szomszéd kamerája

Szomorú örökös # 2019.07.25. 04:48

efi99

És téged, ha folyamatosan 1 méterről követne és bámulna a 2 szemével? Tilos?

Ezek szerint téged ez nem zavarna? Érdekes!
Én pár perc után pofán vágnám, mikor senki sem látja.
Tanúk nélkül úgyis nehezen tudná bebizonyítani, hogy én voltam. :-)

drbjozsef # 2019.07.25. 05:26

efi,

Bár választ nem érdemelsz, mert Te sem tetted meg, de én mégis megmondom : de. Azt hiszem, 1 méterről zavarna, az mégicsak a személyes teremen belül van. De 10 méterről már nem zavarna. Nézzen. De ne rögzítse. Se ne írja le. Ne dokumentálja. Mert az már adatkezelés - ahogy a videofelvétel is. Érted már a különbséget?

lajcsó # 2019.07.25. 07:21

Ilyen alapon meg lehetne tiltani a mobiltelefonok, meg a kézi kamerák használatát is.
Csak megjegyzem, hogy egy mobiltelefon vagy egy kézi kamera sokkal jobb minőségű képet készít mint egy átlagos 2 megapixeles biztonsági IP kamera.

drbjozsef # 2019.07.25. 09:47

lajcsó,

Meg is van, tulajdonképpen. A szabályok ugyanazok, rájuk is vonatkozik, illetve a képmáshoz fűződő általános jogok alatt. Csak, ahogy az előttem szóló írta : kevéssé életszerű.

efi99 # 2019.07.25. 17:37

drbjozsef
Sőt ne is jegyezzen meg semmit. Vagyis ne rögzítse a memóriájába sem. Legjobb, ha szemet bekötve, vattával a fülünkben közlekedünk közterületen is, máskülönben hátha olyasmit tapasztalunk, amit nem szabadna.

Szomorú örökös # 2019.07.25. 17:41

efi99

Legjobb, ha szemet bekötve, vattával a fülünkben közlekedünk közterületen is, máskülönben hátha olyasmit tapasztalunk, amit nem szabadna.

Páran már kerültek bajba ilyen történet miatt...

drbjozsef # 2019.07.26. 05:34

...egész országok is... :/