Szabálysértési bírság meg nem fizetése


pappcs # 2019.01.17. 09:11

Ezt mondtam, hogy keverik a kutyát a macskával...
A Pótdíj nem büntetés és majd perel aki akar, legalább nem neked kell előlegezni a költségeket. Bár állítólag a geci meg csürhéje megszavazott valami jogszabályt, ami alapján ezeknek a dögkeselyű parkolócégeknek kérés nélkül jár az illetékfeljegyzési jog. Milyen alapon? Miért kell gazdasági társaságok (mert ezek a parkolási cégek nem hatóságok, hanem kft, rt, bt, stb.. tehát ugyan olyan cég mint bármi más) közt különbséget tenni?! Tehát a lényeg, hogy meg kell várni, amíg lépnek és nem is tárgyalni velük, ha akar majd perel és nagy eséllyel bukja a pert. Jegyezze meg az összes parkolóhiéna, hogy nem a járműnyilvántartásba való bejegyzés, hanem az adásvételi szerződés keletkezteti a tulajdonjogot, még akkor is ha ez nekik nem tetszik. Ott nincsenek jogászok akiknek ezt tudni kéne? Persze vannak, papíron azok. Az én parkolási pereimbe olyan fiatal csajok jöttek mindig a parkolási céget képviselni, akiket talár nélkül szívesebben láttam volna... az egyiknek utána néztem. Decemberben volt a tárgyalás, szeptemberben adta be a bíróságra az ügyet és előtte két hónappal végezte el az egyetemet... jaaa persze, nem is dolgozni megy oda, hanem azért hogy gyakorlati időt szerezzen, aztán megy bírónak vagy ügyésznek... Ennyit ezekről... Két perc alatt meg lehet enni őket a bíróságon...

Ilona2019 # 2019.01.16. 09:36

A kérdőjelek nélkül.Mellényomtam valamit.

Ilona2019 # 2019.01.16. 09:34

Nagyon köszönöm.????

gerbera317 # 2019.01.16. 07:54

Polgárjogi követelés. És pótdíjak hívják. És nem szabálysértési eljárásban szabják ki, és a fizetés elmaradása esetén nem adók módjára hajtják be. Hanem polgárjogi úton, szükség esetén bírósági per útján érvényesítik.
Azért nem kell pert indítanod, mert nem neked van igényed a parkolótársasággal szemben, hanem a parkolótársaságnak van igénye veled szemben. Neked csak annyi a dolgod, hogy vitasd a követelést.

Ilona2019 # 2019.01.16. 07:44

gerbera317!
Akkor micsoda?
Egyébként köszönöm szépen a válaszát.

gerbera317 # 2019.01.16. 06:46

Egyébként pedig nem szabálysértés, és nem bírság.

gerbera317 # 2019.01.16. 06:46

Miért akarnád őket beperelni? Várd meg, hogy ők pereljenek téged, miután a leendő fizetési meghagyásnak ellentmondtál. És azt a pert meg fogod nyerni. Nem kell feleslegesen ugrabugrálni.

Ilona2019 # 2019.01.16. 02:59

2018.augusztus 23-án este 21.47-kor /adásvételi szerződésben rögzítve/ vettünk egy autót.Rendesen szabályosan át lett íratva.Októberben kaptunk egy csekket tilosban parkolásról.Melynek az időpontja 2018.aug.23. reggel 8.53 perc.Mi vidéken lakunk.Az előző tulajdonos volt vele Pesten.
Megkerestem a büntetést kiszabó céget email-be.Elküldtem az adásvételi szerződést melyen látszik az idő és kértem hogy tekintsenek el a büntetéstől.A válaszuk az volt hogy ők nem látnak bele a BM központi nyilvántartójába az órába és a percbe így miénk a büntetés.Ez így ment hetekig emaileztünk.Kérdeztem akkor minek a pontos idő a szerződésre?Ha most isten ments egy cserbenhagyásos gázolás történt volna akkor a páromat vinnék el bilincsben?
Elfogyott a türelmem és decemberben felhívtam a BM központi nyilvántartót.Elmeséltem mindent.A hölgy azt mondta teljesen jogos a felháborodásom.Az adásvételi egy bizonyító magánokirat el kellene fogadniuk és eltekinteni a büntetéstől.És azt tanácsolta,menjünk be a kormányhivatalba ahol átírták az autót és kérjünk egy hivatali pecsétet az időpont mellé és azt vigyük be a büntetést kiszabó céghez.Muszáj elfogadniuk.
Megírtam nekik ezt.Nemhogy eltekintettek felemelték a háromszorosára a büntetést.
Az ügy most ott tart,hogy megvan a pecsét a Kormányhivataltól ahol szintén azt mondták hogy muszáj elfogadniuk mert hivatalos magánokirat.
Kérdésem az lenne ügyvéd úr ill.asszony,hogy ha ezt sem fogják elfogadni akkor jogosan beperelhetem e őket?Van e esélyem megnyerni?

