Kedves Jogi Szakértők!
Tavaly szakítottam a külföldi párommal, mert kiderült, hogy több év együttélésünk alatt hamis dokumentumokkal félrevezetett a családi állapotáról és kiderült, hogy házas. Egyoldalúan véget vetettem a kapcsolatunknak, kértem, hogy hagyjon békén és hogy utalja át az összes munkabéremet, amit munkáltatómként évekig visszatartott azzal az ígérettel, hogy feleségül vesz, így a céges bevétel közös vagyon lesz. A kapcsolatot ő kezdeményezte és a házassági ígéretével annyira elszánt volt, hogy korábban mikor egy pár alkalommal besokalltam attól, hogy semmi nem alakul az ígéreteinek megfelelően és el akartam hagyni, bezárta az ajtót és sírva könyörgött, hogy ne menjek, mert ő azt nem fogja túlélni és inkább véget vet az életének. Ezzel nagyon megrémített és nem akartam, hogy kárt tegyen magában, így maradtam. Következő pár napban tett nagyon minimális lépéseket a változás irányába, de aztán minden maradt a régiben, rengeteg kifogással megmagyarázva. Érzelmileg tehát komoly nyomás alatt tartott, hiszen azt láttam, hogy kétségbeesetten ragaszkodik a kapcsolathoz, ugyanakkor szabotálja a közös jövőnket, amit legtöbbször az idő, pénz, vagy a kultúrális különbségekre fogott. Mivel végül kiderült róla, hogy nős, így már nem volt több kifogás. Távozása után viszont még közel egy évig zaklatott rendszeres hívásokkal és üzenetekkel, annak érdekében, hogy kezdjük újra. Mondtam neki, hogy egy nős férfival, aki évekig félrevezetett, én már nem akarok semmilyen kapcsolatot, fizesse ki a bérem és ne zaklasson többé. Fizetés helyett azonban kiállított nekem egy valótlan tartalmú igazolást, hogy már kifizette a bérem. Mikor ez ellen tiltakoztam, jöttek a nonsense kifogások, majd egy pár napig csend, majd rendszeres hívások és üzenetek a kapcsolat visszaállítására. Tiltás után pedig ismeretlen számokról. Ez a több hónap alatt annyira nyomasztóvá vált számomra, hogy végül jelentettem a rendőrségnek, akik arra hivatkozva utasították el, hogy önkényes beavatkozás szerintük nem történt. Ezzel pontosan mire gondolhattak? Illetve, hogyan lehetne megoldani ezt az egész ügyet? Bizonyítékokkal rendelkezem.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Zaklatás és ingyenmunka
Cathy
2025.09.16. 19:21
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság