Csecsemők a börtönben


kissfe (törölt felhasználó) # 2002.02.03. 16:18

2002.február 2-án a mai Lap-ban megjelent egy cikk ezzel a cimmel: Csecsemők a börtönben.
Nagyon szép gesztus a BV-től, hogy gondol arra, hogy talán egy nő azért mert elítélt, attól még lehet ő jó anya, csak esetleg felelőtlen volt, vagy egyébb okból került be. Na de a csecsemő szabad Magyar állapolgár. Na meg itt vannak a hozzátartozók is. Vajon azt a csecsemőt láthatja a valósan szabad testvére? A bent lévő csecsemő esetleg 3 év letöltött szabadságvesztéssel kezdi az életet?
Lehet, hogy tudják, én voltam az aki 2001 augusztus 11.-én ebben a témában fejre állítottam az országot, legalább is a jogászok felfigyeltek a dolgokra.
Szóval az a cikk arról szól, hogy Kecskeméten létrehoztak egy 'anya-gyermek' börtönkörletet ahol, ha ideiglenes is, de gyermekeikkel együtt lehetnek. A cikkben úgy írták, hogy csecsemőik 6 hónapos, legfeljebb egy éves koráig lehetnek együtt, ám ne feledkezzünk meg arról, hogy Dávid Ibolya IM miniszter írott igéretet tett arra, hogy az anya szabadulásáig, vagy a gyermek 3 éves koráig lehetnek együtt.
A szülők bizony tudják, hogy már egy 1 éves gyermeknek is igen nagy mozgásigénye van, valamint, hány és hány olyan dolgot nem ismer meg amit a többi gyermek igen. És hol van itt a családi életre való nevelés. Azt mondják, hogy azért nem engedélyezik a felfüggesztett büntetést ilyen esetekben, mert akkor sok nő így bujna ki a felelősségre vonás alól. Ugyan kérem, évente 18-20 esetről van szó!
Ez aztán tényleg nagy szám! A másik gond az, hogy a gyermek a börtönt tekinti otthonának, így minden bizonnyal oda fog vágyódni.
Hát ennyi lenne!

kissfe (törölt felhasználó) # 2002.02.26. 18:39

Megkérdezném, hogy mi a vélemény az eddig felhozott dolgokról!
Üdv-Kiss ferenc