Üdvözlet!
Azt szeretném tudni, hogy pontosan melyik jogszabály foglalkozik ezzel a kérdéssel.
14 éve nincs személyim, ezalatt kb 2x volt olyan, hogy túlbuzgó rendőr elsőre akadékskodott, de a felhomályosításuk után - miszerint a jogsi/útlevél+lakcímkártya kombó ugyanúgy jó, szavazni is lehet vele - egyik sem akadékoskodott tovább.
Most viszont belefutottam egy helyzetbe, és lehet, hogy munkát bukok el emiatt, mert egyszerűen nem akarják megérteni, hogy ez a törvény.
Hiába próbáltam nagyon óvatosan és udvariasan utalni rá a huszadrangú alkalmazott 20éves kiscsajnál, hogy ez a törvény, a formátuma is u.az (2 betű 6 szám), írja be a jogsim számát a megfelelő helyre, de azt nem lehet, mert "az már szerepel a vezetői engedély számánál".
https://ugyintezes.magyarorszag.hu/…0091202.html?…
Kötelező kiváltani a személyazonosító igazolványt?
Egy személyazonosításra alkalmas hatósági igazolvánnyal minden polgár köteles rendelkezni, és azt magánál tartani. Személyazonosításra alkalmas okmány
a személyazonosító igazolvány,
az útlevél és
a kártyaformátumú, 2001. január 1-je után kiállított jogosítvány.
Az a baj, hogy ha nagyon hepciáskodom, és beállítok lobogtatva ezt az oldalt kinyomtatva, legfeljebb azt mondják, hogy igen így van, vigyorogva beírják a lapra a jogsim számát, csak aztán a hívásukat hiába várnám, munkát azt nem fogok tőlük kapni.
Van egy olyan hiú ábránd bennem, hogy ha a pontos jogszabályra hívnám fel a figyelmüket udvariasan, akkor talán dűlőre jutnánk.
Kerestem a jogtárban, de nem találtam :(
illetve csak ezt
Az ideiglenes személyazonosító igazolvány
12. §30 A jogosult részére - személyazonosító igazolvány iránti kérelmére - ideiglenes személyazonosító igazolványt kell kiadni, ha nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy kártyaformátumú vezetői engedéllyel, és
meg ezt
(9)97 Az, aki rendelkezik személyazonosításra alkalmas egyéb hatósági igazolvánnyal, állandó személyazonosító igazolványát a körzetközponti jegyzőnek leadhatja.
van olyan jogszabály, ami pontosan azt mondja ki, amit a magyarorszag.hu hivatkozott bekezdése is mond?
nagyon sűrgős lenne, holnapra kéne. köszönöm.