Tisztelt fórumozók!
Következő ügyben szeretnék segítséget kérni.
Május végén kutyasétáltatás közben szóváltásba keveredtem egy nővel, mely során ez a nő leköpött, több alkalommal megpróbált megütni (illetve a telefont is próbálta kiütni a kezemből, mellyel próbáltam felvételt készíteni a köpést követő támadásról), továbbá a védekezés közben a földre eső kulcscsomómat eltulajdonította.
A kulcs elvételét követően kihívtam a rendőröket, akik segítettek visszaszerezni a kulcsomat. A rendőrök megkérdezték szükségünk van-e orvosi ellátásra, melyre mindketten nemleges választ adtunk, mivel személyi sérülés nem történt. A szemüvegem eltört az ütések közepette, erről képet is csináltam, illetve arról is, hogy tiszta nyál az egész - mivel értelemszerűen magát a köpést nem tudtam felvenni, mert váratlanul ért.
A történethez hozzátartozik, hogy a nő egy férfi ismerősével sétáltatta a kutyáját, az eseményeknek ő volt az egyetlen tanúja. Az eseménysorozat végén csatlakozott a nő férje, aki az erkélyről lekiabálva megfenyegetett, ezt tökéletesen hallani a felvételen is. - Emiatt egyébként a nő férjével szemben eljárás indult zaklatás vétsége miatt, viszont ezt bűncselekmény hiányában kb. 2-3 hét múlva meg is szüntették.
Még aznap megtettem e-mailen keresztül a feljelentést tettleges becsületsértés miatt, majd egy hétre rá sértettként hallgatott ki a rendőrség.
Itt már megtudtam a nyomozótól, hogy a nő és a férfi (gondolom összebeszélve) azt nyilatkozták, hogy én is leköptem a nőt, megtéptem és a kutyáját is megrugdostam. A nyomozó elmondása szerint látleletet is vetett fel valamiféle sérüléséről a nő, melyet nem tudok hova tenni, mivel egy ujjal sem nyúltam ehhez/ezekhez a személyekhez, és mint mondtam a rendőröknek is nemleges választ adott arra, hogy szüksége van-e orvosi ellátásra.
Július 14-én kaptam egy határozatot, mely egy utólagos lefoglalásáról szóló határozat volt, ebben sértettként szerepeltem továbbra is. Ebben csak annyit közöltek, hogy lefoglalják a videót.
Július 16-án viszont még egy határozat érkezett, melyben az ügy áttételéről határoztak - Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre tették az ügyet hatáskör hiányában, mivel hivatásos vagyok. - Itt viszont már viszont azt írták, hogy: \"garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt azért indult eljárás XY és XX ellen, mert...\"
A nővel szembeni üggyel kapcsolatban semmiféle határozatot nem kaptam, még a nyomozás elindításáról sem.
A férjével szemben indított eljárás elindításáról és megszüntetéséről is kaptam határozatot.
Azért fordulok hozzátok, mert hiába írtam az ügyészségnek e-mailt, egyszerűen nem adnak nekem tájékoztatást.
Kérdéseim a következők lennének:
Miért nem kaptam a gyanúsításról határozatot, ha már gyanúsítottként hivatkoznak rám?
Ha nem vagyok hivatalosan gyanúsított miért hivatkoztak rám gyanúsítottként?
Miért van az, hogy az egyik ügyben korrekten megkaptam a nekem járó határozatokat, míg a másikban nem? - pedig az egész feljelentés egybe lett írva, nem külön küldözgettem el, ezért sem értem, hogy ilyen össze-vissza kapom a határozatokat.
Amennyiben az ügyészség továbbra sem partner abban, hogy engem tájékoztasson kihez tudok fordulni, aki tudja igazolni a státuszomat az ügyben?
Ezek azért fontos kérdések, mivel az ügyből kifolyólag már július elején elvették a magasabb beosztásomról szóló megbízást, ezzel jelentős anyagi hátrányt szenvedek, illetve veszélybe került a február környékén esedékes hathavi fegyverpénz kifizetése is.
Amennyiben megszüntetik ellenem az eljárást érdemes a nő ellen hamis vád miatt, a férfi ellen hamis tanúzás miatt feljelentést tenni, vagy ennek nincs értelme?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!