Online jogi tanácsadás


Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.04. 07:41

ez szerepel-e az erkölcsi igazolványba? vagy esetleg egy idő után elévül?
Nem elévül, hanem mentesülsz az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Már meg is történt. Köznyelven szólva: nem vagy büntetett előéletű.

(Másfél évet két évre függesztettek fel?! Nagyon tetszhettél a bírónak.)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.04. 07:37

Kovácsbohus, mindenkinek alanyi joga hülyének lenni. (Pláne, ha nem szabad akaratából az, hanem beteg.) A garázdaság viszont már bűncselekmény.

A gyámhatóságnak esetleg tehettek bejelentést, hátha gondnokság alá helyezik, és intézetbe rakják.

kovacsbohus # 2013.04.04. 01:36

Üdvözlöm a fórumozókat! Segítséget szeretnék kérni. Nem tudom,hogy az ügyemben merre és,hogy induljak,illetve mihez van jogom. Ha tudtok,kérlek segítsetek.
Hat éve költöztem egy társasházba, akkor még a három kisgyermekemmel. A földszinten lakó idösebb hölgy,aranyos,kedves volt velünk. Először még csak az egyik közvetlen szomszédjával alakult ki a haragos viszony. Folyton tájékoztatott az aktuális problémáról,velük kapcsolatban. Lopással, a ház pénzének ellopásával, gázkazán megrongálással,folyamatos hazudozással vádolta őket. Aztán haragba lett a másik közvetlen szomszédjával is,őt is gyanusítgatta folyamatosan,hol ezzel,hol azzal. Béketűrő,alkalmazkodó ember lévén, éveken át meghallgattam,de megmondom őszintén, leszűrtem,hogy minden nincs teljesen rendbe a nénivel. Aztán újra férjhez mentem,a néni az első pillanattól kezdve ellenséges volt a párommal szemben. Amikor kisebb barkácsmunkákat végzett a pincében,akkor lopással vádolt. Hiába fizettem a 'becsületkasszába' pénzt,az elhasznált áramért,akkor is szemét,tolvaj embereknek nevezett, a ház előtti padon ülve,fennhangon,órákon át. A helyzet az utóbbi 1 hónapban teljesen eldurvult. Amikor nem voltam itthon- de csak akkor- letámadta a 12 éves kisfiamat,majd a 14 éves lányomat, fotózta őket,mondván ők tették tönkre a vadonatúj bejárati ajtót,mert becsapják. Rugós zárszerkezet zárja az ajtót,nem is lehet csapkodni... Aztán következett a kutya,hogy a lépcsőházba piaszkít,illetve az ő lábtörlőjére... Aztán megvádolta a 12 éves kisfiamat azzal,hogy felfeszítette a poataládáját,kilopkodja a leveleit... A férjem próbált beszélni a nénivel,hagyjon minket,ne bántsa a gyerekeket,szóljon nekünk,ha problémája van. Csendes család vagyunk,senkivel nem volt egy hangos vitánk sem,jó viszonyban vagyunk a házban is és a munkahelyünkön is mindenkivel. A gyerekeim jól neveltek, tiszteletre tanítottam őket. A néni viszont lépten-nyomon minden szemétnek lehordja őket,sértegeti. A múlt héten egy reggel,amikor a párom vitte a kutyát-igy próbáltuk kivédeni az esetleges cirkuszt- megint tombolt,szitkozódott az ajtaja mögött,és a férjem dübbenteni akart az ajtaján,amire az sajnos beszakadt. Rendőrségi ügy lett belőle. A férjem nem akarta bántani,se bemenni hozzá,nagyon megbánta,nagyon szégyenli,és már meg is térítettük a kárt.. A jövő héten lesz gyorsított eljárásban a pere. A néni kiszámíthatatlan,és mivel mindig figyel,tudja mikor nem vagyunk itthon.Szeretném megtudni,milyen lehetőségeim vannak,amikkel megvédhetném a gyerekeimet,a családom nyugalmát. Féltem őket,mert úgy érzem ez a helyzet tarthatatlan. Így nem lehet élni. A szomszédok, 6 család,a kollégáink mind a segítségüket ajánlották fel,nagyon sajnálnak bennünket.Kérem,segítsetek!

kompi # 2013.04.01. 17:24

Üdv.Nekem olyan kérdésem lenne,hogy 1996ban személyes szabadságvesztés korlátozása miatt,el lettem ítélve .1év6 hónap letőltendő börtönbüntetést kaptam ,amit 2évre felfüggesztettek!Az lenne a kérdésem ez szerepel-e az erkölcsi igazolványba? vagy esetleg egy idő után elévül? Előre is köszönöm. Üdvözletem.

Angolka75 # 2013.04.01. 14:12

Tisztelt ugyvedek
Ferjem januar 29.-en kapott elsofoku iteletet(csalasert 4 ev)amit a birosag azota sem gepelt le es ferjem nem kapta kezhez.Emiatt nem tudunk fellebbezni masodfokra.
Kerdesem:hol es hogyan tehetnek ez ellen panaszt,illetve eseteben kirendelnek-e majd partfogot es akkor valoban nem johet haza(ami jelen esetben kulfoldon van?)
Valaszat elore is koszonom,
Tisztelettel: Katalin

ObudaFan # 2013.04.01. 08:40

Nem bűncselekmény, a házastársi közös vagyon felett neki is joga van rendelkezni.

csanyijoci # 2013.04.01. 06:12

Tiszteletem ?

Kérdésem:

Adott egy albérlet ahol együtt él egy házaspár gyerekekkel,feleség egy nap csak fogja magát és elköltözik elviszi gyerekeket és az ingóságok nagy részét ! Nem kis értékről van szó hanem több milliós,volt amit elvittek!

Megteheti ezt úgy hogy hivatalosan be se volt jelentkezve arra címre ?

Ez nem bűncselekmény ? lopás vagy bármi más ?

Előre is köszönöm választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.31. 22:07

A "kivédhető" kifejezés az, ami ebben a kontextusban nem értelmezhető.

nikili # 2013.03.30. 12:04

Tehát az üzletszerűség mint gyanúsítás fenn áll, az semmilyen módon nem védhető ki?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.30. 11:50

Ennek a kérdésnek sincs értelme.

nikili # 2013.03.30. 11:39

Bizonyára kicsit túlbonyolítottam a kérdést. Mi az, amivel kivédhető az üzletszerűség?

ObudaFan # 2013.03.30. 11:14

Attól, hogy van jövedelme, még megállhat. A kérdés többi részét én nem tudom értelmezni.

nikili # 2013.03.30. 09:35

Tisztelt Ügyvéd Urak!

Az üzletszerűség bizonyításával kapcsolatban érdeklődnék.
Nyilvánvalóan a nyomozóhatóság érdeke és feladata, hogy ezt bizonyítani tudja és ezt is, mint súlyosbító körülményt hozzárendelje a gyanúsításhoz.
A kérdésem az lenne, hogy 3 évre visszamenőleg bejelentett munkaviszonnyal, rendszeresen, bankszámlakivonatokból kimutatható jövedelemmel és semmilyen bizonyítható haszonnal (hiteltörlesztés, új, ház, új autó stb.) nem rendelkezik az illető, meg fog állni nála az üzletszerűség gyanúsításként?

Segítségüket előre is nagyon köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.29. 15:35

Bár ez így inkább csalás. Annak meg értékhatára van.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.29. 15:33

274. § (1) 737 Aki b) hamis vagy hamisított, illetőleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,

Agent Cooper # 2013.03.29. 13:55

Kedves karcsika987!

Önmagában a "nemtudjokhogymilyen" nyilatkozat kevés lesz a közokirathamisítás bizonyításához.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

karcsika987 # 2013.03.29. 12:36

Jó napot kívánok. Egy kényes kérdésben kérném a segítségűket! Nem olyan régen a főiskolás diákigazolványommal utaztam a vonaton. Az ellenőr elkérte a jegyet és a diákot. Annak ellenőrzését követően közölte velem, hogy a diákigazolvány matricának az érvényességi idelye lejárt, és ezért meg fog büntetni. A helyszínen kinyomtatott egy harmonika alakúra hajtogatott papírt (olyan mint a vonatjegy) amit alá kellet írnom. A hiba az volt, hogy nem hajtogattam szét és nem olvastam el, mivel a matrica érvényessége valóban eljárt, ezt el is ismertem. (Valamint a kaller hozzáálása és viselekdése is agresszív volt, korábban több alaklaommal láttam olyat pesten, hogy ezért megverte az egyik utast az elelnőr, így félelmemben és szégyenemben kérdezni sem mertem csak aláírtam a papírt!) A MÁV-nak okozott kárt másnap meg is térítettem, a büntetést befizettem.
Ezt követően a rendőrségről érkezett egy papír a családomnak, hogy ki akarják őket hallgatni tanúként, ahol közölték velük hogy "közokirat hamisítást követtem" el. Utána néztem, és tudomásom szerint ha a matrica érvényessége lejárt az nem számít közokirat hamisításnak, vagy igen? A gond az, hogy a helyszínen aláírásommal hitlelsítettem azt a harmonika alakura összehajtott papírt, amin valószínüleg az állhatot hogy a közokiratot hamisítottam (ezt csak gondolom, mivel más okból nem kerülhettem volna szóba rendőrségi ügy kapcsán)! A másik probléma az, hogy mivel a tanulmányaimat megszakíottam a diákigazolványt kidobtam, mert ebből adódóan már nem volt rá szükségem. Hogy tudnám bizonyítani az igazamat? Ezért el fognak itélni? Mire számíthatók? Azon a harmonika alaku papíron az aláírásomat vissza lehet vonni utólag, mivel fenyegete éreztem magam és félelemből írtam alá. (Nem vagyok túl nagyszájú és bátor se, illetve testalkatban is bőven lemaradtam az ellenőrtől ezért inkább meghunyászkodva együtmüködtem és kérdezés és olvasás nélkül aláírtam.) Továbbá azzal lehetne e védekezni, hogy ha hamisítottam volna, akkor az ellenőr miért nem vette el az igazolványomat a helyszínen, illetve rendőrt se hívott? Ezzel lehet bizonyítani az ártatlanságom? Mert a helyzet az, hogy én egyedül utaztam, a diákom már nincs meg, így nincs kézzel fogható bizonyítékom! Mi tévő legyek? Illetve ha engem is beidéznek, akkor mi lesz, mert kicsit félek a rendőröktől, még szabálysértésért sem büntettek meg. A segítséget előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.29. 11:10

Karolincsi, mi a konkrét problémád?

lotti1999 # 2013.03.29. 10:56

Köszönöm!

Karolincsi # 2013.03.29. 09:58

Jó napot!
Az lenne a kérdésem,hogy van-e valamilyen szabályozás vagy törvény az iskolán belüli,gyerekek közti bántalmazásával kapcsolatban.És hogy a tanároknak ilyenkor milyen intézkedéseket kellene megtenniük.
A segítséget előre is köszönöm.

pazs # 2013.03.29. 09:34

Majd kapsz levelet, amiben leírják, hova kell utalnod, esetleg csekket is mellékelnek. A levélben benne lesz, hogy kézhezvételtől hány nap a fizetési határidő, annak elteltéig nem kamatozik.

lotti1999 # 2013.03.29. 08:23

Mikor ? És hogyan kell fizetni? És hova? Mert rendezném minél hamarabb!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.28. 18:47

Felhívnak majd, hogy fizesd meg.

lotti1999 # 2013.03.28. 16:57

Az eljárási illetéket 1500Ft és a bűnügyi költséget 3000Ft-ot hogyan kell rendezni? Küldenek majd csekket,vagy nekem kell valahova bemennem rendezni?

Gabicsek # 2013.03.27. 18:03

Ha még sosem voltál büntetve, max. pénzbüntetést szoktak kiszabni, elsőre nem szokták az embert ilyen miatt becsukni.
Azért érdekes lesz ez, ha nincs meg a közokirat-hamisítás alapját képező igazolvány.