Tesco lopás

monalisa1 # 2009.12.22. 20:26

Kb. Tizenháromezer-ötszázhuszonhatszor le lett itt már írva az előzőekben, hogy mi a történés további folyása egy bolti szarkulásnak - olvassál má' vissza.

Nagykorú vagy a mamád szerencsés esetben nem fog tudomást szerezni "a" botlásodról., az önkormányzattól érkező "elbeszélgetésre" berendelő hivatalos levelet valahogy majd csak kidumálod előtte - vagy eleve te veszed át a postát és akkor egyáltalán se.

Engem nem is a bolti "események" fogtak meg hanem hogy a mamád két napja nem rakott eléd ételt?...

"Mona"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.12.22. 20:30

Az önkormányzatnál a szabálysértési részleget/ügyintézőt keresd január 5-10 között, az ő asztalára kerül az ügyed. (Vagy telefonon megbeszélsz vele egy időpontot amikor tud fogadni - postai kiértesítő behívást elkerülendő...

Leatss # 2009.12.22. 20:41

Bocsánat, amiért nem olvastam vissza túl sokat, csak elrettentett az 1000 hozzászólás. Előtte végig google-öztem a topikot, de nem vezetett sok eredményre. Majd akkor nekiveselkedem.

Összetett ez a dolog. Mindig keveset eszem, hogy keveset emésszek föl a család pénzéből, kistestvéreim vannak. Már egészen hozzászoktam, de néha a szervezetem nem tolerálja tovább, és rám tör az éhség. Olyankor könnyen ingerültebb is leszek, biztosan befolyásolja valahogy az agyat. De tudom, ez nem mentség, és semmi sem jogosít föl a lopásra. Ha nem pont hipermarket lett volna, biztosan meg sem fordul a fejemben. Biztos vagyok benne, hogy ha sikeresen ki is hoztam volna, nem hagyott volna a lelkiismeret, de ez már csak elmélet marad.

monalisa1 # 2009.12.22. 20:58

Ha semmi más napi 2-3 db zsemle és rá némi vaj kijön egy százasból - nem sok., annyi tán jut a te "étkeztetésedre" is - no de ne menjünk bele, és nem is ide tartozó.

Próbálj másodállást és/vagy mellékfoglalkozást vállalni, vagyis némi többletjövedelemre szert tenni és akkor anyukádat is tudod segíteni alkalmanként.

"Mona"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.12.22. 21:02

Így télidőben a hajléktalan szállón stb. segélyhelyeken adnak egy-egy tál főtt ételt egy kenyérrel, és nem szokták nézni/kérdezni "a" rászorultság okát.

Leatss # 2009.12.22. 21:30

Falu szélén élünk az erdő mellett, családi mikrogazdaságban, nem úgy van az :) Városban még hajléktalannak is könnyebb lenni, mint itt, egy szinte-tanyám dolgozni, esküszöm, főleg, hogy ez csak éjjel és télen hagy időt. Hasonlóképpen kilátástalan, a különbség csak, hogy az én fejem fölött van télen egy tíz Celsius fokos ház, és a nagy szellemi kapacitás ellenére fizikai munkát végzek. (Tőke nélkül nehéz kitörni.) De igaz, én sem szeretnék ennél jobban belemenni, erősen off. Azért ennyit én is szoktam enni, nem vagyok nagyon csontváz - csak az utóbbi napokban egy komoly díjazású pályázatra írtam dolgozatot, és kevesebb energiám volt mindenre, így ételt sem készítettem. Azaz mindenki ette, amit maga elkészített, de én nem készítettem. :) Az már más dolog, hogy ilyen esetben nem igazán törődnek velem. Összetett, mondtam. Érdekes volna pszichológiailag vizsgálni, az események milyen sorozata visz rá valakit egy félig-meddig tudatos vétekre; biztos sokan foglalkoznak ezzel.

monalisa1 # 2009.12.22. 21:43

Saját magadnak kell megtalálni a módját hogyan tudsz kitörni a jelenlegi helyzetedből.

(Szoktam szociálógiát olvasni és van a leírásodban egy-két dolog amin kiindulva lehetne miről "dumálni", de inkább nem megyek bele - sajnos megvan a saját kereszted.)

Holnap menj ki az erdőbe és gyüjts a családnak tüzelőre valót - önmagában is átmelegszel tőle...

Üdv.

