pénzbehajtás


Kála # 2005.05.11. 05:16

Csak akkor, ha egyetemlegesen felelnek, esetleg ha adóstárs, egyéb esetben nem (hiszen gyakorlatilag "nincs köze" a tartozáshoz).

K_Gábor # 2005.05.10. 20:51

Köszönöm a válaszokat.
Azt kérdezném még, hogy az adósom élettársától lehet-e végrehajtást kérni mondjuk a munkabéréből levonva. Mivel ha jól tudom van állása de nem házasok hivatalosan.

Kála # 2005.05.10. 05:14

A bírósági végrehajtásról szóló törvény szerint: "A gyermekgondozási segélyből és a gyermeknevelési támogatásból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás és anyasági támogatás fejében."

pixel # 2005.05.09. 23:27

Lehet, mostmár mindenből lehet.
Nekem nemlétező 3e Ft-ért a házam akarták árverezni.

K_Gábor # 2005.05.09. 19:00

Érdeklődnék, hogy jogerős ítélet esetén lehet-e GYES-ből vagy GYED-ből levonva tartozási törlesztést kérni ?

Jasmine # 2005.04.10. 15:10

Aballister , köszönöm a tanácsot!

Aballister # 2005.04.04. 14:03

Végrehajtani jogerős bírósági határozattal ill. végrehajtási lappal lehet. Szerintem ezt egy fizetési meghagyásos eljárással (nemperes elj.) lehetne könnyen megszerezni. Mivel mindent elismer az adós, tárgyalás nem hiszem, hogy lesz belőle. Ezzel a határozattal pedig már végre lehet hajtani a követelést.


Ab.
:->

Jasmine # 2005.04.03. 11:33

Sziasztok!

2003. végén eladtuk a lakásunkat, családi okokból (válás, stb.). Egy ismerősünk ajánlotta egy ismerősét, aki olcsóbban lakáshoz tudott volna juttatni minket, árverezés alatt álló lakásokhoz volt valamilyen kapcsolata. Kapott tőlünk 1,8 millió Ft-ot, amit foglalónak kellett volna letennie, erről átvételi elismervényt is adott. Ekkor elkezdett húzódni a dolog, pár hónapig azzal hitegetett, hogy lassú az ügyintézés, várjunk (1 konkrát lakásról volt szó, nem általánosságban), majd kiderült, hogy az a lakás mégsem lehet a miénk. Kaptunk több más címet, hogy válasszuk ki, melyik tetszik, de végülis egyiket sem tudta megszerezni. Ekkor kértük tőle vissza a pénzt. Már hónapok óta bérelt lakásban laktunk (60000/hó), ennek a költségét is szerettük volna megkapni tőle (legalábbis egy részét). A pénzt a mai napig nem kaptuk vissza, már ügyvédhez fordultunk, ő is tárgyalt vele, és sikerült elérni, hogy ügyvéd előtt aláírjon egy olyan nyilatkozatot, hogy 03.31-ig visszaadja a teljes összeget. Ez nem történt meg. Szárazbélyegzős ügyvédi papírunk van arról, hogy ezzel tartozik, és nem vonja kétségbe a követelést. Olyasmire gondoltam, hogy eladhatnánk a követelésünket egy behajtócégnek. Valaki tudna tanácsot adni, hogy ezen kívül mit tehetnénk? Az ügyvédi papír alapján lehet végrehajtást kérni? A behajtócéges megoldás működhet, vásárolnak ilyen tartozásokat? Esetleg csak a polgári per marad? :( Egyébként az illető egy nő, családja van, és úgy tudjuk, csalás miatt felfüggesztett büntetését "tölti" éppen. Tehát ha feljelentjük, lehet, hogy rögtön lecsukják.
Kérlek segítsetek, az anyám már teljesen idegroncs az ügy miatt, iszonyatos pénzt fizetünk ki a lakásbérletre, és már másfél éve egyszerűen nem jutunk előre.. :(

Előre is köszönöm a választ.

Jasmine