Utasbiztositás


ObudaFan # 2005.11.15. 19:47

Írj egy levelet, aztán ha nem válaszolnak semmit, akkor dönts, hogy akarsz-e ebből pert.

keetmanshoop # 2005.11.15. 19:41

Köszönöm, ObudaFan, én is hasonlóképeen vélekedem erről... Irjak nekik egy levelet, hogy nem veszem tudomásul a döntésüket? Vagy ilyenkor mi a teendő? Nem valami nagyértékű gépről van szó (50e), csak nagyon idegesit ez a helyzet, mégiscsak UTASbiztositásról van szó... Köszönöm.

ObudaFan # 2005.11.14. 20:34

Közterületnek közterület; az őrizetlenség attól is függ, hogy ezzel kapcsolatban a biztosítási szerződésben volt-e valamilyen kötelezettséged. Mindenesetre ha utasbiztosításról volt szó, akkor kérdés, hogy az ilyen feltétel nem támadható-e meg tisztességtelen általános szerződési feltétel címén, hiszen az utas általában utazik, eközben akár vonatra is száll, ami nem lezárt hely, de ha az itteni lopások esetén nem fizet a biztosító, akkor mikor fizet?

keetmanshoop # 2005.11.14. 18:47

Kedve szakértők! Tanácsot szeretnék kérni. Stockholmból Osloba utaztam egy éjszakai vonaton, és ellopták a fényképezőgépem. A biztositó nem hajlandó fizetni, arra hivatkozva, h. "közterületen, nem lezért helyiségben" történt és "őrizetlenül" hagytam. A vonat közterületnek számit-e jogi értelemben? Az hogy a poggyásztartóban volt a táskám és a gépem, én meg közben aludtam, a vonat nem állt meg sehol, az azt jelenti, h "őrizetlenül" hagytam? Nagyon köszönöm a segitséget előre is!