Leatss # 2009.12.22. 21:57

Szoktam, de a kéményünk még épül :) Amúgy olyan helyzet ez, mint amikor a XX. század elején a paraszti családok nem akarták, vagy a sok munka miatt nem tudták iskolába engedni a gyerekeket, hiszen elkélt a dolgos kéz. Ez akkor általános probléma volt, ma már jóval ritkább. Ismerem a helyzetemet, megvan a tervem rá, de mindez az egész lopási kísérletes témával alig függ össze.

Egyébként pedig köszönöm a jóindulatú tanácsokat. Semmiképp sem sajnáltatni akartam magam, vagy kibúvót keresni az erkölcsi felelősség alól, csak a konkrét helyzetről írtam, ha már úgyis szóba került. Akit nem érdekel, majd átsiklik fölötte.

Remélem, sikerül elrendezni, és hogy nem jelent majd hátráltató erőt a későbbiekben.

Leatss # 2009.12.22. 22:13

Mivel a mi családunk tartja rendben az erdőt (pl. bozótlanítunk, összeszedjük a szemetet, jelentjük a nagyobb mértékű falopást, amivel mondjuk semmit sem tudnak kezdeni), és leginkább én, és mivel nem folyik erdőgazdálkodás, meg van beszélve, hogy a halott fákat, pl. a lopások után ottmaradt vaskos darabokat és a kidőlteket összeszedhetem. Egy télire való még így is össze szokott jönni. :)

De egyébként igazad van, hiszen az én esetem nem túl általános.

websas # 2009.12.23. 11:08

Kedves Leatss!

Nem valószínű, hogy komoly lesz a bünti(kiváltképp,hogy Ti is segítitek az Önk.-ot.
Írok neked priviben (csak most el kell mennem)Talán tudok segíteni (netes munka).

websas

Leatss # 2009.12.23. 21:57

Köszönöm, de azt hiszem, vissza kell utasítanom a kedves ajánlatot, hiszen senki előtt sem szeretném fölfedni valódi kilétemet. Épp sok is, hogy a jegyző tudni fog róla. :

Miattunk nem kell aggódni, most nehéz az anyagi helyzetünk, de vagyok annyira eltökélt, hogy ez nem marad sokáig így.

ibolya79: Azt nem tudom, enni mindig fogok-e rendesen, és ez a kisebbik dolog - de még egyszer nem kockáztatom a jó híremet, annyi szent. :) Ezelőtt sem tettem semmi szabályba ütközőt, még egy papírzsebkendőt sem hajítottam el, és eztán sem fogok, ez egyedi és sajnálatos eset.

Absolut # 2010.01.08. 11:54

Sziasztok!
Lehet nevetségesen hangzik, de két csomag rágót akartam lopni a tescoból. Lebuktam, hátravittek egy szobába, kitöltöttek két papírt (személyit, lakcímet elkérték), majd kifizettették velem a rágókat. Kérdeztem, mi ilyenkor a szokásos eljárás, azt mondták kapok majd levelet a jegyzőtől. Az én kérdésem az lenne hozzátok, hogy számíthatok e pénzbüntetésre, és ha igen, akkor mekkorára. (nagykorú vagyok)

végrehajtó1 # 2010.01.08. 13:23

Még rágót sem tudtok lopni?...szégyen:)

végrehajtó1 # 2010.01.08. 15:16

Az én kérdésem az lenne hozzátok, hogy számíthatok e pénzbüntetésre, és ha igen, akkor mekkorára. (nagykorú vagyok)

Ha nagykoru vagy akkor vegyél annyi fáradtságot hogy vissza olvasod a topicot.Ott le van írva minden...

monalisa1 # 2010.01.08. 15:39

A 12-18 év közöttiek is tudnak olvasni (...) és az olvasottakat értelmezni is (?) tehát az olvasásra való körét én kiterjeszteném.

De egyszerűbb kérdeni mint visszaolvasásra "pazarolni" a drága szabadidőt.

Legközelebb pedig ne szarkuljunk, bármilyen életkorban is vagyunk.

