trouble78
Úgy tudom, hogy ilyen esetben a pofon napjától számít a 30 nap. Ez alatt kell/lehet megtenni a feljelentést. Büntetési tételként a pénzbírság valószínű.
trouble78
Úgy tudom, hogy ilyen esetben a pofon napjától számít a 30 nap. Ez alatt kell/lehet megtenni a feljelentést. Büntetési tételként a pénzbírság valószínű.
Tisztelt Fórumozók!
Könnyű testi sértéssel kapcsolatosan lenne kérdésem. Sajnos családtagom érintett az ügyben, egy pofont adott a volt férjemnek. Volt férjem eljárást indított ellenem a gyámhivatalban és feljelentést tett családtagom ellen a rendőrségen. A Gyámhivatal elutasította az eljárási kérelmét, a rendőrség pedig a jegyzőkönyvet átadta a bíróságnak. Azt tudom, hogy votl férjemnek magánvádas indítványt kell beterjesztenie, a kérdésem a 30 napos határidővel kapcsolatos. Ez a határidő mikortól számít? A pofon napjától, vagy a bíróság fogja őt felszólítani arra, hoyg tegyen magánvádas indítványt és a felszólítás időpontjától? Mi várható büntetési tételként? Büntetlen előéletű személyről van szó, a látlelet könnyű testi sértésről szól és mint tanú tanusítom, hogy volt férjem fenyegetően viselkedett és támadóan megindult családtagom felé, aki ijedtében adott neki egy pofont. Köszönöm a válaszukat.
Attól függ, milyen tényállást állapít meg a bíróság. Ha azt, hogy ő csak azért fogott le bárkit is, hogy legyen vége a verekedésnek, az jogos védelem. Ha nem, hanem ezzel éppen részt vett a verekedésben, az garázdaság, testi sértés.
Tisztelt fórumozók.
Egy barátom nevében érdeklődnék.
A barátom szóváltásba keveredett kett illetővel és verés lett a vége megverték a barátomat.Ezt tanukkal tudja bizonyítani,és a verés után azzal fenyegetőztek hogy betámadják a családját is .Erre a barátom szólt a családjának és felmentek a bátyához és ott pedig megtámadták őket a és erre a barátom családja ki ment és össze verekedtek az utcán a másik családból 3 sérült lett a háromból 2 kórházba került könnyű sérülés el.
de ők nem ezt mondták a rendőrségen hanem teljesen mást hogy a barátom családja támadta meg őket .
És hogy a házra mentek felfegyverkezve .de ez nem igaz!!!!!
A rendőrségen a barátom bátya elmondta hogy ő verte meg a 3 sértett és senki más de a másik oldal mást mond szokás szerint.
A vádiratban ez szerepel:Előre kitervelt szándékkal,felfegyverkezve mentek,garázdaság,és könnyüstesti sértés.
Az lenne a kérdésem hogy aki ott volt de semmit sem csinált csak lefogta az embereket és próbálta csitítani őket annak mi lehet ebből?mert a másik oldal az azt mondja hogy nem egyember verte meg a 3 sértettet hanem 6 ember vasakkal és szerszámokkal.
Vagy indítványozd a bíróságon, hogy rendeljenek ki orvosszakértőt arra nézve, a látleleten szereplő sérülések keletkezhettek-e a sértett által előadott módon és időben.
.Athos.
Ez olyan Damu Rolandos, csak kicsiben. Ha makulátlan az előéleted, meg tudod bizonyítani, hogy te nem bántottad akkor gondod nem lehet. Fogadj ügyvédet aki képvisel és megvédi az érdekeidet, így talán kimászhatsz ebből.
Sziasztok!
Sürgős tanácsot kérek, ha van ilyen esetre.
Én most kerültem csapdába, és nem tudom mit tegyek.
Kb 1 hónapos ismerkedés után, a barátnőmmel összeveszem 1 sms miatt.
A összeveszés alatt nem kiabáltam, és nem is okoztam neki testi sértést.
Mondtam neki, hogy jó itt hajuk abba, itt legyen vége költözz el.
Ezután jó ideig szidott, lehordott mindenféle gazembernek, és hogy megbánom mert feljelent.
Ezt meg is tette. - Feljelentett.
Megkaptam a rendőrségtől a feljelentési papírt, hogy én összekarmolásztam, folytogattam, és van róla látlelete.
Van még pár napom a tárgyalásig, de nem tudom bizonyítani, hogy én nem nyúltam 1 ujjal se hozzá.
A sérülés amit az orvos látott (, ha látott ) nem én okoztam.
Tudom hogy ilyen esetek előfordulnak, és a látlelet alapján a bíróság biztos rámfogja, hogy én okoztam.
Szóval nem tudom mit tegyek, én nem tudom bizonyítani, hogy nem okoztam neki semmilyen sérülés.
Szép estét!
Pár nappal korábban konfliktusba keveredtem egy személlyel.Szóváltás után állítása szerint 3x ököllel arcon vágtam, ebből egyet elismertem a kihallgatás során. Most könnyű testi sértéssel vádolnak. Csak annyi lenne a kérdésem hogy mi lehet a legrosszabb ami történhet ebben az esetben?
