

intruder777

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.05. 11:24

Nem ártana tudni, milyen szerződésről van szó. De főszabályként a szerződés nem hogy tanúk nélkül, hanem írásba foglalás nélkül, szóban, sőt ráutaló magatartással is érvényesen létrejöhet.

lali1971 # 2011.12.09. 08:48

Üdv érdeklődnék hogy volt egy magántartozásos kölcsönöm és most emelkedett jog erőre.Per alatt megromlott a kapcsolatom elváltunk feleségemmel. Házassági vagyon megosztást csináltunk. feleségem nem tudott a kölcsön ügyletről,mert a vállalkozáshoz kértem a pénzt. Még nincs ellenem végre hajtás!! De volt a nevemen ingatlan 1/3 rész feleségemnek 2/3 része ő átvállalta az összes hitelt tőlem és övé lett az ingatlan tulajdona én meg kaptam a vállalkozásomat ami házasság vagyon megszüntető okiratba lett foglalva. Nincs a nevemen már az ingatlan érdeklődnék ha végrehajtásra kerül az ügy ez fedezet elvonás lesz vagy sem? Mert így nem sok vagyonom maradt!! És a szerződésben amikor kötöttük le volt írva a saját vagyonommal felelek! De nem volt oda írva mikori vagyonommal!! Előre is köszönöm válaszukat

ObudaFan # 2011.12.09. 10:15

A feleséged házastársként a közös vagyon arányáig egyetemlegesen felel veled a házastársi együttélés alatt kötött szerződésből eredő tartozásért. Így gyakorlatilag mindegy, hogy egyébként fedezetelvonó-e a szerződés, bár egyébként vélelmezni kell, hogy igen.

lali1971 # 2011.12.09. 13:01

Akkor is felel ha ő nem is tudott a kölcsönről? Mert nem mondtam meg neki amikor a kölcsön pénzt át vettem és ,hogy mire költöttem!!! Ha tudta volna cirkuszolt volna és ő ellenezte volna az egészet. Köszönöm válaszát várom

lali1971 # 2011.12.09. 13:04

Ja és már nem a feleségem,mert ezért romlott meg a kapcsolatunk.

ObudaFan # 2011.12.09. 13:43

Akkor is. Csak akkor nem felelne, ha a bank tudott volna, vagy tudnia kellett volna, hogy nem járult hozzá. Ez meg gyakorlatilag irreális.

lali1971 # 2011.12.09. 14:38

Elnézést nem írtam le ez egy magán tartozás volt. kezdtünk egy közös vállalkozást amiből ő kiszállt és írtunk papírt róla, hogy én 1 millióval tartozok. Amit a feleségem ugy tudott még mindig együtt csináljuk és ő csendes társ! csak nem akartam annyira részletesen ,mert nagyon hosszadalmas lett volna. És akkor így is felel? köszönöm

lali1971 # 2011.12.09. 14:40

És ő tudott róla ,hogy feleségem nem járult hozzá,mert ugy egyeztünk meg szóban hogy ha feleségem kérdi ő csendes társ és havi 100 000ft ot kap.

ObudaFan # 2011.12.09. 14:49

Na, akkor vita esetén bizonyítani kell, hogy tudta, hogy a feleséged nem járult hozzá.

Juszti01 # 2013.11.17. 13:37

Üdvözlöm: Azt szeretném kérdezni,
hogy egy aláírt hitelkérelem mikor válik érvényes szerződéssé?

ObudaFan # 2013.11.18. 09:20

Ha a másik fél elfogadja.