Segítség


Kovács_Béla_Sándor # 2022.05.11. 10:39

Az elsőt egyszerűen hagyd ki. Semmit nem ad hozzá tartalmilag a vádirathoz. A másik alághanem a lezárt zacskóban, tárolóban elhelyezett bűnjel (tárgyi bizonyítási eszköz) kicsomagolásáról felvett jegyzőkönyvet jelenti.

Felhasznalo # 2022.05.11. 09:47

Kedves jogászok!
Fordító vagyok. Egy lefordítanó magyar nyelvű vádirat elején, mindjárt a "Vádirat" cím alatt szerepel a "bűnjeles" szó, ebben a formában, minden szövegkörnyezet nélkül, csak így egymagában. Sajnos a szokásos kutatásaim nem vezettek eredményre, ezért szeretném megkérdezni, hogy mit takar ez a kifejezés, mi a tartalma. A szövegben egy másik helyen szerepel a "bűnjelbontás" szó is, itt van egy kis szövegkörnyezet: "xy vádlottnál tartott bűnjelbontásról szóló jegyzőkönyv". Itt is fogalom feloldása, tartalma érdekelne. Köszönöm szépen előre is a segítséget.

Dr. Mikofalvi Adam # 2022.05.04. 15:24

Tisztelt Egyanya!

Az Ön által előadottak alapján családtagját feltehetően az eljárásban gyanúsítottként hallgatták ki, azonban ez a felvett jegyzőkönyvből kiderül. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, így azt kérje ki a nyomozó hatóságtól, erre tanúként, illetve gyanúsítottként is lehetősége van.
Az esetleges jogkövetkezmények mindig az eljárások egyedi körülményeinek függvénye.
https://drmikofalvi.hu/…ti-vallomas/

drbjozsef # 2022.05.03. 10:00

Egyanya,

Mire gondolsz, minek lesz következménye? Hiszen, leírásod alapján ártatlan, és a bűnössége nem is igen bizonyítható be. Ennek a következménye nincsen. Lehet - sőt, valószínű, ha nincs olyan körülmény -, hogy meg se fogják gyanúsítani.

Hova forduljatok segítségért?
Nos, vannak úgynevezett "ügyvéd"-ek. Egy jó büntetőjogászhoz érdemes.

Egyanya # 2022.05.02. 09:07

Segítség, mire számithatunk!
Egy régi ismerős feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, nagy értékű lopás miatt. Ami által egy családtagomnál házkutatást végeztek, persze eredménytelenül, végig együttműködő volt, előállították a rendőrségen kihallgatták, ujjlenyomatot, dns mintát, és szagmintát vettek. Az említett helyszínen ahol a lopás történt kb 8 hónapja járt. Azért lett előállítva mert meg lett nevezve, hogy esetleg tudott az értéktárgyak helyéről. De a családtagom az aznapi idejéről el tud számolni. Nem volt egyedül, és a szolgálati autó esetleges gps kordinátáival, és munkatársával bizonyítani tudja hogy merre járt. Mégis úgy érezzük hogy őt gyanusitják. Ő bizalmi állást tölt be, most is, természetesen főnökei tudomására hozta a rendőri intézkedést vele szemben. Nem tudom mit lehetne tenni, hová forduljunk segítségért. Mi lehet a következménye.