Tisztelt Fórum!
Adva van egy ingatlan ahol 3 különálló család lakik, osztatlan közös udvarban. Az ingatlan egyetlen helyrajzi számmal rendelkezik, nem társasház, hanem az ingatlannyilvántartási adatok szerint kivett lakóház, udvar megnevezésű 341 m2 területű ingatlan. Közmű szerint is különálló 3 lakás. Az egyik lakásban 2, a másikban 3, a harmadikban 1 tulajdonos van bejegyezve. Én a 2 tulajdonossal bejegyzett lakás egyik tulajdonosa vagyok 60/688-ad résszel. A tulajdonos társam aki a fiam, ugyanígy 60/688-ad résszel rendelkezik, köztünk használati szerződés köttetett, határozatlan időre, mely szerint használhatjuk az ő részét is. Tegnapi nap levele érkezett a helyi földhivataltól, melyet, mivel az apja vagyok átvettem. Ennek tartalma egy értesítő végzés, miszerint az egyik itteni tulajdonos nevére - aki ellen büntetőeljárás folyik a sérelmünkre elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt, ráadásul életvitelszerűen nem itt lakik - tulajdonjog bejegyzési eljárás indult. Annyit sikerült megtudnunk, hogy adás-vételi szerződéssel a fiam eladta a tulajdonjogát ennek az illetőnek. A fiamat nem tudom elérni azóta, a vevővel meg nyilván nem állunk jó viszonyban. Az lenne a kérdésem, hogy megtehette-e ezt a fiam? A törvény értelmezése szerint tulajdonostársak egymásnak eladhatják az illetőségeiket mert nincs 3. személy akivel szemben a többi tulajdonosnak elővásárlási joga lenne. Ebben az esetben, mivel ez egy kivett lakóház, nem lehet, hogy létezik valamilyen más törvény?
Tiztelettel:
Izsodelo.
Kivett lakóház tulajdonjoga
izsodelo
2016.05.05. 14:28
ObudaFan
#
2016.05.08. 09:50
Sajnos nem, tényleg eladhatta.
izsodelo
#
2016.05.11. 08:17