Büntetővégzés


Dr. Mikofalvi Adam # 2022.04.28. 11:04

Tisztelt SonicX!

Javaslom, hogy a kérelmet a Gazdasági Hivatal megkeresését megelőzően nyújtsa be a Budai Központi Kerületi Bíróságnál.

Tisztelettel:
Dr. Mikófalvi Ádám
ügyvéd

https://drmikofalvi.hu/…set-okozasa/

SonicX # 2022.04.20. 04:51

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Válaszát nagyon köszönöm!
Az említett kérelmet a csekk kézhez vételét követően kell megírnom?
Köszönöm válaszát!

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2022.04.19. 15:34

Kedves SonicX!

Amennyiben a büntetővégzés jogerőre emelkedik, a Gazdasági Hivatal fogja küldeni a csekket, ami alapján a pénzbüntetést megfizetheti. Részletfizetésre van lehetőség, írjon egy kérelmet a bíróságnak a a büntetővégzésen szereplő ügyszámra hivatkozással a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény 42.§ (1) bekezdésére hivatkozva, miszerint a pénzbüntetés egy összegben történő megfizetése aránytalanul nagy anyagi terhet ró Önre és a kérelem indokolásában említsen meg minden ezt alátámasztó körülményt.

SonicX # 2022.04.19. 12:31

Tisztelt Fórumozók!

2022. április 4-i nappal - tárgyalás mellőzésével kaptam egy büntetővégzést postán a Budai Központi Kerületi Bíróságtól egy 3 évvel ezelőtt elkövetett közúti baleset okozásának vétsége miatt.
Ebben 200.000 Ft pénzbüntetést szabtak ki rám. Ennek a meg nem fizetése esetén a levél szerint fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.
A büntetővégzés ellen fellebbezésnek helye nincs, de a büntetővégzés kézbesítésétől számított nyolc napon belül az ügyész, a vádlott (én), a védő a büntetővégzés rá vonatkozó részével kapcsolatban tárgyalás tartását kérheti.

A kérdésem :
Hogyan fizessem meg a pénzbírságot ? Se számlaszám, se csekk, semmi erre irányuló információ nem található a levélben.
Továbbá szeretnék részletfizetést kérni, mert gyermekeim mellett ezt az összeget nem tudom egy összegben kifizetni. Ezt hogy tudom kérvényezni?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!