Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Csalás ügyében kérdések

kankalin111 # e-mail 2020.05.06. 07:51

Üdv!
2015-ben rendőrségi feljelentést tettem többed magammal egy nő ellen. Csalás. Az okozott kár 60-70 millió. A rendőrség tavaly decemberben lezárta a nyomozást és ha minden igaz, átadta az ügyészségnek.
Értem, hogy lassabb most az ügyintézés, de az ügyészségre nem vonatkozik valamiféle határidő? (Vádat emelnek/nem emelnek..?)
Ha mégis, akkor hány hónap vagy nap?

Szomorú örökös #   2020.04.05. 09:16

Judy656

Nem vagyok kénytelen bemenni, lehet érdeklődni írásban is.

Nosza, amennyit a fórumra írogattál - feleslegesen - annyi szöveggel már régen készen lenne a levél nekik.

Igen, van az ügyészségnél felsőbb szerv. Pl. megyei, vagy fővárosi ügyészség

És az is mind-mind ügyészség. Te nem olvasod el azt, amit beírsz? :-D :-D :-D
Hogy melyik az illetékes az ügyedben, no azt kéne előbb kitalálni.

Nem muszáj várnom. A törvényben előírt egy hónapos határidő lejárt.

Attól még nem kaptál választ a kérdésedre, hiába rázod már itt is a lábad. :-)

Okoskodni sokan tudnak a környezetemben, ezért értelmetlen éppen itt olvasni egy pöcsfejet.

Elég, ha a tükörbe nézel, máris látsz egyet.
Egyébként meg már az elején kibújt a szög a zsákból, hogy nem kérdezni, hanem okoskodni jöttél ide. Sajnálom, hogy az IQ szinted csak mások sértegetésére elég. De javaslom, hogy annál próbálkozz ilyen szöveggel, aki otthon eléd teszi vasárnap az ebédet. Az talán nem fog egy szőrös bunkónak tartani egy ilyen mondatért.

Javaslom, hasonló hangnemben írd meg a panaszleveled is az ügyészségnek. Utána garantáltan lesz eljárás, csak nem az ellen a személy ellen, aki a rendőrség szerint mégsem követett el csalást, mert alaptalannak találták a vádadat. Próbálkozz náluk is ilyen szöveggel, talán egy év próbára bocsátással megúszod, de ne reménykedj, mert lehet simán több is.

Judy656 # e-mail 2020.04.05. 07:09
  1. Nem vagyok kénytelen bemenni, lehet érdeklődni írásban is.
  2. A személyes ügyfélfogadás szünetel, éppen ők kérték az e-mail-ben való érdeklődést.

3.Mindig van oka, de nem mindig jogszerű. Éppen ezért van lehetőség a panaszra.

4. Igen, van az ügyészségnél felsőbb szerv. Pl. megyei, vagy fővárosi ügyészség, de említhetném még az AJBH-t is, már ha tudod, mi az.

5. Nem muszáj várnom. A törvényben előírt egy hónapos határidő lejárt.

Itt be is fejeztem. Okoskodni sokan tudnak a környezetemben, ezért értelmetlen éppen itt olvasni egy pöcsfejet. Részletezést szerettél volna, ezért úgy látom, téged itt csak a kötözködés, és a csámcsogás lehetősége érdekel.

Szomorú örökös #   2020.04.05. 06:53

Judy656

Nagyon nem akarod megérteni a hozzászólásom lényegét!

Te nem érted a fórum lényegét! Itt senki se fogja megtenni helyetted.
Van nyilván ügyfélszolgálat, ahová kénytelen vagy bemenni és érdeklődni az ügyeddel kapcsolatban.

Nem kívánom részletezni, és senkitől nem várom, hogy az ügyészség helyett ő próbálja meg eldönteni, jogosan utasították- e vissza a feljelentést, vagy nem.

Pedig ha visszautasítják a feljelentésedet, akkor hidd el, annak oka van. Mehetsz vele akár a jó Istenig, akkor sem fogják az illetőt elmarasztalni, az egyedül számodra lesz elítélendő. Azt pedig magadban kell lerendezned.

Nem véleményeket várok, hanem tanácsot, hogy milyen felsőbb szervhez lehet fordulni.

Ügyészségnél felsőbb szerv? Miért nem egyből Polt Péternél kérsz meghallgatást?

