Sziasztok!
Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, ezért vettem a bátorságot, hogy megkérdezlek titeket..
Én most kaptam egy levelet, egy Kováts nevű ügyvédtől.
Tőlem "csak" ~30.000 ft-ot kérnek. Azaz felszólítanak, hogy fizessem be 15 napon belül egy bankszámlára. Ha nem fizetem be, akkor bíróságon keresztül érvényesítheti a BKV tőlem ezt a tartozást.
Problémám viszont az, hogy biztosan nincs ilyen tartozásom a BKV-el szemben. (nem is vagyok pesti).. Több mint 7 éve volt egy büntetésem, mert szakaszjegyet váltottam, miközben már teljes jegyet kellett volna váltanom, és ezzel nem voltam tisztában. Ekkor ki is fizettem a büntetést.
Most személyi igazolvány és útlevélre hivatkoznak mint bemutatott okmányra ezeknél az utóbbi állítólagos büntetéseknél. Amire rá is csodálkozott mindenki, hatósági személyen kívül soha senkinek nem adom ki az irataimat.. (volt is belőle már "problémám", hogy nem adtam ki) Az első dátum idején otthon voltam, és a munkahelyem igazolni tudja, hogy akkor dolgoztam.. (munkaidő után pedig tőlünk nem lehetséges már feljutni Budapestre)... A másik dátum ideje alatt külföldön tartózkodtam, ezt az útlevelem igazolhatja..
(vízum)
Tudok én ezekkel bizonyítani bármit is? Elfogadja bárki is, akár bíróság a munkahelyi igazolást?
Most ott tart az ügy, hogy írtam egy levelet nekik, holnap adom fel, ajánlottan, hogy küldjék meg a büntetésről a jegyzőkönyveket, mert látni szeretném. Leírtam ugyanezt nekik is, amit itt is..
Indítanak bírósági pert ilyen kis összeg miatt is? Ha igen, elveszíthetem? És ha igen, akkor mindenféle ingatlan/ingó vagyon nélkül mit terhelhetnek rám? 1 éve munkahelyem sincs...
Köszönöm szépen előre is ha tud segíteni valaki tanáccsal...
bkv fenyegetőzés
tanacsra varva
2007.06.12. 13:02

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog