Titokgazda

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.21. 08:29

Az lenne a legjobb, ha attól kérdezed meg, aki aláíratta veled a nyilatkozatot. Minden más félreértést, tévedést okozhat.

Talmács # 2013.01.21. 07:52

Az kellene, hogy mi van a jogirodalomban a titokgazda ( Secret - Keeper ) definiciójában, mert akkor össze tudnám rakni mihez tartsam magam. Nem a céges titok a lényeg, hanem pl.: a jelszó ha nincs titokgazdája alapból, ahogy kbs írta, akkor kiköthető-e a titoktartás ( gondolom igan ) és ki a titokgazda aki amennyire én tudom hogy felfedheti a titkos adatot. Ez egy A1-es papír volt angolul és csak annyit mondtak, hogy titoktartási nyilatkozat, illetve azt hogy felelősséggel jár. Nos a jelszót azért kérdeztem mert azt bár megváltoztathatom de a bizalmasabb kollégáimnak már kiadtam, őket is érdekelné hogy mit írtunk alá.

Tehát csak annyit tudok mondani, hogy aláírtam egy titoktartási nyilatkozatot amelyben szerepelt a Secret-Keeper kifejezés amit titokgazdának fordít a fordító, így ennek a jogirodalmi fogalma kellene, vagy hogy hol lehet utánanézni. Elég röviden is hogy mi a fogalom, ez inkább érdeklődés nem fenyegetnek perrel.

Előre is köszönöm a választ

ObudaFan # 2013.01.21. 07:39

Ezt nem határozza meg törvény, legfeljebb a jogirodalomban lehet találni rá definíciót. Az adott szerződés, nyilatkozat nem határozza meg a fogalmat?

Talmács # 2013.01.21. 07:29

Titoktartási nyilatkozat a probléma, mert nem magyarul volt hanem angolul. Feltételezem, hogy céges titok tehát a cég a titokgazda, de ha tudnál tájékoztatni a fogalomról akkor nem alkalmatlankodnék itt. Probléma nincs de nem is akarom hogy legyen

Előre is köszönöm a választ

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.21. 07:00

Mi a konkrét problémád?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.21. 07:00

Senki.

Talmács # 2013.01.21. 06:58

Csak annyit kérdeznék, hogy mit jelent az hogy titokgazda? Aki érdekelt egy titok megőrzésében, vagy ezt törvény határozza meg? Egy jelszónak ki a titokgazdája?

Köszönöm Válaszaitok