Az alapvető probléma éppen az, hogy az elbírálásra előírt egy hónapos határidő után újabb másfél hónap telt el, és nem kapok választ.

Hát pedig muszáj lesz várnod. Ha nem lesz döntés, az is döntés. Remélem érted!

Judy656 # e-mail 2020.04.04. 17:48

Nagyon nem akarod megérteni a hozzászólásom lényegét! Nem kívánom részletezni, és senkitől nem várom, hogy az ügyészség helyett ő próbálja meg eldönteni, jogosan utasították- e vissza a feljelentést, vagy nem. Nem véleményeket várok, hanem tanácsot, hogy milyen felsőbb szervhez lehet fordulni. A panasz elbírálása az ügyészség kötelessége. Erre várok, függetlenül attól, hogy mi lesz a döntése. Számomra nem kérdés, de telik az idő. Az alapvető probléma éppen az, hogy az elbírálásra előírt egy hónapos határidő után újabb másfél hónap telt el, és nem kapok választ. A panasz elbírálása nem kérés a részemről, hanem törvényi kötelezettsége az ügyészségnek. Értő olvasást vártam, de látom, felesleges volt ide írnom. További szép napot!

Szomorú örökös #   2020.04.04. 17:08

Judy656

Ha esetleg leírnád röviden a sztorit, akkor láthatnánk azt is, hogy miről van szó. Az, hogy te és a baráti köröd azt mondta, hogy neked van igazad, még nem jelenti, hogy egy laikus is ezt fogja mondani. Szóval hasznos választ csakis akkor várj, ha megfelelő tényállást adsz elő. Egy ügyvéd megemlítése, hogy ő ezt javasolta, bizony még nem az.

Judy656 # e-mail 2020.04.04. 16:38

Igen. Bárkinek elmondtam a rendőrség indoklását, mindenkinek az volt a véleménye, hogy nonszensz. Köszönöm a hozzászólást, de ez nem visz előre. Reménykedtem hasznos válaszban is, sajnos olyan nem érkezett.

Szomorú örökös #   2020.04.04. 14:09

Judy656

A feljelentést a rendőrség utasította el, teljesen alaptalan indokok alapján. Ebben ügyvéd is megerősített. Ilyen esetben panasszal lehet élni

És a józan ész is ezt diktálta? :-O

Judy656 # e-mail 2020.04.04. 10:59

Szerintem valamit nagyon félreértsz! A feljelentést a rendőrség utasította el, teljesen alaptalan indokok alapján. Ebben ügyvéd is megerősített. Ilyen esetben panasszal lehet élni, amit a rendőrség az ügyészségnek továbbít. Nekik kellene egy hónapon belül elbírálni a panaszt.

Szomorú örökös #   2020.04.04. 10:53

Judy656

2020. március 15-től van rendkívüli ítélkezési szünet.

Sőt, ez a héten már véget is ért, viszont most nagyon nem tudják utolérni saját magukat.

A tárgyaláson kívül intézhető ügyekben a rendkívüli ítélkezési szünet idején is eljárnak/el kellene járniuk. A panaszt már március 15 előtt el kellett volna bírálnia az ügyészségnek, mivel azt január 27.-én nyújtottam be.

Szerintem van nekik fogadóórájuk, esetleg érdeklődj ott személyesen. Erre itt tuti választ úgysem fogsz kapni. Eléggé érdekes dolog különben is egy ügyészséget számon kérni. Ez a beírásod egyébként is kb. olyan, mint ha az ő döntésüket akarnád te erőszakosan felülbírálni, hogy xy-t miért is nem ítélték el, csukatták le. Nem nagyon tudsz ellene tenni, inkább fogadd el. Ha majd lépnek maguktól, akkor meg örülj neki!

Judy656 # e-mail 2020.04.04. 10:32

2020. március 15-től van rendkívüli ítélkezési szünet. A tárgyaláson kívül intézhető ügyekben a rendkívüli ítélkezési szünet idején is eljárnak/el kellene járniuk. A panaszt már március 15 előtt el kellett volna bírálnia az ügyészségnek, mivel azt január 27.-én nyújtottam be.

Szomorú örökös #   2020.04.04. 10:03

judy656

Mint ha most járt volna le a rendkívüli ítélkezési szünet...

