Lehetséges lopás


Majordomus # 2022.06.02. 19:11

Tanuként feltétlenül,mert döntő jelentősége van!

Szomorú örökös # 2022.06.02. 18:50

ibiza

Ő azonban elengedte ezt a történetet, nem kíván foglalkozni az üggyel,

Azért én csak belevonnám a régi tulajt, ha már elfelejtett tájékoztatni benneteket a cseréről.

groszfater@gmail.com # 2022.06.02. 17:39

ibiza!
"Ha a kapott tanács szerinti ügyvédi felszólításra nem reagál pozitívan az új tulaj, akkor az igazságszolgáltatásra bízzuk az ügyet a továbbiakban"
Nyugi, az ügyvédi felszólítás is része az igazságszolgáltatásnak, már ez is egy jogi aktus!

ibiza # 2022.06.02. 17:34

Szomorú örökös,

tud róla, neki is vannak ott építési anyagai, és őt sem engedi be az új tulajdonos. Ő azonban elengedte ezt a történetet, nem kíván foglalkozni az üggyel, inkább benyeli a veszteséget, így ránk hárul, hogy a sajátunkért megharcoljunk. Mi egyáltalán nem hibáztatjuk őt, nem is akarunk kellemetlenséget okozni neki azzal, hogy tőle várnánk a probléma megoldását.

Ha a kapott tanács szerinti ügyvédi felszólításra nem reagál pozitívan az új tulaj, akkor az igazságszolgáltatásra bízzuk az ügyet a továbbiakban, és ha úgy alakul, akkor tanúnak azért felkérjük az per során. Azért bízom abban, hogy odáig már nem fog eszkalálódni a helyzet.

Szomorú örökös # 2022.06.02. 16:16

ibiza

ő jóhiszeműen azt feltételezte, hogy az új tulajdonos ki fogja adni a tulajdonunkat képező építési anyagokat.

Akkor lehet most kellene megkeresni és jelezni neki, hogy ez sajnos nem történt meg.

ibiza # 2022.06.02. 15:17

Köszönöm a válaszokat!

A régi tulajdonost semmiképp sem szeretnénk úgy bevonni, hogy neki abból kára származzon, mert a tárolás baráti alapon történt, és ő jóhiszeműen azt feltételezte, hogy az új tulajdonos ki fogja adni a tulajdonunkat képező építési anyagokat. Továbbá megbízunk benne, amikor azt állítja, hogy az ingóságok nem képezték a csereügylet tárgyát a szerződés szerint.

Akkor ebből valószínűleg ügyvédi felszólító levél lesz, és ha az nem vezet eredményre, akkor per az új tulajdonos ellen.

Köszönöm mégegyszer.

groszfater@gmail.com # 2022.06.02. 14:35

ibiza!
Elég ide egy dörgedelmes ügyvédi felszólító levél! (igaz az sincs ingyen)

drbjozsef # 2022.06.02. 13:00

ibiza,

Ez nem lopás. Ahhoz neki kellett volna elvennie tőletek az anyagot.

Ha igazolhatóan a te tulajdonod, akkor felszólíthatod a telep régi tulajdonosát, aki vállalta, hogy ott lehet a te tulajdonod, hogy intézkedjen, és ő hasson oda az új tulajdonosra, hogy el tudjátok hozni.

Ha az új tulaj azt állítja, hogy a csereszerződés, amit kötött, abban a telepen található ingóságok is benne vannak, vagyis a régi tulaj jogtalanul adta neki a ti tulajdonotokat, akkor a régi tulaj ellen kell pert indítani. Ez esetleg kimerítheti a sikkasztás tényállását is.
Ha az ingóságok nem kerültek a szerződés szerint az új tulaj tulajdonába, akkor az új tulajt kell felszólítani a kiadásra, ha nem hajlandó, akkor ellene kell ingóság kiadása iránt pert indítani.

ibiza # 2022.06.02. 11:38

Kedves Fórumozók!

Nem tudom, jó helyre írok -e, mert nem vagyok tisztában az eset jogi minősétésével, de laikus véleményem szerint bűncselekmény(lopás) történt. Előre is elnézést kérek, ha rossz helyre írtam.

A probléma a következő:

Édesapám építőanyagot tárolt egy telephelyen kb 1 millió forint értékben. A telephelyet szívességből hsaználhattuk a tulajdonos engedélyével. Azonban a tulaj elcserélte az ingatlant egy másik telekre. A szerződésben nem volt szó a telephelyen lévő anyagokról. Az új tulajdonos erre hivatkozva nem biztosít hozzáférést az jogos tulajdonunkat képző építőanyaghoz. Azt, hogy ez a miénk volt, sok tanúval tudjuk igazolni, többek közt az előző tulajdonos szállította oda az anyagot szívességből, de voltak alkalmazottaink is, akik segítettek az anyag mozgatásában és többször is jártak a telephelyen ebből kifolyólag.

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi ennek az esetnek a minősítése és büntetőfeljelentést tegyek -e vagy polgári peres eljárásban bejárási lehetőséget kikényszeríteni a jelenlegi tulajdonostól, hogy el tudjuk vinni az anyagokat.

Köszönöm előre is a válaszokat.