Sziasztok!
A történet a következő: a táskámba tettem egy Tesco áruházban egy olyan dolgot, amiről nem gondoltam volna, hogy mágnes van benne. Kifelé megszólalt a kapunál a riasztó, többen is akkor jöttünk át a kapun.
A többiek megálltak, én gyorsan kiadtam a táskámat.
Visszahívott a biztonsági őr: legyek szíves átmenni a kapun. Természetesen semmilyen jelzést nem adott a kapu. Elnézést kértek, én eljöttem. A kérdésem az, hogy esetleg visszanézhetik e a felvételeket, és ha azon látszódik az eltulajdonítás, akkor ha legközelebb mennék vásárolni, szóvá tennék e az esetet? Aki tud legyen szíves válaszolni, kíméljetek a kritikáktól. Köszönöm!
Tesco lopás
Szóvá azt tesznek amit akarnak.Ha egyáltalán fel ismernek.Nem kell vele foglalkozni...
Viszonylag kisváros, és akkor a forgalom is gyér volt,ezért gondoltam, h lehet még folyt..
Azért köszi a gyors választ!
A felvételeket törölni kell bizonyos idő után, tehát ha meg van x nap múlva, akkor ők vétettek.
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy még 2009 decemberében loptunk egy barátommal a Tesco-ból de lebuktunk és kipakoltattak velünk így nem vittünk el semmit. Később az egyik CBA-ban is ugyenez volt szintén lebuktunk és kipakoltattak a Tescoból egy parfümöt probáltunk elhozni értéke 3600 ft volt, a CBA-ból pedig arcszeszt értéke 1600 ft volt és most kaptam belőle tárgyalásra idézést, hogy üzletszerűen elkövetett lopásnak számít mit kaphatok ebből?? börtönbüntetést??vagy pénzbírságot?
KÉREM SZÉPEN VÁLASZOLJON VALAKI NAGYON FONTOS LENNE.
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !
Sziasztok még azt kifelejtettem , hogy van egy rongálási kár is ami aból áll hogy kibontotunk egy borotvát köszi hellósztok
azt ki is felejtettem , hogy ez belekerül az erkölcsi bizonyítványba???
Raptor 0920-nak:
Szia! Egy tiedhez hasonló kaliberű ügyhöz találtam itt a fórumban ezt a választ:
pénzbüntetés általában – ami megy a helyi önkormányzat „kasszájába“
kb. 10 ezer Ft bünetés…
de ha szerencséd van „megúszhatod“ egy figyemeztetés-szerűséggel
(tényezők: ha még nem volt ilyn ügyed, „büntetlen“ vagy, életkor, életmód, iskolázottság, munkahely stb. ezek is számíthatnak – személyes elbeszélgetés is van általában)
Szia köszönöm szépen amúgy büntetlen előéletű vagyok ezért kérdeztem azt is, hogy belekerűl-e ez a erkölcsibe köszike helló
Háát szerintem az túlzás lenne, hogy bekerüljön az erk.biz-ba. Szívesen, szia
köszike mégegyszer sokat segítettél szia
pénzbüntetés esetén nem lesz priusz...
üdv
Az üzletszerűen elkövetett lopást nehogy má' megussza holmi 10.000 Ft pénzbüntetéssel, vagyis remélve majd tesz róla a bíró hogy "leállítsa" mert holnap ott folytatja ahol ma abbahagyta.
Tulajdonképpen bűnhalmazról beszélhetünk.
köszi akkor reménykedem abban, hogy pénzbírság lesz
monalisa te ügyész vagy hogy így vádaskodsz? amugy ha nem vagy jogász, akkor nem biztos, hogy tanácsokat kell osztogatnod!
Igen, igen! A tolvajok rögtön kapjanak Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét.
Sunshine after the rain.
Mé' azt hiszed mindenki szent gondolom te se vagy pap
rögtön kettőt....
Ha pap nem is vagyok (szent meg csak halála után lehet valaki), de nem az a professzióm, mint amiről itt szó van. Azért elképesztő, hogy még Ti vagytok felháborodva, hogy valaki szóvá mer tenni dolgokat. Azért a magyar lakosság többsége nem lopásból, más szabálysértésekből és bűncselekményekből él (még)...
Escargot: XD.
Sunshine after the rain.
Haha nagyon viccesek vagytok aztán lehet ti nagyobb bűnöket csináltok mint mi csak az a külömbség,hogy mi fel is válaljuk ENNYI...
a beismerő vallomásod biztos enyhítő körülmény lesz...
Raptor0920-nak:
Tudod, szép dolog, hogy felvállalod.. de az is szép, hogy amikor Rád, mint elkövetőre a 2. és mondjuk a 3. tettenérésnél kihívják a rendőröket és azoknak szövegelsz ilyesmit, (ja bocs, olyankor még a fard is behúzod)... Hála istennek ebben a városban, ahol én és kollégáim igyekszünk elcsípni, az olyan embereket, tolvajokat.. mint te is vagy, sokkal segítőkészebb a rendőrség. És tudod, remélem a büntetésed csak minimum 10.000.- lesz. :) Sok, rengeteg visszaesőt láttam már, mióta ezt a munkát végzem, közel 4. éve.
A beismerő vallomás az tuti enyhítő körülmény, a rongálásért viszont súlyosbítani fogják az ítéletet.
GMB
Üdv emberek!!!!
Nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre!
Az a lényeg 20 éves vagyok!!
18 évesen elkÖvettem egy butaságot loptam egy büféből egy pénzes vödörből 2 haverommal 14.000ft-ot!
Voltak ebből szembesítések 1 targyalás is volt mar de egy tanu nem tudott megjelenni és elnapoltak ,de kihalgattak mar töbször a vallomásom is megvan vagy 100 helyen a rendőrségen!Annyinak utána jártam hogy max fél év felfüggesztettet kaphatok de ezt a legrosszab esetben.
Kérdésem az lenne hogy most lesz a tárgyalás megint (mert akkor nem volt ott egy tanu és elnapolták)
De én a tárgyalás előtt kimennék külföldre hosszú időre mert most van munka lehetőség!Szóval mit kaphatok ha nem jelenek meg a tárgyaláson???Nagyon nagy bűn ez???
ÉS ti mit tenntétek a helyembe kérlek segitsetek mert nem sokára indulnék és szeretnék kimenni!!!Kérlek írjatok !!Köszi mindenkiek
ide is írhattok: laonda1990@citromail.hu
delikat
Annyit tehetsz,hogy még legalább 5-6 topicba beírod!!!!
Nem volna elég egyetlen helyen kapnál választ?
By
gattaga
By
gattaga
Bocs de sűrgős és mint látod nemkaptam választ
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02