pappcs # 2019.01.11. 12:05

Ha pár nap vagy hét lenne a végrehajthatóság elévüléséig akkor biztos nem fizetnék egy fillért se. Egyéként meg ha mennek érte a rendőrök akkor is fizethet, így el lehet húzni a végéig, ha sikerül megúszta. Amíg ez a mocsok kormány van, addig ott kerüljük ki a fizetéseket ahol csak lehet. Érdekes, hogy közérdekű munkát figyelmeztetést nem szabnak ki vagy csak minimálisan, inkább a pénzbírság. Hát anyátokat! Majd ha a csókosok is birságolva lesznek, akkor lehet szó a bírság befizetéséről. Nekem már nagyon sok évült el így, sőt adótartozás is. Nekem ne állapítsa meg egy aktakukac se hogy mennyit keresek az alapján, hogy más mennyit keres. Nem vagyok hajlandó olyan bevétel után adózni, amit nem is kaptam meg!

wers # 2019.01.11. 08:08

pappcs, ez tényleg jó tanács, tehát nem is kell a bírságokat befizetni. Majd elolvadnak idővel.

pappcs # 2019.01.11. 07:56

Nem megy az olyan gyorsan. Budapesten van, hogy majdnem a 2 éves elévülés előtt pár héttel kellene bevonulni. a két éves időt nem szakítja és indítja újra semmi, tehát ha az elkövetéstől számított 2 év eltelik sem a pénzt behajtani, sem pedig leülni nem kell. az 5000 forintos bírságokat pedig egynapos elzárással lehet letudni, ami a bv intézet sajátos rendje szerint (mivel minden megkezdett nap számít) úgy történik, hogy az illető megérkezik, befogadják az egyik irodában, a körletre fel se viszik, hanem azonnal átkísérik a másik irodába, ahol szabadítják. Ez a bévéseknek kb. 3 óránnyi meló, volt hogy a befogadást végző őr inkább kifizette a saját pénzéből az egynapos elzárást eredményező bírságot, mert nem ért rá ezzel foglalkozni... Aztán, hogy ez katonai bűncselekmény e vagy sem, azt nem tudom. Ja igen, vicc, hogy ha meg nem megy be akkor kifizetettik fel a 9000 forintos előálltási költséget is, amit viszont nem lehet leülni, tehát egy 5000 forintos bírság meg nem fizetés esetén, kb. 20000 be kerül az államnak, mert aki az 5 ezret ne fizeti ki az nem fogja a 9 ezret sem. na meg a befogadási és tartási költségek, stb..

wers # 2019.01.09. 10:31

jobb lenne mihamarabb kifizetni

10. § * Nincs helye szabálysértési őrizetnek és szabálysértési elzárásnak, ha az eljárás alá vont személy

  1. * a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényben meghatározott fogyatékos személy, illetve napi rendszeres, életfenntartó vagy fekvőbeteg-ellátásban részesül,
  2. * a várandósság tizenkettedik hetét elérő nő,
  3. * tizennegyedik életévét be nem töltött gyermekét egyedül nevelő szülő, gyám,
  4. fogyatékos, vagy folyamatos ápolást, felügyeletet, gondozást igénylő hozzátartozójáról egyedül gondoskodik.

12. § (1) A pénzbírságot meg nem fizetése esetén a bíróság szabálysértési elzárásra változtatja át. E törvény eltérő rendelkezése hiányában az átváltoztatás során ötezer forintonként egy napi szabálysértési elzárást kell számítani. A meg nem fizetett pénzbírságnak ötezerrel nem osztható részét nem kell figyelembe venni.

(2) Nem lép a meg nem fizetett pénzbírság helyébe szabálysértési elzárás, ha az eljárás alá vont személy

  1. * a 10. §-ban meghatározott feltételek valamelyikének megfelel,
  2. azt a 13. §-ban meghatározottak szerint közérdekű munkával megváltotta.

