Közösképviselőt beperelni?


Bubó # 2005.03.10. 12:46

Amire most használatbavételi engedély adtak ki, arra korábban építési engedélyt is kellett, hogy adjanak. Akkor viszont kellett a tulajdonosok hozzájárulása. Mi történt akkor, a lakók hozzájárultak, nem tiltakoztak?

Kála # 2005.03.10. 08:08

Szia!
A társasháznak kell, hogy legyen alapító okirata és szervezeti és működési szabályzata. Ez utóbbinak kellene egyértelműen rendeznie, hogy melyek azok az ügyek, amelyekben önállóan is eljárhatsz, és melyek, ahol csak a lakók meghatalmazása alapján.

szuszi # 2005.03.09. 20:36

Sziasztok! Én vagyok a közös képviselő a házban, ahol lakom. Ez nem a tanult szakmám. Egy használatbavételi engedélyt megfellebbeztem, de erről nincs se jegyzőkönyv, se meghatalmazásom a lakoktól. Az a bolt, mely kérte a használatbavételi engedélyt engem, mint magánszemélyt megfenyegetett, hogy beperel, szerintük jogilag nem járhattam volna el, mert nincs a lakóktól meghatalmazásom. Egyáltalán a közös képviselői jogköröm mire hatalmaz fel, és mint magánszemélyt megtámadhat? Milyen jogi következményei lehetnek rám nézve?Előre is köszönöm!!!