Kicsit előreszaladtatok. Nem mondtak fel neki.
Felmondás hírnév rontására hivatkozva
Nézd, a "van-e értelme", az nem jogi kérdés.
Én csak azt tudom mondani, hogy ha a felmondás indoklása nem valós, nem felel meg szerinted a vonatkozó jogszabálynak, akkor igen, azt én megtámadnám bíróságon. Pont azért is, amit írtál.
Ezt mi még az indoklás pontos írásos ismeretében se tudnánk biztosan eldönteni, hiszen az eset körülményeit legfeljebb a te előadásodból ismerjük. Ez a te döntésed.
Először feltartotta az időpontos betegeket, majd mint kiderült megvárta a rendelés végét (ezt nekem nem jelezte, csak a panaszában írta le. Arra panaszkodott, hogy a rendelés utolsó 20 percében már nem fogadtam beteget, ami normális, erre az időre már nem is adunk ki időpontot). A munkaköri leírásnak és az ott meghatározott feladatoknak megfelelően jártam el, senki nem írja elő, hogy indokolatlan esetben előre kell vennem egy beteget, csupán azt, hogy meg kell állapítanom, hogy a sürgősségi ellátás indokolt-e. Nem tudom, hogy fontos ember volt-e, én nem ismertem, de igazából ez lényegtelen is, mindenkinek egyenlő ellátást biztosítok a rendelésen függetlenül az illető fontosságától. Amennyiben az indok nem alapos, van ezt értelme megtámadni? Természetesen ezen a helyen nem dolgoznék tovább, de nem szeretném, hogy ez más kollégákkal is megtörténhessen a jövőben.
Most feltarotta az időpontos betegEKET, vagy a rendelés végén a dokumentálásban akadályozott? Nem túl koherens a tényállás...
Munkakörödnek és feladataidnak megfelelően jártál el? Ha igen, akkor nem alapos az indoka - pláne nem egy azonnali felmondásra.
(bár feltételezem, te nem az Mt. hatálya alatt dolgozol, hanem az egészségügyi dolgozókra vonatkozó tv alapján)
Valami helyi fontos ember volt?
Tisztelt Fórumtagok!
Az állami egészségügyben orvosként dolgozom, időpontköteles rendelésen. Egy beteg sürgős problémára hivatkozva időpont nélkül ellátást kért, az időpontra érkező betegeket feltartva jelzete, hogy azonnali ellátásra van szüksége. Miután elmondta a problémáját, kiderült, hogy az egyáltalán nem sürgős, így elküldtem, hogy kérjen időpontot. Ezek után a facebook-on panaszkodott arra, hogy nem fogadtam, illetve, hogy nem láttam el soron kívül a rendelés végén amikor már az eszközöket tisztítottuk és a dokumentációt zártuk le. Emellett a főnökömnél is panaszt tett. Másnap a munkaadóm közölte velem, hogy a főnököm úgy döntött, az intézmény jó hírnevének megsértése miatt ki fog rúgni anélkül, hogy az én álláspontomat, vagy az asszisztensemét meghallgatta volna. Ilyen esetben jogos a munkaviszony egyoldalú megszüntetése, ez egy valós indok anélkül, hogy lehetőségem lett volna az álláspontomat kifejteni a helyzetről, vagy esetleg meghallgatták volna a tanúkat (pl. asszisztens). Korábbi fegyelmi ügyem, figyelmeztetésem nem volt. Válaszukat előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02