(3) A meg nem fizetett pénzbírság helyébe lépő szabálysértési elzárás tartama eltérhet a szabálysértési elzárás tartamára vonatkozó e törvény szerinti előírástól.

13. § (1) * A szabálysértési hatóság a határozatában, illetve a bíróság a végzésében tájékoztatja az eljárás alá vont személyt a meg nem fizetett pénzbírság közérdekű munkával történő megváltásáról. A tájékoztatásnak ki kell terjednie arra, hogy az eljárás alá vont személy a meg nem fizetett pénzbírságot milyen tartamú közérdekű munkával válthatja meg, valamint arra is, hogy a közérdekű munka végrehajtása céljából az állami foglalkoztatási szervnél jelentkezhet.

Rico22 # 2019.01.09. 09:47

Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy a multhonap 8. megbuntettek 100.000 Ft-ra autoval, de sajnos eddig nem sikerult befizetnem es jelenleg mem tartozkodok otthon, az itteni bankoknal viszont 2 hetes ellenorzesek vannak igy nem tudok haza utalni, hogy helyettem befizessek.
Mik a lehetosegek ha ennyit csuszok a hataridovel?
Esetlegesen ennyi kesessel elfogadjak meg?
Milyen problemak lehetnek igy?
Elore is koszonom a valaszt!

david21 # 2015.03.20. 17:57

elkuldtem nekik emailben csak jo lessz mert kölföldön dolgozok és nem szeretném ha körözést vagy akármit kiadnának munkámat elveszteni 5000 forint miatt :(

Agent Cooper # 2015.03.20. 14:51

Kedves david21!

Igazolni kell a befizetést, és ebben az esetben nem lesz elzárás.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

david21 # 2015.03.20. 00:36

Szasztok :)

Lenne nekem egy Szabálysértési pénzbirságom világitás nélkul bicikliztem 5000 forintra birságoltak jött egy papir csekkel egyött hogy nemfizettem be én az nap be is fizettem ez volt oktober 3.-án ,Tegnap jött egy levél hogy én nem fizettem be és elzárás jogerös lett. Kérdésem. Mi a teendö ilyenkor a csekk minden meg van hogy befizettem, és ha december 19.-én már jogerös lett én miért csak márciusban kaptam levelet? :O

Kata047 # 2015.02.19. 12:08

Szeretném megkérdezni hozzáértőktől, hogy névváltoztatás (vezetéknév megváltoztatása) akadálya lehet-e egy közl. szabs. bírság be nem fizetése?

Elvileg május körülre évülne el a bírság, ki tudom húzni addig anélkül, hogy piszkálgatna a hatóság, de a névváltoztatás más okból nagyon sürgős lenne!
(nem vagyok bűnöző, nincs priuszom, bizonyos szakmai és magánéleti okok miatt változtatnék nevet)

Megtorpedózhatja-e a yard, illetve a szabs. hatóság a névváltozást, illetve köthetik-e a változtatás elvégzését a bírság befizetéséhez?

Előre is köszönöm a segítséget!

Auruun # 2015.02.13. 08:04

Kedves Mamba!

Köszönöm a válaszodat. Azonban nem feltétlenül szeretné az elzárást választani.
Valamennyire megnyugtat a tény, hogy fizethetünk az elzárás kezdetéig. Ebben az esetben nem forszíroznánk a perújrafelvételt. (Mint megtudtuk, a postás ad hoc módon osztotta az értesítőket, rendszerint mások postaládájába. A bejelentést a posta felé megtettük.)

Üdv.

fekete mamba # 2015.02.10. 12:33

Még aznap reggel is be lehet fizetni, mikor már be kéne vonulnod, tehát ha most olyan levelet kaptál, ami már a behívót is tartalmazza, méghozzá két hónap múlva esedékes időpontra, akkor nyugi, a gyakorlatban ezt tekintsd a határidőnek. Viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban érdemes-e befizetni, hisz egy nap elzárás 5000 forint bírságnak felel meg, ami egyáltalán nem rossz arány. Nyilván aki ennél többet keres, vagy túl kényes, annak nem éri meg leülni, aki viszont esetleg munkanélküli, vagy kevesebbet keresne, napi nettó 5000-nél, és megoldható a hiányzás arra az időre, és nem is paranoiás, vagy elkényelmesedett, annak megérheti. Én Baracskán voltam, igaz csak három napot(15 000 forint helyett), és tulajdonképpen be is fizethettem volna, de nem érte volna meg így tenni, és azt a három napot egészen biztosan nem cseréltem volna el három Tesco áruföltöltős munkanapra, ahol ráadásul nem is kerestem volna 5000 forintot. Persze, az igaz, hogy az őrök, bunkók, és folyamatosan beszólogatnak, amit tűrni kell, és a "kollégák" között is volt pár idióta, de hisz ez a Tesco-ban is így volt a csoportvezetővel, és az ottani kollégákkal...(A cellatársak között is voltak kifejezetten normálisak, és inteligensek, akikkel ha nem a sitten találkozunk, akkor valószínűleg valami társadalmi kérdésről szervezett vitafórumon, valami belvárosi kocsmában. ) Egyébként meg a kaja kifejezetten jó volt, a cella zsúfolt, és lepukkant, de Istenem.:) TV volt, és elkártyáztunk a többiekkel, szóval nem volt az olyan vészes. Kemény bűnözőkkel meg nem raknak össze, priuszos nem leszel, szóval így érdemes átgondolni.

