help! kezes vagyok


Immaculata (törölt felhasználó) # 2006.03.07. 15:22

Hát ezt nem tudom, még nem kellett ilyet csinálnom....

ildikó31 # 2006.03.07. 15:17

És gondolod, hogy fedezet nélkül uzsorások szóba állnak velük?


ildiko31

Immaculata (törölt felhasználó) # 2006.03.07. 15:15

Nem mondom, hogy hivatalos banktól......

ildikó31 # 2006.03.07. 15:04

Kedves Immaculata!

Jó gondolat, de szerintem az adósok BAR listások, nem hiszem hogy tudnának felvenni hitelt.

Vannak olyan bankok, akik esetleg ingatlanfedezet mellett adnak BAR listásoknak, de Ön azt mondta, hogy nincs az adósoknak semmijük!


ildiko31

Immaculata (törölt felhasználó) # 2006.03.07. 15:01

Egy kölcsönszerződést, ha valahonnan sikerülne pénzt szereznem - nem a saját nevemre, hanem az övékére.

ildikó31 # 2006.03.07. 14:59

Keedves Immaculata!

Ügyvéd vagyok, de nem Budapesten.
Amielőtt elvállalok egy ügyet, megbeszélek mindent a leendő ügyféllel. elkérem az összes dokumentációt, ami rendelkezésre áll, megbeszéllem a leendő ügyféllel, hogy milyen lehetőségre, eredményre számíthat. Ennek tudatában ad meghatalmazást az ügyfél az ügy ellátására, vagy eláll a pereskedéstől.

Milyen szerződést kellene az adósoknak aláírni?? Ha nincs semmijük, akkor aláírathat akármilyen szerződést, nem tudja teljesítetni velük sehogy.


ildiko31

Immaculata (törölt felhasználó) # 2006.03.07. 14:45

Igen, tudom, hogy csak én vagyok a szarban.

Ön ügyvéd?
Elvállalna egy ilyen kilátástalan ügyet?

Már arra is gondoltam, hogy szerzek pénzt valahogyan, aztán odaállítok pár "kétajtós szekrénnyel", hogy írják alá a szerződést az adósok.

ildikó31 # 2006.03.07. 14:40

Kedves Immaculata!

Teljes mértékben megértem az Ön helyzetét. Higgye el, hogy együtt is érzek Önnel. Jogilag azonban akkor is Ön maradt a legnagyobb sz..rban (már elnézést a kifejezésért).

Amennyiben tényleg úgy érzi, hogy a bank nagyobb összeget akar Öntől behajtani, mint ami járna neki, úgy tényleg az a legjobb megoldás, ha ellentmond a fizetési meghagyásnak. Erre a kézhezvételtől számított 15 napja van.
Amennyiben ennyire járatlan a jogi ügyekben, úgy azt is javaslom, hogy forduljon ügyvédhez, aki tanácsaival segíteni tudja.

Még egyszer tényleg hangsúlyozom, hogy nagyon sajnálom, amiért ilyen kilátástalan helyzetbe került. Sajnos sok hasonló esettel találkozom a praxisom során. A jóhiszemű, segítőkész embereket becsapják, és kihasználják.


ildiko31

Immaculata (törölt felhasználó) # 2006.03.07. 14:31

Kedves Ildikó!

Nem kaptam a szerződésből azóta sem egy árva példányt sem. Se normális kimutatást a kölcsönösszegről, a befizetésekről, a kocsi eladási árárról, a maradványról. Egy olyan papírt kaptam, amin akkor tudok elmenni, ha leteszem a földre.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2006.03.07. 14:29

Kedves Ildikó!

Bizony, ez így igaz, teljesen elment az eszem.

Én csak segíteni akartam, hogy autóhoz jussanak. Azt mondták, hogy csak pár hónapról van szó, utána majd levesznek a kezeségről. Nem is tudom, ez mi, de elhittem.
Azt is, hogy ha nem fizetik, akkor viszaadják a kocsit - legfeljeb bukják az addigi részleteket - és kész.
De nem így lett. Amikor először kaptam felszólítást, akkor azt mondták, hogy oké, visszaadják a kocsit. Így is lett, de még mindig maradt rajta kb. 1 millió Ft. Ez is fura.
Aztán hívott az az ügyvéd, hogy majd egyezkedünk. Akkor az adós azt mondta, hogy én ne csináljak semmit, neki vannak papírjai, bizonyítékai mit tudom én, mi , rendben lesz minden. Utána jött ez a tartozáselismeréses ügy tavaly ilyenkor. Akkor is azt gondoltam- mivel, ugye az ügyvéd nem szólt vissza- hogy rendben van.
Sajnos, az adósoknak nincs semmi kézzelfogható vagyonuk, dolgoznak ugyan, de lehet, hogy be sincsenek jelentve.
Nincs ingatlanuk, semmijük se.

