kiterjesztett garancia - mosógép


Tevako # 2019.09.25. 18:25

Az ügynek mi lett a vége! Nagyon érdekelne?

Ycal # 2018.02.18. 23:07

Ha a "szerzodott" szerelo a biztositoval all szerzodesben? Ha igen akkor ugy bukta a dolog , ahogy van... leven nem fuggetlen, igy azt mond amit akar vagy ami a biztositonak jo... par fenykep meg egy "szervizlap" az nem "szakvelemeny" , hangra nem allapotunk meg "idoelotti" termeszetes elhasznalodast. :)

En a helyedbe kikernem azt a "szakvelemenyt" nehogy utolag megvaltozzon :)

tfer # 2018.02.18. 15:10

Köszönöm a hozzászólásokat.

A biztosító természetesen egy szakvéleményre alapozza elutasító hozzáállását, ami azért érdekes, mert a gép vagy a z érintett alkatrészek bevizsgálása nem történt meg. Szerződött szerelő kijött, megpörgette a dobot, lecsavarozta a hátlapot és mobil telefonjával bevilágítva készített néhány képet.

Egyenlőre panasszal éltem, aztán meglátjuk. Ha kell, akkor fogyasztóvédelem, és jogi válaszlépés.

Ycal # 2018.02.17. 13:42

Egyebkent itt a honlapon levo tajekoztato:

https://www.unionbiztosito.hu/…murphy_ellen

„A legtöbb márka vásárlásakor igényelhető úgynevezett kiterjesztett garancia, amellyel – a gyártói garancia tartamától függően akár 1-4 évvel is meghosszabbíthatjuk a termékre vonatkozó védelmet, a gyári garancián felül. A szolgáltatás biztosítja a meghibásodott termék javítását és bizonyos esetekben szállítását is, ha a javítás nem lehetséges, akkor ugyanolyan típusú, vagy azonos műszaki paraméterekkel rendelkező termékre cserélik ki.” – mondta Tóth István, az UNION Biztosító nem-életbiztosítási igazgatósági tagja.

Ebben az esetben viszont nem zarhatja ki szerintem a fizetest, leven nem vizsgalta be az alkatreszeket gondolom, hogy mibol adodott a meghibasodas....tehat siman hivatkozhatsz arra , hogy ezt biztos gyari hibas alkatresz okozta..

Tehat ha annyira biztos a "ido elott bekovetkezett normal kopasban, akkor biztos van rola valami bevizsgalasi jegyzokonyve. (Szerintem nincs)

Innentol pedig bukta, mert felhivhetod a szerelot, ha nagyon akarod es kersz tole egy nyilatkozatot, hogy gyarihibas tomitees miatt allt be a vizpumpa, ami igy nem termeszetes elhasznalodas... sott kerdezd meg a biztositot, hogy hany ilyen garancialis javitasbol erodo fizetesi kerelmet kaptak es hany ilyrn tipusu mosogepet biztositottak?
Ha az derul ki, hogy nem kellett ezen tipus nagy reszenen 3 ev alatt dobot es szivattyut cserelni, akkor nem beszelhetunk "termeszetes elhaszblnalodasrol" leven csak a te mosogeped alkatreszei "hasznalodtak el termeszetes modon", ami nem termeszetes :)

Ha nem hagyod magad szerintem ebben az esetben nyert ugyed van a PBT elott...

Ycal # 2018.02.17. 13:20

Nezd at, hogy mit takar pontosan a kiterjesztett garancia.... hogy mire fizetne.

Amugy mar maga a feltetel is szep a "termeszetes kopas" nem lehet "ido elotti" , mert akkor nem termeszetes...

A bistosito alapbol elutasito lesz...szedd ossze szepen az ide vonatkozo torvenyhelyeket es a "kiterjesztett garancia" biztositas ide vonatkozo feszeit irj egy panaszlevelet , majd irany a PBT, ha szerinted a biztosito csak le akar razni.

De tudni kellene, hogy mire is vonatkozik, mit takar pontosan a "kiterjesztett garancia"....

tfer # 2018.02.17. 10:18

2015. februárban az Euronics-ban 80e-ért vásárolt Indesit mosógép szivattyúja és dob csapágya tönkrement. Szerelő megállapította a két hibát, csapágy természetesen komplett dobbal cserélhető 60e-ért + 18e a szivattyú.

Kiterjesztett garanciával az Union biztosító semmit nem fizet az alábbi szerződési pontokra hivatkozva:

Nem fedezett veszélyek és károk:
Garancia termékbiztosítás és plusz védelmi termékbiztosítás esetében:

  • elhasználódás és kopás által keletkezett meghibásodások, illetve értékcsökkenések, hosszú távú kémiai vagy hőhatás miatti károk, valamint az esetleges garanciális, illetve gyártói előírások szerinti rendszeres szerviz-, valamint beállítási és tisztítási munkálatok költségeire. Ez vonatkozik a készülék teljesítményének fokozatos csökkenésére is.
  • a biztosított vagyontárgy értékcsökkenése, természetes kopása (elhasználódása, öregedése, még ha idő előtt következik is be), továbbá vegyi, hó-, mechanikus jellegű állandó hatások, így korrózió, vízkő vagy egyéb lerakódás következtében keletkezett károkra.

Ezeken felül a kivételek gyakorlatilag az élet minden területét átölelik az atomcsapásig bezárólag. Gépet ajándékba kaptuk, a vásárló az hitte teljes körű a garancia.

Kérdezem, akkor mire fizet? Tisztességes-e egy olyan szolgáltatást eladni, ami a kivételek miatt nem fedez semmit? Van-e értelme jogi útra terelni az ügyet? Esetleg a fogyasztóvédelemhez fordulni?