Auruun # 2015.02.09. 16:25

Tisztelt Szakértők!
Az alábbi kérdésben kérném szíves segítségüket.
60.000 forintos szabálysértési bírság ügye a bíróság elé került. Felhívásuknak megfelelően válaszoltunk 2014. október 08-án, hogy tárgyalás tartását kérjük. Azóta egy sor sem érkezett a bíróságtól. A szokásos "Értesítés küldemény érkezéséről" papírt sem kaptunk.
Most érkezett a rendőrség értesítése, hogy jogerőre emelkedett és vagy 5 napon belül fizetünk, vagy 2 hónap múlva jelentkezzen az érintett elzárásra.

  • Kérhetünk-e a bíróságtól perújítást? Elképzelhető, hogy az aktában ott van "nem kereste" jelzéssel az anyag, de hogyan bizonyíthatjuk be, hogy eszünk ágában sem volt nem-átvenni, hiszen érdekeinkkel ellentétes?
  • Ekkora összeget 5 napon belül lehetetlen kifizetni. Megtehetjük-e, hogy az elzárás kezdetéig egy összegben befizetjük (addig valahogy összerakjuk)? Ebben az esetben is életbe lép az elzárás?

Válaszukat előre is köszönöm.

Agent Cooper # 2015.02.05. 14:01

Kedves Kami65!

Az én ügyemben az 5. hónapban idéztek tárgyalásra, ne aggódjon, Önre is sor kerül.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kami65 # 2015.02.05. 09:12

Üdvözletem!
Szabálysértési határidők ügyében kérnék segítséget.
Amikor a szabálysértési hatóság –elvileg- „az ismételt kifogást a szabálysértési hatóság haladéktalanul megküldi a helyi bíróságnak”. A bíróságnak mennyi ideje van arra, hogy végzéssel tárgyalást tart, és erről hivatalosan értesíti az eljárás alá vont személyt???? Vagyis mennyi idő alatt kell kiküldenie a bíróságnak a tárgyalás napját. Amennyiben a bíróság részéről nincs betartva a határidő, mit tehetek?????
Köszönöm válaszát előre is.

Agent Cooper # 2015.01.29. 13:03

Tisztelt pred!

Az eljáró szabálysértési hatóság a 2012. évi II. törvény
a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről alapján járt el.
Ombudsmanhoz fordulni teljesen felesleges volt.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

pred # 2015.01.28. 19:06

Üdv!
Valaki segíthetne...ombudsmanhoz fordultam,mivel egy általam elkövetett tilosban parkolásért 10.000ft-ra bírságoltak. (A bírságolás idején nem voltam az autóban..)
Még aznap felhívtam a Közterületfelügyeletet és mondtam nekik és email-ben megírtam,hogy a bírságot közmunkában akarom ledolgozni!!
Erre azt momndták,hogy az nem megy olyan könnyen...
Átutalták ügyenemt a szabsértési hatósághoz (Rendőrség) ahol a 10.000 ft-os bírságot megduplázták...

Nem értem miért büntetnek kétszer?
Kezdettől fogva jeleztem,hogy inkább ledolgozom,mint kifizetem.

Milyen konkrét szabálysértési jogszabályok szólnak az esetemről?
Köszi..

Agent Cooper # 2014.06.12. 06:26

Kedves zsuzschi86!

Befizetheti a csekken is, de akkor mindenképpen juttassák el a bírósághoz az igazoló szelvényt, de előtte készítsenek róla másolatot. De valóban legegyszerűbb személyesen befizetni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…