Milyen jogaim vannak


ObudaFan # 2005.11.15. 19:29

Attól függ, milyen ítélet. Ha tartásdíjat állapít meg, vagy pl. az alperes elismerésén alapul, vagy közokirattal bizonyítottál mindent, akkor az ítélet tartalmazhatja (tartásdíjnál tartalmazza), hogy előzetesen végrehajtható. Ha így van, akkor nem teljesítés esetén a fellebbezéstől függetlenül mehetsz a végrehajtóhoz. Ha ilyen nincs benne, akkor a jogerőtől számított 15 napon belül kell teljesíteni. Amíg azonban a fellebbezési határidő nyitva áll, addig - hacsak a másik fél le nem mondott a fellebbezésről - az nem jogerős, utána meg csak akkor, ha nem fellebbezett.

obsitos # 2005.11.15. 11:39

A bíróság tájékoztatni fog majd arról, hogy az itélet jogerőre emelkedett-e vagy sam. Ha fellebbeztek akkor futsz majd még egy kört a jogvitában...

A végrehajtásra csak a jogerő után kerülhet sor.

habcsok # 2005.11.15. 11:00

Van egy ítélet a kezemben, amely szerint az alperesnek 15 napon belül teljesítenie kell, de megteheti, hogy fellebbez. Mit lehet tenni most? Mehetek a végrehajtóhoz? Várni kell? Keressem meg az alperest? Köszi

Zoz982 # 2005.11.04. 00:59

Bár nem vagyok képben teljesen, azért mondanék pár dolgot. Ha butaság, vegye mindenki úgy, hogy nem is írtam.
Nos, először is. Az ilyen esetek nagy többségében pszichés félelem áll fenn a "sértett" részéről. Sokuk saját maga tudja be az élet keserves dolgait egy másik személy negatív erőinek. A tanács erre általában az, hogy próbáljon meg az illető nem hinni ezekben a dolgokban, ha azok csak feltételezésszerűek.
Másodszor. Rengeteg a csaló. Információkat mindenkiről, minden mennyiségben lehet szerezni megfelelő kapcsolatokkal. Az, hogy maga az "elkövető" az információinak megszerzését milyen eszközökkel indokolja, az még nem jelenthet tényt. Nyilván nem fogja kiadni véletlenül sem, hogy kitől kapta az információt, már csak azért sem, mert feltételezhetően az illető hivatali személy, akinek komoly gondjai lehetnének ez miatt. A paranormalitás pedig egy jó eszköz lehet neki a megfélemlítésre, főleg, ha az illető, aki ellen ezt az állítást irányítja maga is elhiszi mindezt.
Továbbá azt sem ártana tudni, hogy ez a bizonyos illető miért próbál az életére törni a másiknak?
Csak úgy?

Zoli

HE0222 # 2005.11.03. 19:58

A kutyaharapást szőrével-módszert kéne alkalmazni. Mivel a jog eszközével nem lehet megragadni ezt a problémát, és így megoldani sem, szerintem az ezotéria eszközeivel védekezz ellene, keress egy hasonló képességekkel rendelkező embert, aki tud neked segíteni, hogy védekezz ez ellen az ember ellen, hogy hatástalanítani tudd a negatív, ártó energiáit. Van ilyen, és állítólag működik. de ez már végképp nem ebbe a topic-ba, és nem a jogi fórumba tartozik.

populus # 2005.11.01. 08:10

M-eva!
Talán könnyebb lenne segíteni, ha ismernénk a konkrét tényállást! Az igazságszolgáltatásnak tényekre és azok bizonyítékaira van szüksége. A poligráf egyébként önmagában nem lehet ügydöntő bizonyíték, másfelől pedig a poligráf nem azt érzékeli, hogy valaki igazat mond -e vagy sem, hanem, hogy egy adott kérdés milyen élettani reakciókat vált ki a vizsgálati alanyból. A poligráftól nem várhatod az ügyed tisztázását, elsősorban más fogódzót kell találni az ügyön.

ObudaFan # 2005.10.30. 11:43

Ezzel így az igazságszolgáltatás semmit nem fog tudni kezdeni.

m-eva # 2005.10.30. 09:34

Sajnos nem örülök a válasznak, reményvesztés érzésem lett. Következő kérdésem, ha én kérem a poligráf gép vizsgálatát, ami bebizonyítja az én igazmondásomat, akkor mit kell lépnie az igazságszólgáltatásnak. Vagy a különleges esetek elkövetői ellen nem lehet fellép? Kérem a segítségeteket, hogy milyen forumhoz fordulhatnék, hogy azt a személyt rákényszerítsem a védekezésre, vagy a felelőségre vonása megtörténjen.

ObudaFan # 2005.10.29. 17:31

Nem lehet, csak saját hozzájárulásával lehet valakit poligráfos vizsgálatra kötelezni. Ráadásul ez is csak akkor lehetséges, ha büntetőeljárás indul, amihez a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja kell. A te történetedre pedig azonnali válasz lesz a feljelentés elutasítása.

m-eva # 2005.10.29. 16:55

Kedves Mindenki !

Szeretném segítségeteket kérni egy nagyon különleges ügyben.
Rendörségi feljelentést szeretnék tenni egy bizonyos személy ellen. Tudom, hogy képességei révén / nevezzük paranormális képességnek/ visszaél a tudásával és olyan dolgokat müvel amivel veszélyezteti az életemet, olyan információkat tud az életemről amiket csak a képességei révén tudhat meg.
Az igazamat csak akkor tudom bizonyítani, ha az általam feljelentett személyt kötelezik a poligráf vizsgálatra, a konkrét kérdések feltevése bizonyítaná az én igazamat. Úgy gondolom ez a tevékenysége büncselekmény.
Szeretném megtudni, hogy az életemet megtudom e menteni ezzel a lépésemmel. Fel lehet e valakit szólítani, hogy az ellene felhozott vádakat ilyen módon tisztázzák.
Várom segítségeteket Éva