Végrehajtó felakarja nyitni a lakást segítség


sub83 # 2006.04.03. 11:49

A kérdés többszöri beküldés miatt törölve.

ObudaFan # 2006.03.27. 19:36

A végrehajtót felesleges zaklatni, mert nem adhat részletfizetési kedvezményt. A legcélszerűbb a mobilcéggel megegyezni az ütemezésről.
Egyébként az iratokba az adós bármikor betekinthet, és így megtudhatja, hogy volt-e olyan időszak, ami alatt az elévülés bekövetkezett.

obsitos # 2006.03.26. 22:20

A bírósági végrehajtótól esetleg lehet kérni részletfizetésre lehetőséget, de ezt személyesen kell vele megbeszélni.

Egy adósság akár soha sem évül el, ha a végrehajtás iránt ismét és ismét kérelemmel élnek.

Az eredeti tartozás +kamat/ok/ és a végrehajtás költsége miatt a fizetnivaló valószínűleg felgyülemhetett.

Tehát a végrehajtóval mielőbb felvenni a kapcsolatot.

Bubó # 2006.03.26. 16:37

Kedves Monya!
Azt írod, párodnak nincs bejelentett lakcíme. Akkor a végrehajtó honnan vette, hogy hol lakik az adós édesanyja?
Valószínűleg amikor a mobil-szerződést kötötte, akkor még az édesanyjánál lakott, vagy azt a címet adta le. Az elköltözéséről, és az új lakcíméről pedig elfelejtette tájékoztatni a mobil-szolgáltatót. (Hajléktalannal általában nem kötnek előfizetéses szerződést)
Ezek után nem véletlen, hogy a végrehajtó ott keresi. Most aztán sürgősen intézkednie kell, különben édesanyja csak igényperrel próbálhatja majd visszaszerezni a saját ingóságait a végrehajtói zárlat alól.
A lakásfelnyitás ellen a legpraktikusabb módszer: ki kell fizetni a tartozást. Ha nem megy egyedül, a hozzátartozók segítsenek, mi nem tudunk.

monya # 2006.03.26. 08:44

Köszönöm válaszod, honnan tudhatom meg, hogy a mobilcég mennyi szünet után küldött levelet vagy kereste páromat. Sajnos párom anyagi helyzete egyenlő a nullával semmilyen ingósága sincs és nem akartuk, hogy az édesanyját ilyenekkel zaklassák. Nem beszélve arról, hogy legalább 10 éve nem is lakik abban a lakásban, nem értem miért nem a közponzi nyilvántartásból kérik ki az ember személyes adatait. Sehogy nem tudjuk elkerülni hogy a lakást felnyissák???

ObudaFan # 2006.03.26. 08:09

A végrehajtó szükség esetén az adós lezárt lakását, a tartózkodási helyéül szolgáló vagy egyéb helyiségét, a hozzájuk vezetô bejáratot, továbbá az adós bútorát vagy más ingóságát felnyithatja. Ha ilyenkor az adós vagy nagykorú családtagja nincs jelen, tanút kell alkalmazni. A végrehajtó bármely más eljárási cselekmény lefolytatásánál is alkalmazhat tanút.
Ha az ingatlan vagy a helyiség felnyitása csak a zár vagy lakat eltávolításával lehetséges, a végrehajtó az új zár, lakat kulcsát az ingatlan fekvése szerinti rendôrkapitányságon helyezi el, ahol azt az adós vagy a vele együtt lakó nagykorú családtagja átveheti.
Mivel az anyós lakásán is lehetnek neki ingóságai, a végrehajtó ott is foglalni fog.
Ugyanakkor ha 3 éves a tartozás, meg lehet próbálni egy végrehajtás megszüntetési pert, mert az el is évülhetett. Persze ha a 3 év a perrel telt el, akkor biztosan nem, de ha legalább egy olyan év volt, amikor a mobilcég nem csinált semmit a behajtás érdekében, akkor elévült.

monya # 2006.03.26. 07:31

Üdvözletem mindenkinek!

Nagyon gyors segítséget szeretnék kérni élettársamnak kb. 3 éves mobiltartozása van a mai nap folyamán kapott egy levelet a bírósági végrehajtótól, hogy amannnyiben 8 napon belül nem jelentkezik nála felnyittatja a lakását. Párom lakással nem rendelkezik állandó bejelentett lakcíme nincs és bejelentett munkahelye sincs. Sajnos minden levél anyósomhoz megy csak nem értem, hogy miért amikor már legalább 3 éve kijelentette az Önkormányzati lakásából. Most mit csináljunk jelezzük levélben a végrehajtónak ezeket a tényeket vagy mindenféleképpen felnyitja anyósóm lakását? A személyes találkozot szeretnénk elkerülni. Segítséget és válaszokat előre is köszönöm.