Judy656 # e-mail 2020.04.04. 08:50

Tanácsot kérnék! Mit lehet tenni, ha egy közvádas bűncselekmény (csalás) elkövetése miatt tett feljelentés elutasítása miatt a nyolc napos határidőn belül, írásban megtett panaszt az ügyészség két hónap után sem bírál el? Érdeklődésre sem válaszolnak. Jól tudom, hogy egy hónap a panasz elbírálására a határidő?

drbjozsef #   2020.03.31. 07:33

Ferigépész,

Így jártál. Legközelebb körültekintőbben kereskedjél. Ez ún. tanulópénz.

(lehet, te vásároltál Evahalmosi-tól az "Apród csalás" c. topikból. Nézds meg az ő oldaláról feltett kérdésre a választ)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

FluimucilÁbel # e-mail 2020.03.31. 00:25

ez nem csalás

ez... polgárjogi igény mert nem az a minőség, amiért fizettél

de az is csak akkor lenne, ha bizonyítani tudsz mindent, mert felperesként rajtad van a bizonyítási teher, tehát mindent neked kell bizonyítani

  1. tényleg ő adta el
  2. tényleg annyiért
  3. tényleg nem említette a sárgát
  4. a sárga már tényleg rajta volt, és nem te tetted rá
  5. sárga nélkül tényleg annyi az értéke (ez szakértős)
  6. sárgával tényleg annyival kevesebb az értéke (ez is szakértős)

Ha mindezt bizonyítottad, amit nyilván nem tudsz, és kifizetted a pert, ami kb. szakértőstől 500 ezer forint, akkor kapcs 5 ezer forintot árkompenzációként

itt nagyjából azt lehet mondani, hogy így jártál

vásárolj legközelebb üzletben, vagy írj szerződést, fényképezd le a cuccot vásárláskor, de leginkább nézd meg alaposabban hogy mit veszel és nincs-e rajta sárga

Ferigépész # e-mail 2020.03.31. 00:19

Kedves forumtarsak!

Vásároltam személyesen 80.000ft értékben okostelefont. Nem kötöttünk papíron adás vételi szerződést, csak megnéztem,vittem.
Otthon derült ki 2 napra rá hogy egy kis sárgás elszíneződés van a telefonon.
Jogilag milyen lépéseket tehetek? Természetesen nem válaszol az eladó.
Feljelentèssel mit érek?
Az eladó címét, és telefon számát , és nevet tudom mást nem.
Köszönöm megtisztelő válaszukat.

zsofar #   2020.03.18. 18:48

Sziasztok!

Van egy 102000.- tartozások ami a feljelentés 2018 márciusban tortent. A terhelt 2018. Novemberben kapott egy felfüggesztett börtönt. Kérte a gyanúsítotti kihallgatás során a közvetítő eljárást amit a sértett is támogat. Még el ez az ügy közvetítő eljárásban úgy hogy a felét már oda adta a sértettnek.
Zsofar

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.03.04. 11:28

Említettem már, hogy ha már megindult a büntetőeljárás, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb taktika?

www.kbs-ugyved.hu

drbjozsef #   2020.03.04. 06:46

Érdemes lenne átvenni, és tudni, mi a fene van benne, mert így csak tippelhetünk, de ha csalásért jelentett fel, és nem vitatja a tartozást, akkor szerintem érdemes lenne megadni a tartozást. Akár úgy, mintha mi sem történt volna, nem is tudna a feljelentésről.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

zsofar #   2020.03.03. 19:44

Rendben.

Pethical #   2020.03.03. 19:14

Keress gyorsan egy ügyvédet és tedd amit tanácsol :)

zsofar #   2020.03.03. 18:59

Nem ertem :( ?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.03.03. 18:58

Mindenképpen enyhítő körülmény, Zsofár. De egyúttal beismerés is.
Ha már ide jutott a dolog, nem biztos, hogy ez a legjobb taktika. Nem kellene védőt megbízni?

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.03.03. 18:56

Az FMH is minimum 5000 forint,
Nyóc.

www.kbs-ugyved.hu

zsofar #   2020.03.03. 18:04

Sziasztok. Van egy tartozásom 2018.12 honában 110.000.- amit adtam vissza es ezert megérdemelném a pofont de most kaptam idézést a rendőrségtől. Meg nem vettem át de tudom hogy O jelentet fel. Ha en mosr visszaadom neki a penzt mielőtt átveszem a feljelentést es kihallgatásra megyek kedvező lesz. ? Zs.