"Mona"
laikus hozzászóló

csillagpor # 2010.01.08. 20:03

hát én a sajt sztorira még egy figyelmeztetö levelet se kaptam.biztos ugy voltak vele leültem a fogdán.bár azt nem tudom ,hogy a rendörség értesiti e erröl az illetékes jegyzöt,vagy önkormányzatot?vagy létezhet az,hogy olyan joindulatuak voltak eleve hogy emiatt nem akartak büntetni még pluszba?szoval nem értem.ti igen??

hülgyecske # 2010.01.11. 22:42

sziasztok! elkövetem egy hibát.... loptam a Tescobol amit életembe soha nem tettem! és nagyon szégyenlem magam az ügy miatt!!!!! Elloptam egy szempilla spirált, két körömlakot meg egy fülbevalót ez az őssz: kb 5000 ft kivittem ez értékeket nem csipogtam be. bevittek a szobába kipakoltattak velem mindent 10 ft kárt csináltam azzal hogy szempillaspirál csipogo részét leszedtem ...bevittek a rendőrők kihallgatak. az egyik barátnömel voltam aki lebesztél a baromságokról de nem hallgatam rá de visoznt öt is bevitték, és kihallgaták ....... és egy honapja jött egy papir a barátnömnek ,hogy neki megszüntették a dolgot. nekem viszont nem . nem tudjátok véletlen hogy szerintettek ebböl mi lehet?

csillagpor # 2010.01.12. 08:48

hülgyecske be is zártak?

hülgyecske # 2010.01.12. 19:53

hogy érted hogy bezártak?

kovacsz # 2010.01.12. 20:45

hülgyecske:
Egyes ügészségek állásfoglalása szerint a "csipogó" eltávolítása dolog elleni erőszaknak minősül így a te esetedben lehet akár szabálysértési értékre ( 20.000 Ft. alatti ) dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége is a vád.

monalisa1 # 2010.01.12. 21:20

Mondjuk nem szándékos volt "a" csípogó levétele hanem egy véletlen mozdulattal leverődött, na.

h_era # 2010.01.23. 08:49

Kedves Felhasználók! Elég kellemetlen helyzetbe kerültem. Az adott áruházban vásároltam, és egy kis értékű, és mellesleg méretre is apró termék folyton kiesett a bevásárló kocsiból. Végül zsebrevágtam. Aztán jött ezer telefon... megfeledkeztem róla. A pánztártól való távozásom után biztonsági őrök kérték ellenőrzésre a blokkot, majd bekísrétek egy szobácskába, ahol persze célirányosan a zsebem kiürítését kérték. Elég nonszensz volt a helyzet, mert nagy értékben vásároltam, látszott, hogy nem anyagi megfontolásból követtem el tettem. Szó szó követett. Udvariasak voltak. Nem volt semmi gond. A terméket persze visszaadtam. A lényeg, hogy végül nem vettek fel jegyzőkönyvet, nem írták fel az adatimat sem, csak a nevemet... azt is csak egy cetlire...
De engem aggaszt, hogy egy videó felvétel készült erről az esetről...
Mivel a lakóhelyemen köztiszteletben álló személynek számítok, érdekelne hogy lehet ennek bármi további következménye? Ha nincs jegyzőkönyv, tehetnek a jegyző vagy a rendőrság felé később feljelentést, bejelentést, ha meggondolják magukat? Meddig őrizhetnek meg egyáltalán egy ilyen felvételt rólam?
Nagyon fontos lenne, hogy választ kapjak a kérdéseimre, mert aggódom. Nagyon kellemetlen ez az egész a számomra... és pláne az lenne, ha a polgármesteri hivatalba kerülne...
Előre is köszönöm gyors segítségeteket!

végrehajtó1 # 2010.01.23. 10:40

Mivel a lakóhelyemen köztiszteletben álló személynek számítok, érdekelne hogy lehet ennek bármi további következménye”?

A vének tanácsának vagy az elnöke?:)

h_era # 2010.01.23. 10:47

Nem. Sajnos ezt az intézményt már nem működtetjük... pedig lehet, hogy jobban járnánk, mint a választott képviselőkkel...
Minden esetre az ember mindig azt hiszi, hogy csak másokkal történik ilyesmi. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe kerülhetek... ami persze az én hibám. Kicsit szét vagyok esve az utóbbi időben...
Persze ez nem mentség, és amúgy is magán jellegű probléma...
Azt hiszem egy jó darabig nem fogok tudni napirendre térni az egész eset fölött. De legalább amiatt szeretnék megnyugodni, hogy nem megy tovább hivatalos úton ez az ügy... Ez már így is egy rémálom a számomra...
Szóval mit gondolsz, mint szakértő a témában? Lehet ennek folytatása?

csillagpor # 2010.01.23. 15:38

fejétöl büzlik a hal!