Kié a felelőség ha egy lakásban élünk?


ObudaFan # 2005.11.10. 19:31

Nincs mit.

vádlott # 2005.11.10. 11:10

Köszönöm a tanácsot.

ObudaFan # 2005.11.09. 17:43

Először is , nem ártana közös képviselőt választani megint, mert év végén, év elején lesz dolga a közös képviselőnek.
A pert a károkozóval szemben kell a társasháznak megindítania, ha veled szemben indítja, a perbeli legitimáció hiánya miatt a keresetet el kell utasítani.

vádlott # 2005.11.09. 11:05

Társasházban lakom, és velem élnek a fiaim is, akik nagykoruak és nem szorulnak felügyeletre, tehát beszámítható, normális emberek. A közösképviselőnk fejébe vette, hogy én, mint lakástulajdonos, köteles vagyok a fiam által okozott kárt megfizetnem, kamatostól, posta költségestől.
A fiam ellen ez ügyben egyébként a nyáron már volt szabálysértési eljárás, ahol a városi jegyző határozatot hozott, a fiamat figyelmeztetésben részesítette. Ebből is kitűnik, hogy az okozott kárt nem én követtem el. Azt szeretném tudni, hogy felelősséggel tartozom e a velem egy lakásban élő felnőtt emberek cselekedeteiért anyagilag is, és perelhető vagyok e ez ügyben. Egyébként a közösképviselő határozottan rosszindulattal van irántam, mivel pár évvel ezelőtt elveszített egy pert velem szemben, ahol szintén ki akart velem fizettetni olyan összeget, ami nem volt jogos. Még valami: Ezt a közösképviselőt 2005. 10. 24-én leváltotta a lakóközösségünk a posztjáról, de mivel nem volt olyan személy, aki mindjárt átvehette volna tőle a képviseletet, így továbbra is ő képviseli a tulajdonosokat.
A segítséget előre is köszönöm.
Az előzőhöz még azt szeretném hozzátenni, hogy a kár, amit a fiam elkövetett, a ház bejárati kapujának az üvegének a kitörése volt, amire a biztosító fizet. Ugyan is a háznak van egy társasházi biztosítása, amit mi lakók havonta fizetünk. Az üvegezés után valószínű, hogy a biztosító ki is fizette a kárt.
Vádlott