Szerzői jog megsértése


tamas1995 # 2021.09.21. 13:10

Sziasztok, tudnátok ebben segíteni, hogy mire számítsak? Ha bármi infótok van az eljárásról vagy a témáról légy szíves írjátok le, kétségbe vagyok esve nagyon.

Próbavásárlást kaptam és nem volt artisjus matrica az sd kártyákon amit árultam. Házkutatást tartottak utána, ott lefoglaltak további termékeket, 135 ezer volt a termékekre jutó artisjus matrica, aminek a dupláját befizettem pár napon belül. Büntetőeljárás indult ellenem emiatt. Egyéni vállalkozó vagyok, webshopom van, ott árulok sok féle terméket, köztük adattárolókat is. Nem tudom, hogyan de nem volt tudomásom erről a magánmásolási díjról...benéztem nagyon. 2018 óta importálom őket, több mint 1000 db-ot hoztam már be, NAV látja nagy részét mert importnál ÁFA határozat készült mindig, a többit Szlovákiából hoztam be. Még nem hívtak be kihallgatásra de a vád ellenem szerzői jog megsértése lesz.
Kérdésem az lenne, hogy a NAV utána fog-e nézni tüzetesen, hogy én mennyit hoztam be vagy annyiban hagyja, megbírságol és minél hamarabb lezárja az ügyet? Ha utána néz akkor már "nagyobb érték" az okozott kár, bűntettnek minősül. Gondolom az eljárás után meg bejelentkezik majd az Artisjus is, hogy szolgáltassak adatok visszamenőleg + fizessek költség átalányt + késedelmi kamatot.
Voltam ügyvédnél, nem sokat tudott a témához hozzászólni...