„Macaroon 2006.11.30. 12:06:54 e-mail
Szia én itt mindent leírtam, kétesélyes amit léphettek: vagy nem veszel róla tudomást, mert nem ajánlott, vagy igen, de akkor sem a Rádival egyezkedsz, mert gyaníthatónak rajta van az extra jutaléka.
Én Rádinak írtam levelet, hogy lesz szíves részleteket is küldeni, kb. 2 hónapja válasz eddig sem érkezett.
Tovább nem érdekel. ”
Szia Macaron!
Pár órája vagyunk érintettek az ügyben a barátommal. Átolvasva amit itt a fórumon írtatok, arra a következtetésre jutottam, hogy aki valóban menteni akarja a menthetőt két dolgot tehet meg:
1, Ahogy írtad fel lehet venni a kapcsolatot a BKV-val, így a büntetés összege nem emelkedik ügyvédi díjjal és még ki tudja milyen díjakat terhelnek rá.
Sasfióka beírásával egyetértek:
Viszont jogod van megkérdezni tőlük, hogy az adott összeg hogyan jön ki, mi alapján kérik. De ők feltételezhetik azt, hogy te ezekről a pótdíjazásokról információval rendelkezel, ezért ezt nem tették meg. :) De ismétlem, felhívásodra ők kötelesek teljes részletességgel, a rád vonatkozó összes adatot megismerhetővé tenni.
2, A másik dolog amit tenni lehet még, hogy nem veszünk tudomást erről a levélről. Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy miként is változik a jogi helyzet. Milyen következményei lehetnek ennek.
Valóban kerülhet-e bíróságra az ügy?
Amint bíróságra kerül az ügy, akkor valószínű, hogy Dr. Rádi Péter lesz a BKV képviselője és akkor az általuk megírt büntetésenkénti kb. 10.000 Ft + a bírósági perköltség és az ehhez vonatkozó költségeket is a pervesztesnek kell fizetnie.
Azt pedig mérlegelni kell, hogy a pert megnyerjük avagy elvesztjük.