Internetes csalás ügyben milyen ítélet születhet?


poka04 # 2013.12.03. 21:22

Segítséget szeretnék én is kérni, hasonló, bár -szerencsére- jóval kisebb összegű csalás áldozataként.
Az aprod.hu internetes oldalon találtunk a párommal egy, meglehetősen kedvező, árú playstation3 legújabb verziójú játékkonzolt, képekkel a termékről, leírással, azonban az eladóról csak annyi volt fent, hogy Vaja településen van a termék, se email cím, se telefonszám. Megállapodtunk az eladóval, hogy előreutalunk 20000 Ft-ot, a vételár többi részét pedig a termék megérkeztével utaljuk az általa megadott számlaszámra.
Az utalás megtörtént, másnap reggel lekerült a termék, azonban az eladó a saját profilját is megszüntette, így semmilyen elérhetőségünk nincs, a megadott számlaszám és név kivételével.
Egy pár órával később, szintén az aprod.hu-n megjelent egy felhasználó, azonos néven, azonos lakhellyel (Vaja, Szabolcs-Szatmár), azonos áron kínált azonos (ps3 slim) terméket, ezúttal más színben, más képekkel.
Ez a hirdetés néhány óra alatt szintén eltűnt.
(Valószínűleg azért, mert jeleztük a csaló jelenlétét az aprod.hu illetékeseinek.)
Mivel azonban még nem tudjuk biztosan, hogy átverés áldozatai lettünk-e (mert még nem telt le a postázáshoz szükséges idő), nem igazán tudunk semmit tenni a rendőségen.
Milyen lehetőségeink vannak? Van rá mód, hogy a pénzt visszakapjuk? Nem vagyunk módosak, más megbízásából vásároltunk, de az elveszett összeget nem kérhetjük el.
Köszönöm a választ előre is!
poka04

poka04 # 2013.12.04. 10:22

Az előző hozzászólásomhoz még annyit tennék, hogy azóta kiderült (internetes keresés alapján), hogy már folyik eljárás az illető ellen, ma tettünk mi is feljelentést, bár nem igazán vettek komolyan.