Üdvözletem!
Érdeklődni szeretnék a következő témában:
Párom 3!!! éve gyanúsított egy büntetőügyben,már ez a tény maga is egy véletlen folytán derült ki számunkra,mert,mint utólag kiderült,a feljelentés 2011 októberében született,majd 2012 márciusában jött a "véletlen",amiből értesültünk,mi a szitu....DE ez -mint mondtam-nem hivatalos értesítés volt!Ekkor kezdtük el MI hívogatni az illetékes rendőrséget,hogy ugyanmár nem illene-e kihallgatást eszközölni,főleg,miután tudtuk,semmi alapja a gyanúsításnak!...Tájékoztattuk őket,hogy külföldön élünk,MÉG meg nem szűnt magyarországi lakcímmel...Nem is volt semmi gond,egyeztettünk,az első kihallgatás meg is volt,kb 3/4 évre rá,ahogy a feljelentés megszületett!Ismétlem,mint gyanúsított!...Ezután hosszú hónapokig semmi,e-mail címet,telefonos elérhetőséget tudtak!...Egy idő után ISMÉT mi kezdtük el őket keresni,hogy ugyan már,mi lesz,lezárnánk végre a dolgot,ha ennyire nem fajsúlyos a story....Ekkor szóltak,hogy új emberkéhez került az ügy,majd keres....Keresett is bennünket (páromat,mint gyanúsítottat) kb fél év múlva!Egyzetettünk,ismét hazamentünk (ezer km,semmi térítés a magyar lakcím miatt,holott igazolhatóan érkeztünk külföldről)...Oké,vallomás ismét megvolt,majd várakozás tovább...hónapok múlva ismét MI kerestük őket,mondták,oké,új az illetékes,de már csak a szembesítés van hátra....Kis (?) idő múlva ez is megvolt,ekkor már 2013-at írtunk,épp két évre a feljelentéstől...Szembesítésen elég egyértelmű lett,hogy még önmagukkal is ellentmondásba keveredtek,így azzal jöttünk el,hogy valószínűleg itt a vége az ügynek...Erre 2014 elején kereste páromat egy ÚJABB illetékes,hogy jajjajj,egy tanúkihallgatás elmaradt,mégpedig az enyém...Jegyzem meg,nem ezzel kellett volna kezdeni,mivel az egyetlen tanú vagyok a gyanúsított oldalán,ráadásul egyértelmű bizonyítékokkal rendelkezem az ügyben,ami elvileg nincs is,hisz a saját tanúikkal is ellentmondásba keveredtek,azaz az ő tanúik a páromat "erősítették" :-/!....
Kérdés:
Milyen lehetőségeink vannak (tanúként és gyanúsítottként külön-külön),hogy ne kelljen ismét 1000 km-t utaznunk (mínusz 3-4 munkanap,nyugati bérekkel számolva,semmi szabadság lehetőségével,komoly szankciókkal munkahelymegtartás szempontjából,anyagi vonzatokkal,iskolás korú gyerekek felügyeletének nem megoldottságával együtt) egy szemmel láthatóan olyan ügyben,ami az egyértelmű bizonyítékok ellenére sem látszik semerre tartani...(elfogultság miatt hiába kértük,nem tették át sehová az ügyet a feljelentők -nagy volumenű vállalkozás- lakóhelyéről)?
Próbáltunk utánanézni,tehetünk e panaszt az indokolatlan "időhúzás" miatt,a hanyag ügykezelés miatt,de jelenleg ott tartunk,keresünk egy ügyvédet így a távolból,aki képes lesz intézkedni helyettünk,amíg és amiben ezt teheti!...E épésünk előtt fordultam ide egy kis információért,amelyet előre is tisztelettel köszönök!
Ui.:
Természetesen mindent bizonyítani tudunk,azt is,hogy MI kerestük minden esetben őket,tudatva azt is,hogy innen egyikünk sem tud csak úgy haza ugrani egy kis kihallgatásra,ami vagy eredményes lesz,vagy nem,rendőri felkészültségtől függően! :-/