Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Károkozás.

tejvad # e-mail 2016.02.26. 10:23

Tisztelt Szakértők!

Közalkalmazottként dolgozom. A céges autóval munka közben volt egy balesetem. Mindketten vétkesek voltunk, így minden bizonnyal valamilyen mértékű kármegosztásra kerül sor. A munkáltatómnak van cascója az érintett járműre, de úgy érzem vonakodik a kárigényét a cascóval szemben érvényesíteni, mert akkor 3 fokozattal lerontanák a bónuszát és többet kellene fizetnie. Szívesebben fizettetné ki velem a kármegosztás során fennmaradó kárt, mert így reménye szerint a cascója nem nőne.
A kérdésem az, hogy jogszerű lenne-e ez a lépés a munkáltatóm részéről? Ha nem, akkor kötelezhető vagyok-e arra, hogy az eredeti és a baleset miatt megemelkedett kötelező felelősségbiztosítás és cascó összeg különbözetét (akár éveken át) megtérítsem?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.02.03. 10:28

:) Nem lopta - a kutyája vadászta le őket.

www.kbs-ugyved.hu

Rexor # e-mail 2016.02.03. 08:56

Szent László idejében rosszabbul jártál volna...

Sherlock # e-mail 2016.02.02. 22:47

Szerintem adj ötvenet. A tyúknak kb. 2000 darabja, ehhez jön még a rongálás.

www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.02.02. 22:41

Szerinted jogi kérdés, hogy mennyibe kerül egy tyúk?

www.kbs-ugyved.hu

Marcsello11 # e-mail 2016.02.02. 22:31

Sziasztok! A kutyám nemrég elszokott, és kB 20 tyúkkal végzett egy kertben. (Ez a kert messze van a sajatunktol) A szomszéddal közös kerítés volt gyenge(egy üres telek a szomszéd telek) és ott ment be a kertbe. A kerten belül külön volt a tyukol aminek az ajtaján keresztül ment be. A tulaj kihivta a polgárőrseget, a polgármesteri hivatal is képviseltette magát és persze a gyepmester is. Röviden 100000 ft-ot kérnek érte amit én sokallok, már 20ezret adtam,de azért soknak érzem, valaki ki tudná segíteni egy hozzaerto válasszal hogy mit is tehetnék? Előre is köszönöm!

ObudaFan # e-mail 2016.01.23. 12:08

Milyen problémád van abból, hogy a károsult és a biztosító között hogyan alakult az elszámolás?

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Determ # e-mail 2016.01.23. 06:23

Tanácsot szeretnék kérni. Több mint 5 hónappal ezelőtt rágurultam egy előttem álló autóra, aminek ennek következtében megsérült a rendszámtábla tartója és egy kb. 20 cm-en meghorzsolódott a festék a lökhárítón. Természetesen elismertem a felelősségem és megpróbáltam még a helyszínen rendezni a kárt, de mivel a károsult 100 ezer forintos kártalanítást szeretett volna ez nem sikerült. Így maradt a KGFB. 5 hónapja csend, majd a tegnapi napon kaptam egy levelet a biztosítómtól, hogy "a jelenlegi információnk alapján a kár végleges rendezéseként összesen 85000 Ft összegű kártérítést fizettünk ki a károsultnak." Megkérdeztem egy szerelőt az okozott kár javítási költségével kapcsolatban a helyszínen készített fényképek alapján, és azt mondta kb. 15000 Ft. Természetesen felhívtam a biztosítót és kértem a részletes számlát. Válaszul kaptam egy e-mail-t amiben már azt írták, hogy a javítás folyamatban van így a végleges számla nem érkezett meg és további kifizetések várhatók. Kérdésem: mit tehetek a károkozás értékének valós rendezése érdekében, illetve van e valami határidő, hisz 5 hónap telt el a károkozás óta. a Válaszokat előre is köszönöm.

groszfater@gmail.com # e-mail 2016.01.16. 06:49

Husz év elteltével ?!

Immaculata # e-mail 2016.01.15. 23:50

Ha a cég ellen nem áll meg a kereset, attól még az ügyvezető külön perelhető, felelőssége megállapítható.

groszfater@gmail.com # e-mail 2016.01.15. 21:45

Te most mesélsz ugye ?!

őrnesz # e-mail 2016.01.15. 21:16

közel tiz éve felszámolták a cégemet volt 20 -éve egy vitás építkezésem a megrendelő nem akart fizetni leálltam az építkezéssel a megrendelő minden forumon feljelentett elutasították idén kaptam a birósági határozatot hogy mivel a cég évekkel ezelőtt megszűnt kéri a Bíroságot hogy a volt cégemmel kapcsolatos beadványát megszüntet Erről meg kaptam a jogerős határozatot természetesen én határozatben bizva a közel huszéves papirokat kidobtan és most jőn a csattanó ugyanattol a Bírotól kaptam egy Birói idézést olyan cimen hogy most engem személyszerint perelt be és hogy ha én nem tudom dokumentumokkal ( amit kidobtam) bizonyitani az állításomat szó szerint leirta hogy ellenem fog itélni

ObudaFan # e-mail 2016.01.06. 16:49

Szerintem nem, mert az okozati összefüggés túl távoli. A felszámoló felelőssége már inkább felmerülhet.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

laca0416 # e-mail 2016.01.05. 18:57

Az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni: Cégünk 2010 augusztusában vállalkozási szerződést kötött egy helyi önkormányzattal az iskolai és óvodai étkezés ellátására.
A 2010-es választások után felállt új testület azonban 2011-ben több jogcímen megtámadta a szerződést. A per alatt az önkormányzat nem fizette ki az étkezések ellenértékét. Sajnos az önkormányzat nemfizetése miatt köztartozásunk keletkezett, mely miatt a NAV. felszámolást kezdeményezett. A szerződésünk érvényességét támadó pert első, másod fokos is, majd a Kúria előtt is megnyertük. Az önkormányzattal szemben közel 30 millió követelése van a cégnek, de a felszámoló nem akar vele foglalkozni és félő, hogy hamarosan lezárja a felszámolást. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben dokumentumokkal bizonyítható, hogy az önkormányzat szerződés szegése miatt ( nem fizetett) került a társaság felszámolásra, a tulajdonosok esetleg perelhetik-e az önkormányzatot kártérítésért? Köszönöm előre is a segítséget!

ObudaFan # e-mail 2016.01.04. 18:16

Attol meg tartozol a karteritessel es elobb-utobb csak lesz jovedelmed.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Benedek001 # e-mail 2016.01.01. 02:27

Segítséget szeretnék kérni hogy mire számítsak a bíróságon,
munkára kaptam egy személygép kocsit amivel balesetem történt engem hoztak ki hibásnak a rendőrség megbírságolt azt ügyet lezárták. Tulajdonos érthető okok miatt követeli tőlem a kocsi árát (csak kötelező biztosítás volt rajta) de nem tudom kifizetni keresetem nincsen(Tanuló vagyok).

A válaszokat előre köszönöm!