Tiszteletem!
Egy közokirat hamisítási ügyben kutatást rendeltek el, lefoglalták a notebookomat, telefonomat, majd gyanúsítást közöltek velem két alkalommal is, nagyjából egy év eltéréssel.
Az ügyvédemmel átnéztük az ügyet, az iratok, amik miatt az eljárás indult, nem közokiratok, ez az első perctől világos volt számunkra. Ezt benyújtottuk, majd pár hónap múlva az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették.
Mivel az első perctől nyilvánvaló volt, hogy az iratok nem minősülnek közokiratnak (a fénymásolt "fecni" kiállítója polgári jog szerinti vállalkozás), így kártérítési igény miatt pert indítanék a hatóság ellen az alábbiak miatt: a notebookom lefoglalása a vizsgaidőszakom alatt történt, máshonnan pótolhatatlan anyagok voltak a gépen, így egy évet vesztettem az egyetemen (nincs keresztfélév), a diplomás-nem diplomás munkakörök esetén az akkori munkahelyemen ez nagyjából 2,5 millió forint fizetéskiesést jelent évente, önköltségesen kell befejeznem az egyetemet, mert nem lett meg a szükséges kreditszám (kb 2 m ft), az ügyvédre kb 1m forintot fizettem, majd a munkahelyemen is fel kellett mondanom a folyamatos stressz miatt, amitől képtelen voltam dolgozni, így szeretném, ha ezeket a károkat megtérítenék és további nem vagyoni kártérítésként legalább 5 millió forintot.
Van esély ilyen esetben érdemi pénzhez jutni és kérni a családom felé a hatóság vezetőjének személyes bocsánatkérését? Az idő nem fontos és a befektetett további pénz sem számít, az erkölcsi győzelem lenne a lényeg.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv.