Védelem paranoia ellen


griz # 2005.04.01. 10:48

Szia Derill!
Nem tudom, mennyire vezet ez eredményre?
Megkérdeztem a kerületi Gyámhatóságot, úgy tájékoztattak, h. kérhetem az eljárás indítását, ők kimennek környezettanulmányra, javasolják az orvosi vizsgálatot, adatokat gyűjtenek. DE , pert csak orvosi szakvélemény birtokában indíthatnak és az illető nem kötelezhető arra, h. elmenjen orvosi vizsgálatra. Innentől kezdve szerintem meghal a dolog, mert miért menne el, ha ő normálisnak érzi magát és nem is kötelező? Azután én komolyan tartok attól, h. ez arra készteti az illetőt, h. bosszút álljon, azaz belekerülünk egy spirálba, amiből nem lehet kiszállni.
A kártérítési perek már jelenthetnek megoldást, két gond van velük, hogy lassú a megoldás és ugyanúgy kikészítik az embert, mint az ellene tett feljelentések. Talán edződni kellene ezen a téren?

derill # 2005.03.29. 15:49

Gondnokság alá helyezési eljárás. Menj be a gyámhivatalba, jelezd, hogy mi a probléma. Õk kérnek majd szakvéleményt, és ha indokolt, meginditják. Ha nem indokolt, akkor viszont minden egyes megalapozatlan feljelentése után indits kártéritési pert - elmaradt munkabér, kieső szabadidő, utazási költség, ügyvédi költség stb. Sokba fog neki kerülni és ezért hamar meg fogja unni.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

griz # 2005.03.29. 08:40

Kedves Fórum Olvasók !

Évek óta szenvedek családommal együtt szomszédom különféle vélt, illetőleg kitalált sérelmekre hivatkozó önkormányzati és bírósági feljelentgetései miatt.
Létezik -e valamilyen védelem az ilyen jellegű zaklatással szemben? Van -e lehetőség jogszerű orvosi szakvizsgálat kérésére?
Szeretném leállítani a folyamatot, ehhez keresek jogszerű megoldást.
Köszönöm a segítséget.