Niki
„ Azt írtad, ki akarod hozni a számod ( vagy számhordozást akarsz, mindegy, hogy nevezed,) mert nem tetszik, hogy csoportos beszedési megbízás ”
Nem írtam ilyet!
Ezt írtam az elsőben:
„ ... akkor át kell térni csoportos beszedési megbízásra.
az SMS idézése
Rendben, megcsináltam. ”
Nem tudom te honnan veszed a csoportos beszedési megbízás fixációmat. Van különvéleményem erről a húzásukról, de - ahogy fentebb is látható - zokszó nélkül megcsináltam. Később is jeleztem feléd hogy nem ez a fő gondom. A fő gondom az egy hónap múlva bekövetkezett mindent fölforgatunk mert csak és annak következményei.
„ Egyébként meg örülj neki, hogy a mobilszolgáltatónál nem tűnt még fel ez az ellentmondás ” képzeld el , nem örülök neki! egyszerű és vegytiszta helyzetet teremthetnének a szolgáltatók azzal ha a szükséges minimum szolgáltatáson (ha van olyan törvényben meghatározva) kívül ilyen esetben nem nyújtanának semmit. De akkor nem lehetne olyanokra hivatkozni hogy "nem adta le időben", "ráutaló magatartás", de még biztos van jópár okosság amivel még csavarhatnak egyet a kedves ügyfelen
Akkor összefoglalva a jótanácsoka: csak nyugodtan hajoljak előre (bármi is legyen mert nem tudom miről hadoválsz), ne feszítsek és ne tartsam bent a levegőt... mert a nagyobb kutya soha nem hibázik és mindig is minden úgy lesz ahogy ő akarja! Ez után jöhet a Coelho-t megidéző jókívánság a kisembernek a gépezet előtt:
„Ami számít, az az, hogy abba az irányba indulj, és azt a megoldást keresd meg amit te szeretnél.” Persze és majd mindenki ujjongva tapsol, meg a rózsaszín naplemente. Emlékszem mindig ez történt mondjuk az APEH-nál. Ők pl. a 21-re még lapot húztak, akkori ~50eFt -s teljes fizetésemet zokszó nélkül lehúzták. Az előadó már az elején tudta hogy be van adva az a papír amit ő tőlem követel, de ez nem számított! De örülhetek, mer pár éven belül rájöttek hogy nem volt teljesen jó amit és amiért csináltak és megadták a lehetőséget hogy visszaigényeljem a pénzt. Amikor -erős túlzással- már nem volt rá akkora szükség, mint amikor levonták. Nem abból tudtam meg hogy elnézést kértek és hogy a felülvizsgálat eredményét kiküldték, hanem csak kijelentették hogy túlfizetés van az adószámlámon. Lehet oszolni! Tényleg, csak induljak el abba az irányba.... Mert ezek -bárki akinek kellően régen van hatalom a kezében- soha nem taposnak el egy cikkelyre hivatkozva, ami vagy létezik vagy nem (akarsz még példát a császárságból? tudok mondani! gondoltam)
Ha nincs egy ügyvéddel, akkor esélyed nincs a kicsi császár előtt...
Bónusz, már szétcincáltátok egymás idegeit. látod hogy innen már nem jutunk sehova! Rendben akkor ezt adja írásba hogy ezért meg ezért nem lehet ezt meg ezt csinálni. Na, ilyen papírt sem kellett soha hazacipelem (de ha kaptam volna akkor biztos az a kibúvó következik hogy a munkáltató nem felelős az ő munkavállalója által munkahelyén, munkaidőben, munkakörében bla bla-baa)
Köszönöm hogy meghallgattál, megértettél és a helyes irányba tereltél
------------------------------------------------------------------------