orvosi műhiba?


Dr.Attika # 2017.04.19. 10:13

Tisztelt datamaster!
Mivel a károkozás 11 éve történt, így esély a kártérítésre fizetés bíróság általi kötelezésének egyenlő a nullával. Elég csak egy mondatban arra hivatkozni az alperesnek, hogy "A követelés elévült, azt bírói úton érvényesíteni nem lehet."

Immaculata # 2017.04.19. 10:27

A követelés érvényesítése onnantól számítódik, amikor a problémát a beteg észlelte.

datamaster # 2017.06.05. 14:23

Tisztelt Fórumozók!

Most abban szeretném kérni a segítségüket, hogy a most kioperált implantátumot amiről előzőleg írtam önöknek, hol tudnám bevizsgáltatni, mert sajnos a volt kermi oldalán és az interneten sem találtam olyan hivatalos szervezetett aki ezzel foglalkozna.
Fogyasztó védelemhez tartozik?
Segítségüket köszönöm..
fényképek a data linken láthatok..

https://data.hu/…16-04-31.jpg

https://data.hu/…-04-31_2.jpg

Dr.Attika # 2017.06.06. 03:32

"A követelés érvényesítése onnantól számítódik, amikor a problémát a beteg észlelte."

Az elévülés a kár bekövetkeztekor kezdődik, az pedig 2006. A felismeréstől számított egy évvel meghosszabbodik, de már az is eltelt.

drbjozsef # 2017.06.06. 05:04

datamaster,

ez annyira speciális dolog, hogy a nyilván orvosi szakjogászt kellene hozzá keresni.

Mit szeretnél bevizsgáltatni az implantátumon? Azt, hogy ez a hibás PIP? Vagy önmagában azt, hogy ez okozta a problémákat?

Elvileg az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal az illetékes a dologban, de nem hinném, hogy ők bevizsgálnák. Esetleg a Budapesti Orvosszakértői Intézet, vagy keresni kellene igazságügyi orvosszakértőt, és tőle kérni egy szakvéleményt az implantátumról, és az egész műtétről is. Feltételezem, nem olcsó, de ha tényleg perelni akartok, akkor az egész eljárás nem lesz olcsó. Viszont perben, úgyis kirendelnek szakértőt szerintem, pláne, ha a másik fél kétségbe vonja a Ti saját szakvéleményeteket.

Immaculata # 2017.06.06. 06:49

Az elévülés a kár bekövetkeztekor kezdődik, az pedig 2006. A felismeréstől számított egy évvel meghosszabbodik, de már az is eltelt.

A beültetés miatt nem történt károkozás.

A hibás implantátumot gyártó is csak a kibocsátást követően, 6 évvel később jött rá, hogy valami baj van a termékkel. Ez volt 2012.
A panaszos pedig 2016-ben érezte először, hogy valami baj lehet a termékkel. A kár pedig onnan keletkezett, amikortól a terméket kivették és addig tart, ameddig megfelelően helyre nem állítják.

Nemperes eljárásban a közjegyzőhöz, vagy a bírósághoz kell fordulni és kérni igazságügyi szakértő kirendelését. Ez majd a perben felhasználható lesz.

sarandi00 # 2018.02.14. 18:02

Tisztelt Fórumozók!

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy édesapám 2017. Május 6-án elhunyt és halálával kapcsolatban kérdések merültek fel bennem/ bennünk.

Édesapám a egy szennyvíztelepen dolgozott, szennyvízhálózat -karbantartó munkakörbe. Orvosi alkalmassági vizsgálat során betegállomány után a Hepatitis A elleni védőoltást nem kapta meg. (korábbi alkalmassági vizsgálatoko során se)Édesapámnak volt egy alapbetegségei ami évek óta fennálltak (Diabetes mellitus, Hematochromatosis). Ezt követően 2017 februárjában laboratóriumi eredményei hepatitisre utaltak. Feltehetőleg Orvosi mulasztás miatt elkapta ezt a Hepatitis A vírust a munkájából adódóan.

Azzal kérdéssel fordulok ide, hogy érdemes lenne-e foglalkozni az üggyel és ügyvédhez fordulni?

Köszönöm előre a segítséget!

Burn Out # 2018.02.14. 18:12

Orvosi szakkérdésben inkább erre a területre szakosodott szakembertől kellene kérdezni és nem pedig jogásztól. Ha ügyvédet kérdezel ilyen kérdésben, akkor nem biztos, hogy jó választ kapsz.