Nekem meg egy jelzáloggal terhelt házrészem van, 80 ezer bruttóm meg két kiskorú gyerekem.

ildikó31 # 2006.03.07. 14:25

A bírósági tárgyaláson már nem fog egyezkedni a Bank. Javaslom most menjen egyezkedni, amíg nem késő. Most még lehet, hogy egyezkedni fog.

Amennyiben a bíróság megítéli a banknak a tőkeösszeget (amire elég nagy esély van, lássa be!), úgy a késedelmi kamatokat is meg fogja ítélni.

Kedves Immaculata! Egyet tanuljon meg, az hogy ki mit mond vagy ígérget egy dolog. Le kell írni, be kell szerezni belőle egy példányt, ha később szükséges akkor tudja bizonyítani a megállapodás tartalmát.


ildiko31

ildikó31 # 2006.03.07. 14:20

Kedves Immaculata!

Készfizető kezesnek elmenni manapság öngyilkosság. Ezt azt jelenti, hogy amennyiben az adós egyetlen részlettel is elmarad, anélkül, hogy megpróbálnák behajtani rajta, rögtön mennek a kezeshez, és neki kell fizetni.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a szerződés, amelyen az aláírása szerepel semmis, vagy megtámadható, akkor azt a perben természetesen bizonyítani kell. Ha bebizonyosodik, hogy valamilyen oknál fogva semmis a kölcsönszerződés, akkor mentesül a fizetési kötelezettség alól. Ellenkező esetben pedig fizetni kell.

Az elévülési idő 5 év, ezen belül bár mikor kérheti a jogosult a neki járó összeget. Az, hogy miért most bocsátották ki a fizetési meghagyást nem tudni, de elévülési időn belül van. Így ezt támadni nem lehet.

Egyetlen esélye van, ha az adósnak van valamilyen ingó vagy ingatlana, illetve rendelkezik havi jövedelemmel, akkor Ön behajthatja rajta.


ildiko31

Immaculata (törölt felhasználó) # 2006.03.07. 14:00

És ezt nem lehet a bírósági tárgyaláson elérni? Nem hiszem, hogy a bank egyezkedni akarna.

Az jogos, hogy annak idején nem kaptam egy példányt sem a kölcsönszerződésből?

És amikor az adós nem fizetett, akkor arról volt szó, hogy a felesége aláír egy tartozáselismerő nyilatkozatot és szépen törlesztget -ezt az ügyvéd mondta, aki akkor felhívott engem a jogosult megbízásából. Kértem, hogy értesítsen, bármi van. De nem szólt . Én abban a hiszemben voltam, hogy megy a törlesztés. Erre egy évre rá jön ez a meghagyás, persze késedelmi kamattal terhelten.

ildikó31 # 2006.03.07. 13:00

A fizetési meghagyásnak nem hiszen hogy ellent tud bizonyítani. Az összeget a bírósági tárgyalás után nem lehet csökkenteni. Viszont ha most megpróbál egyezkedni a bankkal, akkor lehet, hogy a kamatot elengedik.

Amennyiben lesz egy jogerős bírósági határozatuk, nem fognak egyezkedni, főleg, ha Önnek van ingatlana, vagy rendes munkahelye, ami után ugye rendszeres havi jövedelemmel rendelkezik, mert akkor ugyis be tudják hajtani, végrehajtás útján.

Szerintem most kezdjen egyezkedni. Nem lesz jó ha ellentmond, mert biztos el fogja veszíteni a pert, és az eddig tartozásokra még több kamatot számolnak fel, plusz lesznek perköltségek is.


ildiko31

Immaculata (törölt felhasználó) # 2006.03.07. 12:44

Köszönöm.
Természetesen ellntmondok.
Lehet vajon az összeget csökkenteni? Mert nem tartom jogosnak, hogy ennyi maradt az eladás után és miért vártak 2 évetz a meghagyással? közben persze ment ráa jókora kamat

ildikó31 # 2006.03.07. 11:16

Kedves Immaculata!

két dolgot tehet:

  1. ellent mond a fizetési meghagyásnak, perré alakul az eljárás
  2. elismeri a követelést és elkezdi a törlesztések fizetését.

Bármelyik megoldást választja a vége az, hogy Önnek kell a törlesztő részleteket fizetni.

Egy dolgot tehet még: Ön is fizetési meghagyást bocsáttat ki az adóssal szemben, és megpróbál a kifizetett összeghez jutni.


ildiko31

Immaculata (törölt felhasználó) # 2006.03.07. 10:43

Sziasztok!

Sajnos, készfizető kezese lettem valakinek, aki nem fizette a kocsi részleteit. A kocsit visszaadták a banknak, amely értékesítette, de még mindig maradt rajta kb. 1 millió ft.
Azt sem fizeti az adós, most fizetési meghagyást kaptam.
Mit tehetek, semmit?