mobil flotta - kilépés

dovxaphl0 # 2025.10.18. 15:22

Sziasztok!

Önkormányzati mobil flottában voltam/vagyok???
Szeptember elején az önkormányzattól (ezen túl flottakezelő) kaptam egy sms-t hogy ha meg akarom tartani az előfizetésem akkor át kell térni csoportos beszedési megbízásra.

Tisztelt Flottatag! Az Ön elöfizetése a XY önkormànyzati mobilflotta tagja. Az önkormànyzat döntése szerint, a flottàban maradàs feltétele,ha elektronikus szàmlàra vàlt és a szàmlàjàt csoportos beszedéssel fizeti. Az elektronikus szàmlàra vàltàshoz 2025. szeptember XX-ig küldje el az elektronikus szàmlàzàshoz kìvànt email cìméröl nevét és elöfizetöi hìvòszàmàt a mobilflotta@XY.hu cìmre, valamint intézkedjen a szàmlavezetö bankjànàl a csoportos beszedési megbìzàsròl. Szükség esetén a +xxxxxxxx telefonszàmon kérhet segìtséget. A feltételeknek nem megfelelö elöfizetések kizàràsra kerülnek. Üdvözlettel, XY

Rendben, megcsináltam.

Rá egy hónappal küldenek egy "megállapodás"-t. Az aláírandó "megállapodás" (én szerződésnek nevezném) - az én értelmezésemben szerint - normálisnak mondható. Az elsumákolás - szerintem - valahol itt kezdődik:
A Felhasználó tudomásul veszi, hogy vitás esetek rendezése esetén az aláírt megállapodást, illetve a Szolgáltató Üzletszabályzatát tekinti mérvadónak. (pl: melyiket és mikori hatályút és a PTK, EU, alkotmány, gyermekvédelem?)

DE mellé raktak egy ártalmatlan "kísérőlevél" -nek titulált valamit. Amiben nekem ez rakta be az utolsó szöget:
Amennyiben a megállapodás feltételeivel nem ért egyet, úgy lehetősége van az Önhöz tartozó előfizetéseket a flottából egy Ön által kiválasztott YY lakossági csomagba kihordani.
Gondolom ez egy megpakolt tehervonat aminél kell a hosszú fékút. Ugyan ebben a "mellékletben" extra szolgáltatások esetén tudnak részarányos időszakban számolni...

Tehát nem elég hogy meggondolják magukat és még új "megállapodás"-t kell aláírni ami vissza van dátumozva augusztus végére vagy ha ez nem tetszik még írjak alá egy lakossági előfizetést. (kicsit emlékeztet ez a volt bankos fizess 1000Ft-ot hogy kiürítsük a számládon lévő 5 Ft-ot módszerre )

Az eredeti aláírás 2020 környékén zajlott, ÁSZF változásról nem igazán kaptam értesítést , mást ezzel kapcsolatban nem írtam alá. Minden számlám ki volt fizetve időben.
Ha az első megkeresésnél (SMS - csoportos beszedési megbízás) tájékoztatnak az új "megállapodásról" akkor biztos hogy nem maradok a flottában.

A lényeg hogy a Flottakezelő elégtelen tájékoztatása miatt benne maradtam a flottában. Ennek eredményeként már egy havidíjat kifizettem Az eddigiek alapján (telefonbeszélgetések) ők a "kihordásra" fognak erősen hivatkozni, én viszont csak azt akarom hogy szünjön meg az előfizetés és adják vissza a számomat. Van erre lehetőségem?

Extra:
Ha mégis valamilyen akadályba ütközök a Flottakezelővel, akkor ettől függetlenül köteles kiadni a telefonszámomat hordozásra vagy bent tarthatja mint "Túszt"? Az alá nem írt "megállapodásnak" van egy ilyen része is:
... A korábbi megállapodás 2025.08.21-én megszűnt.
Felhasználó a megállapodás megkötésével lemond az általa használt előfizetés(ek) kezelési jogáról a flottatagság teljes időtartamára.