Építésügy


Monitor # 2006.01.21. 15:04

Kedves Lili!

Köszönöm a tanácsot!

Üdv:
Monitor

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2006.01.17. 16:43

Kedves Monitor!

A megyei illetékes közigazgatási hivatalhoz kellene írásban fordulnia, az építési engedély törvényességi felülvizsgálata érdekében.
Az biztos, hogy amíg ezt az ügyet a helyi hatóságoktól nem mozdítja ki, addig eredmény nem lesz.

Üdvözlettel:

Monitor # 2006.01.16. 09:03

Kedves Mindenki!

Igazából a végső elkeseredésemben fordulok a "nyilvánossághoz", első lépésben ehhez a fórumhoz. Az is lehet, hogy a problémám a közigazgatási területhez tartozik, de nekem ez jelen esetben összemosódik.
Szentbékállán egy olyan kis faluban lakom, ahol még fellehetők a régi építészeti emlékek és a lakosok büszkék arra, hogy többé-kevésbé sikerül megóvni az értékeket. A közvetlen szomszédomban egy KFT. (félig külföldi tulajdonban lévő), a mai napig nem rendelkezik jogerős és végrehajtható fennmaradási engedéllyel, de felépített egy óriási a környezetébe több szakvélemény szerint nem illeszkedő 600nm nyaralót. Az én házamat ez az építmény októbertől-márciusig teljesen beányékolja, mert 8,8mmagas és 5méterre van tőlem (az udvarom igen szűk). Több mint egy éve küzdünk a különböző hatóságokkal és a korrupcióval (amit bizonyatani természetesen nem tudunk, de az egész ügymenetből kitűnik és mivel ez kis hely az emberek ismerik egymás). Szeretnénk visszabonttatni a törvényes méretekre,de egyszerűen kinevetnek minket.
Joggal kérdezhetik, hogy miért nem fellebeztük meg a legelején? met a szomszéd átjött és azt mondta olyan, hogy egyeztet velünk mielőtt beadja a terveket. Ez meg is történt, aláírtunk egy megállapodást amelyben rögzítettük a méreteket, de mint kiderült nem annak megfelelően adták be a terveket, sőt az egész házukat nem a terveknek megfelelően építették! Átvertek és félrevezettek minket, kihasználták a jóhiszeműségünket. Tényleg egész életünkben árnyékban kell élnünk ezért? Kérhetünk kártérítést..igen de a Napot mi hozza vissza?? Minket nem a pénz érdekel elsősorban, hanem az a kérdés, hogy ma Magyarországon megéri jogszerűtlenül, a törvények kijátszásával, és persze sok pénzzel építkezni és tényleg nem lehet ellene semmit tenni???????
Kérem segítsenek!