:)
Igen, azt leírja, mikor szabadult, de azt nem, hogy mikor és mennyit kapott:)
:)
Igen, azt leírja, mikor szabadult, de azt nem, hogy mikor és mennyit kapott:)
Szeretném kérdezni, hogy mire számíthatok, az alábbi esetben:
2012. januárban tankolás-nem fizetés (ill. hetekkel később fizetés) miatt X városi bíróság-szabálysértési elj. alá vont,- tulajdon elleni szab. sért. miatt. A 2. tárgyalás kitűzve szept. 1-re, az elsőn nem jelentem meg.
Van ugyanakkor 2010-ből egy bíróságon( fővárosi bíróság) lévő ügyem, amelyben még nem volt tárgyalás, a vád btk 316.kis értékre üzletszerűen elköv.lopás..( az összeg kb.11000 ft)
Összevonják -e?
Mire számíthatok ha igen(összevonják) ill. ha nem?
Köszönöm megtisztelő válaszukat.
Nem vonják össze, mivel az egyik szabálysértési-, a másik pedig büntetőeljárás.
Köszönö, akkor így külön- külön milyen büntetés várható?
A szab. sértés mikor évül el?
Tiszteletem . érdeklődnék azzal kapcsolatban , hogy 2007-ben a bíróság lopás vádjával elítélt. kb 300 nap letöltendőre vagy 70ezer ft pénzbírságra.
A Pénzbírságot kifizettem . idén 2012 június elején ,volt az elévülés, vagyis már elévült. Azóta még egy szabálysértésem sem volt, rendes életet éltem.
Ezt azért kérdezem ,mert tavaly előtt 60ezer ft-ért letettem a Személy -Biztonsági és vagyon védelmi tanfolyamot " A bizonyítványt sikeresen megkaptam. A kérdésem az lenne ,Hogy így ha már elévült a büntetésem , akkor elhelyezkedhetek a Szakmában . Kérem szíves segítségüket a mert mostanában szeretnék elhelyezkedni ( miután a Papirokat a rendőrségnél kiváltom. )
Megkaphatom az engedélyemet ebben a helyzetben ?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ha pénzbüntetésre ítéltek, a jogerőre emelkedéstől számított 5 évig nem végezheted a munkát.
2005. évi CXXXIII. törvény
a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól
6. § (4) Az e törvény hatálya alá tartozó tevékenységet nem végezhet, akivel szemben a (3) bekezdés b) pontjában meghatározott
b.) szándékos bűncselekmény miatt közérdekű munkát vagy pénzbüntetést szabtak ki, a mentesítés beálltától számított öt évig;
hát fegyveres rablásért ült(elég szándékos) , 10 évet kapott ebből 7 és felet ült le.(10 év közügyektől való eltiltást) ez volt 5 éve, a feltételes alatt sem és azóta sem volt semmiféle ügye..
elnézést a hiányos infókért fogalmam sem volt miket kellene ide írni..
ha jól tudom 1999-ben lett elítélve ha jól számoltam vissza..:)
előre is köszönöm a választ?
Kedves jusztinalili,
nem az számít hogy mikor lett elítélve, hanem hogy mikor töltötte ki(és itt nem az számít hogy mikor szabadult kedvezménnyel, hanem hogy meddig kellett volna ülnie eredetileg). Így alapból még nem kaphat erkölcsit, ahhoz 10 évnek el kell telnie. Viszont ha már legalább 5 év eltelt attól az időponttól számolva, ameddig eredetileg ülnie kellett volna, akkor a bíróságtól lehet kérni bírói mentesítést, ezügyben menj be a bíróságra és tájékoztatnak, segítenek megfogalmazni.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Üdv!
A 14.-i feltett kérdésemre tudna valaki választ adni?
Köszi előre is.
Waldersz
sherlock köszönöm a választ!
akkor még várhatunk 2 évet..
mivel 1999től 2009ig tartott volna a büntetés 2007ben szabadult.. így a teljes büntetés letelte óta még csak 3év telt el...
sajnos nem segítik elő a talpra állást és a becsületes életet...:-(
köszönöm mindenkinek aki válaszolt és foglalkozott a kérdésemmel...
egyébként semmilyen eshetőség sincs, hogy 3 év után is lehessen erkölcsit kérni ?
sziasztok!
a fedhetetlenségi igazolással kapcsolatban lenne kérdésem.
folyik ellenem egy szabálysértési eljárás ez lehet e probléma?(boxer birtoklása miatt)
és egy közeli hozzátartozóm büntetését tölti..
ez befolyásolja-e azt hogy megkapjam a fedhetetlenségit?
a választ előre is köszönöm!
A boxer közbiztonságra különösen veszélyes eszköz.
A szabs. megállapítás gondot okozhat.
„sajnos nem segítik elő a talpra állást és a becsületes életet...:-(”
Azért a fegyveres rablás nem az a bűncselekmény ami után ilyet írnék...
„egyébként semmilyen eshetőség sincs, hogy 3 év után is lehessen erkölcsit kérni ?”
Köztársasági elnöki kegyelmet lehet kérni, de ez inkább csak elméleti lehetőség, nagyon ritkán ad.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
sziasztok!
olyan problémám lenne hogy június 24-én munkahelyemről távoztam volna csak reggel elfelejtettem lepecsételteni az áruház teruletén is kaphato termékeket(egy dezodorrol van szo) és ezért este a biztonsági őrnek feljelentést kellett irnia hogy én elvileg elakartam lopni de utána lementem és kifizettem kerek 869 ft-ért hogy ne legyen belőle probléma.