Köszönöm minden segítőkész szakértőnek a választ.
bj
Látlelet hiányában pedig az orvosszakértő véleményt adni nem tud.
„a látlelet hiánya ugyanúgy nem zárja ki a bűnösségük megállapítását, mint ahogy egyáltalán nem biztos az sem, hogy egy látlelet alapján elítéli őket a bíróság.”
A tényállás minden elemét bizonyítani kell, azt is, hogy keletkezett sérülés, és annak mennyi a gyógytartama. Ez orvosszakértői kérdés, amitől szabad bizonyítási rendszer ide, vagy oda, nem tekint el a bíróság.
Látlelet hiányában sem reménytelen az ügy. A szabad bizonyítási rendszerből adódóan egyáltalán nem kizárt, hogy valaki bűnösségét megállapítsák látlelet hiányában is.
A sérelmet szenvedetteknek azt tudom mondani, hogy látlelet hiánya semmiképpen se tántorítsa el őket, ha jogi úton keresnek elégtételt, A testi épség elleni bűncselekmények elkövetőinek pedig azt, hogy a látlelet hiánya ugyanúgy nem zárja ki a bűnösségük megállapítását, mint ahogy egyáltalán nem biztos az sem, hogy egy látlelet alapján elítéli őket a bíróság.
Üdvözlettel:
Dr. Lakatos Viktor ügyvéd
A baj, hogy a fényképezőn úgy állítod a dátumot, ahogy akarod. Az orvosi látlelet pedig rögzíti a dátumot és azt, hogy az orvos a vizsgálatkor pontosan milyen sérüléseket (nagysága, színe, stb.) látott azon a napon, amikor vizsgálta. Ebből tudnak az orvosszakértők is később véleményt adni a sérülések jellegére, keletkezési idejére vonatkozóan.
Véleményem;Gabicsek; Köszönöm a választ.
Bér a fényképezőkép rögzíti a pontos időpontot, csak jobb lett volna a látlelet (is).
bj
Bizony. A fénykép kevés hozzá, az bármikor készülhetett.
a 8napon belüli sérülés az könnyű testi sértés ez mindenki számára egyértelmű.
Jogi úton a látlelet mindenképpen fontos. Ilyenkor kizárnak minden mást, további egészségkárosodást is akár, és ez az elsődleges látlelet lehet a mérvadó.
az más kérdés hogy ki mit hogyan bizonyít, hogy a sérülés mitől volt, mikor pontosan... a látlelet ezért fontos.
A jogi úthoz kell a látlelet.
Köszönöm a választ.
A kérdésem ennyi még, hogy ezek szerint látlelet nélkül is könnyű testi sértésnek számít?
Csak ha jogi lépéseket akar tenni a sértett gondviselője, akkor kellett volna látleletet csináltatni?
bj
Látlelet legalább kell hozzá.
Tisztelt Szakértők,
Véleményük szerint könnyű testi sértésnek ( 8 napon belül gyógyuló)számít e az az eset, amikor az egyik fél a másikat fojtogatja oly módon, hogy az esemény után jól láthatóan véraláfutások vannak a nyakon oldalt, az áll alatt illetve a tarkó egy részén is? Ezt egy 14-15 év közötti kiskorú követte el egy másik kiskorú (13 éves gyermek) sérelmére. Látlelet nem készült, fotó azonban igen.
Előre is köszönöm a választ.
bj
a tesco nem foglalkozik ezzel.
És a tesco biztonsági szolgálat nem fog feljelentést tenni automatikusan?
Oda-vissza verekedtetek. A barátnőd kezdte. Ez csoportos garázdaság. Ha feljelentést teszel, megnézik a filmet, azt fogják látni, hogy mindenki verekszik mindenkivel. Ez pedig csoportos garázdaság. Könnyen lehet feljelentőből gyanúsított.
Akkor jól értem, hogy inkább ne tegyek följelentést? És ha a tesco biztonsági szolgálat a kamerák alapján hivatalból megteszi?
A mai napon a barátnőmmel a tescoban voltunk vásárolni, kifele jövet én előre toltam a kocsit, ő megállt valamiért az ajtó előtt, viszont jött mögötte egy nő a kocsijával, aki arrébb lökte, majd szó szót követett, és a barátnőm hátulról ellökte a hóban a nőt. Erre a faszija ököllel leütötte a barátnőmet, majd amikor a védelmére keltem, akkor engem is kétszer megütött ököllel, a napszemüvegem fölszakította a szemöldökömet. Voltunk orvosnál, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtünk. Nem ismerem a faszit, a biztonsági kamerák gondolom vették az egészet, elvileg a rendszámát sikerült megnéznem.
A kérdés a következő: Van-e értelme feljelentenem a rendőrségen, fog-e történni bármi az ügyben, vagy elfelejtenek foglalkozni ilyen "pitiáner" üggyel?
Illetve mennyire tűnik ez az eset súlyosnak szerintetek?
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |