"...a közrendet, a közbiztonságot fenyegető veszély elhárítása, bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésének gyanúja szükségessé teszi."
Sz.Márton gondolom ebbe úgyis azt magyaráznak bele, amit akarnak...
Iwikó
"...a közrendet, a közbiztonságot fenyegető veszély elhárítása, bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésének gyanúja szükségessé teszi."
Sz.Márton gondolom ebbe úgyis azt magyaráznak bele, amit akarnak...
Iwikó
ideillő idézet az 1994. évi XXXIV. röviden "rendőrségi" törvényből az igazoltatásodhoz:
"A rendőr az igazoltatott személy ruházatát, járművét átvizsgálhatja, ha azt a személyazonosság megállapítása, a közrendet, a közbiztonságot fenyegető veszély elhárítása, bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésének gyanúja szükségessé teszi."
Vajon így volt-e és ezt kell tisztázni.
Köszönöm a választ!
Mindenképpen megfordulok még a rendőrkapitányságon , csak a jogi kérdéseket le akarom tisztázni előtte , tehát elsősorban a baseball ütőre vonatkozó jogszabályokra, illetve , arra lennék kváncsi hogy csak úgy be vihet -e vizelettesztre?
Te egy érdekes rendőrrel találkoztál, ha igazak a körülmények menj a lakóhely szerinti kapitányságra (ahol már ezek szerint jártál csak nem tudni közvetlen vagy más szintű felettesénél, szolgálati előljárónál)és a rendőrkapitány vagy helyettese fogadónapjára jelentkezz be és add elő az igaz történetedet.
Sziasztok!
a következő történt velem 2napja:
Az éjszakai órákban a házamtól 30-40 méterre a szomszéd barátommal beszélgettünk a kocsimban.
Megállt mellettünk egy rendőr. Ahogy azt kell igazoltatás , stb...
Az autoban volt egy teljesen üres vizipipa , illetve egy baseball ütő a csomagtartóban.
A baseball ütőt a rendőr elkobozta , és szabálysértési eljárást indított , jogtalan birtoklás címén, hiába bizonygattam hogy sportolásra használom , ha kell le hozom a házból a felszerelés többi részét bemutatni , nem érdekelte...
Másnap sem hagyott nyugodni a dolog , bementem a rendőrkapitányságra , egészen a járőr feletteséig ,akinek elmondtam a sérelmemet. Ő szerinte a rendőr teljesen szabályosan járt el. Ez engem nem nyugtatott meg ,már csak azért sem mert ez egy 40-50 ezer forintos verseny baseball ütő ...(nem játszom egyesületben ennek ellenére)
A történet azonban folytatódik , valószinűleg a járőr fülébe jutott , hogy panaszkodtam a felettesénél , ezért ma megkeresett és a következőket mondta:
Tehát összeoglalva a kérdéseim a következők lennének:
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02