Milyen vonzatai lehetnek a dolognak?
Válaszokat előre is köszönöm.
Jó estét mindenkinek!
Biztonsági őr tanfolyamot fejeznék be 3 hét múlva.
Jelenleg 316. § alapján dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékben elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik ellenem eljárás.
Az ügy a nyomozás fázisában van. Bíróság előtt még nem volt. A biztonsági őr igazolás kiváltható-e így? Ha igen és ha megkérem a sárga erkölcsit, az meddig érvényes, meddig használható fel. Ha nem bizonyítható és felmentenek, látszik-e valahol majd ez az egész.
Köszönöm a válasz előre is!
Jó napot!
Négy évvel ezelőtt kaptam 2 év felfüggesztett börtönbüntetést lopás miatt, ugye büntetett előélet miatt alapból kizárt hogy felvegyenek börtönőrnek. Az lenne a kérdésem, hogy semmi lehetőség nem lenne rá hogy valahogy börtönőr lehessek.
Előre is köszönöm a választ!
Semmi.
Üdvözltem!
2010 július 20-tól 2012 július 19-ig (tehát 2éves időtartamra)próbára voltam bocsátva szerzői jogsértés miatt. Akkor fiatalkorúként.
Az lenne a kérdésem, hogy most július 20-án feladtam (azzal a dátummal aláírva) az erkölcsimet A1-től F1-ig bezárólag. Ez esetben tisztán fogom megkapni, vagy benne lesz esetleg az F1pontban, hogy pártfogolás alatt álltam még előző napig. Nem tudom van-e átfutási ideje a dolognak.
Sziasztok!!
Kérdésem:Mostani munkahelyemről erkölcsi bizonyitványt kérnek:25 éve voltam büntetve vajon tiszta erkölcsit kaphatok??
Igen.
Kedves Géniuszok,
egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok egy rég nem látott rokonom ügyében.
A történet szerint a rokon 2001-ben lett elítélve üzletszerűen elkövetett, embercsempészet vádja miatt 5 évre. Viszont a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltését nem kezdte meg, jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik.
Én nem vagyok ügyvéd de ha jól számolom akkor, már rég elévült neki az ügye?! Ha jól tudom, akkor a maximálisan kiszabható büntetési évet veszik ilyenkor és ez esetben ez 8 év. Tehát 2009-ben járt le?!
Örülnék ha így lenne, mert akkor reménykedhetne a családom, hogy majd talán egyszer hazatér és végre elkezdheti a családfő szerepét.
Kérem, hogy olyanok írjanak akik nem bántani akarnak engem vagy őt, mert ha nem is bent, de én szerintem igen is letöltötte a büntetését család,egzisztencia hiányában, magányosan akár hol is legyen. Köszönöm a segítséget!
Tisztelt Fórumozók/Ügyvédek.
2008. június 20-án Bírósági tárgyalás zajlott ellenem, vagyis vádlott voltam. Az ítélet a következő volt: 1rb. társtettesként elkövetett önbíráskodás- és testi sértés bűntette miatt, 8 hónap fk. fogházbüntetésre ítéltek, mely szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették. Fiatalkorú voltam akkor még, így a pártfogóm szerint nem került bele az erkölcsi bizonyítványomba. Ami igaz is volt, mert egyszer már kikértem amikor tartott a próbaidő. Pártfogó felügyelettel nem volt semmi probléma. De amióta ez történt 360 fokos fordulatot vett az életem olyannyira, hogy a
katonaságnál szeretnék elhelyezkedni. Ezért fordulok Önökhöz, hogy megtudjam mikor évül el ez a múltbeli dolgom? Mert úgy tudom egy ideig még szerepelek egy bizonyos nyilvántartásban.. tehát ha jelentkezek szerződéses katonának látni fogják, hogy én még kölyök fejjel mit csináltam?
Remélem sikerült érhetően megfogalmaznom.
Várom válaszukat és előre is köszönöm!
Sem hivatásos katona, sem rendőr nem lehetsz, oda feddhetetlenség kell. A bűntettesek nyilvántartásában pedig biztos, hogy benne vagy.
továbbá nem lehetsz VÁM tiszt sem, de még biztonsági őr sem.
Üdvözlet mindenkinek.
Lenne egy kérdésem az erkölcsivel kapcsolatban. Még valamikor 1995 körül csináltam pár hülyeséget :( fiatalkorúként, amiért kaptam 1,5 év börtönbüntetést 9 hónapra felfüggesztve ha jól emlékszem. Azóta semmi más nem történt, illetve egyszer nem volt nálam jogosítvány és úgy vezettem és hát persze pont útellenőrzés volt.
Most lenne egy nagyon jó külföldi munkalehetőségem, és a munkáltató kéri az erkölcsit, és útlevél is kell. Az útlevél ujjlenyomatos már ha jól tudom.
A kérdésem az lenne, hogy az erkölcsiben benne lesz e a büntetett előélet ennyi év után, ha nem az útlevél alapján kerülhetek e hátrányos helyzetbe?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Üdv.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |