köszönöm Gabicsek!
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
Nem.
Üdvözletem!
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy erkölcsi bizonyítványra lenne szükség munkavállaláshoz.
Jelenleg folyamatban van ellenem egy bírósági eljárás már 4. éve húzódik a tárgyalás, amelyben 19. rendű vádlott vagyok. Azt tudom, hogy amíg nincs jogerős ítélet, addig büntetlennek számítok, de az érdekelne engem, hogy az szerepel-e az erkölcsiben, hogy folyamatban van a tárgyalás?
Előre is köszönöm a válaszadást!
bolgarova!
Ha kimennek és keresik, az már megszakítja az elévülést. A megoldás, hogy vonuljon be, ellenkező esetben egyfolytában bújkálnia kell.
blackgirl!
Ha a felfüggesztés ideje lejár, kiadják az erkölcsit. De azért azt javaslom, ne rögtön másnap kérd ki, mert annak is van átfutási ideje, míg a hatóságok a nyilvántartót értesítik.
Tisztelt Gabicsek!
"A miután lejárt, igen" nekem szánta? Az érthetőség kedvéért akkor lehet töröltetni is és semmi akadálya a munkába állásnak. Szóval kapok tiszta erkölcsit?!?!
Miután lejár, igen.
@Gabicsek Köszönöm, ez elég tág fogalom.Szerintem jobban jár ha felkeres egy ügyvédet.Több helyen olvastam hogy nem számít bele az amikor kimennek pl. a lakcímére...no mind egy.Majd egy "okos" megmondja a "frankót".Köszönöm
Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e erkölcsi bizonyítványt miután lejár a büntetésem, mivel jelenleg súlyos testi sértés miatt fel vagyok függesztve. Lehet -e töröltetni vagy elévül-e? Diplomásként szociális szférában lehetséges az elhelyezkedés?
Válaszát köszönöm.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy kaphatok-e vagyonőr igazolványt ha kaptam 2 év próbára bocsájtást,ami lejárt tavaly júliusba.
Hitelsértésért,és magán okirat hamisításért kaptam.
Dolgozhatom e vele rendőrségi helyen,mint portás?
Köszönöm.
bolgarova!
Ne aggódj, nem hagyják elévülni. Minden, amit tesznek közben, megszakítja az elévülést és onnan kezd ketyegni elölről az idő.
Nekem volt egy lopási ügyem ami miatt 2010-be rabosítottak és kaptam 100ezer forint büntetést amit ki is fizettem,és eltiltottak a közügyektől 2015-ig.
Az lenne a kérdésem,hogy az erkölcsi bizonyítványban ez szerepelni fog?És ha igen akkor hogy lesz ez bele írva?Valamikor majd elévül esetleg?Ez végett akkor nem is vesznek fel olyan helyre ahol ezt kérik?Most sikerülne elhelyezkednem de félek,hogy valahogy szerepel ez benne és utána el zavarnak a munkahelyről
Üdv
Barátom nem vonult be bolti lopás miatt kirótt büntetését megkezdeni ami egyébként 8 hónap, és volt még neki 2 hónap feltételes, tehát összesen 10 hónap.
Az ítélet 2009.Április 14 lett jogerős
Viszont kért halasztást, amit megadtak, 2009.Juli 14 kellett volna bevonuljon.
Egyébként maga a lopás 2005-ös ügy.
Kérdésem az lenne, mikor évül el?
Illetve olyan események mint házkutatás stb. félbeszakítják-e az elévülést?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat
Jogtalan elsajátítás
325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A többi kérdésedre válaszoltam, ha lennél oly kedves végigolvasni.
Tiszteletem. Akkor a Jogtalan elsajátítás ( 8-napon túl le nem adott dolgok )az vétségnek minősül? És ez szerepelni fog e az Erkölcsimben és ha igen mennyi ideig? A pénzbüntetés is elítélésnek számít? Köszönöm a segítségüket.
varobika!
Egyelőre gondolom lopás miatt folyik az eljárás, és kihallgattak gyanúsítottként, ezért vettem ujj- tenyérnyomot. Ezt nyilván kell tartani, de nincs köze az erkölcsihez. A bűnügyi nyilvántartásban majd akkor fogsz szerepelni, ha bűnösnek találnak és ítéletet hoznak. Az ítélettől függ, meddig fog szerepelni ez a nyilvántartásban.
Ha megszüntetnék az eljárást ellened (de nem hiszem, ha te is elismered), akkor a nyilvántartásból kiveszik az ujj- és tenyérnyomod.
Tehát addig kapsz erkölcsit, amíg nincs ítélet.
Figyelmeztetésre vagy pénzbüntetésre számíthatok ennyit mondtak. De az előző Gabicsek hozzászólásából azt írta a hölgynek hogy ha pénz büntetést kapott akkor nem lesz benne. Akkor talán én sem leszek benne? Köszönöm.
A talált tárgyat nem adtam le 8-napon belül. Ennyi történt. Köszönöm szépen.
varobika
A rabosítás nem szerepel az erkölcsiben.Meg vádoltak?Vagy megszüntették az ügyed?
Tisztelt Gabicsek. Szépen kérem adjon nekem valami választ a bejegyzésemre. Varobika. Köszönöm szépen.
Ha pénzbüntetés volt, akkor az ítélet jogerőre emelkedésével mentesültél a hátrányos jogkövetkezmények alól. Tehát megkapod az erkölcsit.
Üdvözletem!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mikorra várható, hogy tiszta erkölcsi bizonyítványom lesz, ha 2008-ban folyt ellenem egy büntető eljárás, ami 2009. januárjában lett jogerős, az ítélet pedig pénzbüntetés lett. Fontos lenne számomra tudni, mert diplomás végzettségű lettem azóta és nem tudom, hogy meddig fog ez gátolni egyes munkák megszerzésénél, ahol kérnek tiszta erkölcsi bizonyítványt.
Köszönöm előre is a választ.
Tiszteletem. Az lenne a kérdésem hogy egy talált tárgyat nem adtam vissza ami egy telefon volt, de megtalálták nálam. Vissza adtam és elmondtam hogy találtam. Új lenyomatot vettek azt hiszem rabosításnak nevezték. Ez az erkölcsi bizonyítványomban hogy fog szerepelni és mennyi ideig, van e az ilyen bejegyzéseknek elévülési ideje. Köszönöm szépen.
Ha mellékbüntetésül 5 évre kititltottak, akkor volt ott más is, mint egy szabálysértési értékhatárt meg nem haladó lopás szabálysértése. Mi volt pontosan az ítélet?
Üdv,
kérdésem a következő:
ismerősöm tavaly 4hónapot ült előzetesben,utána kiengedték.Nemsokára lesz a tárgyalása,az ügyvédje szerint 1-2 év felfüggesztettet biztosan kapni fog.Az erkölcsi bizonyítványban ez örökre bent lesz,vagy mennyi idő után évül el (tiszta erkölcsi)?
köszönöm.
Sziasztok! 1998 ban 1700 Ft erteku bolti lopason kaptak. Mivel erdelyi vagyok, 5 evre kitiltottak Magyarorszagrol. Az lenne a kerdesem, ez buntetett eloeletnek szamit-e, kaphatok-e magyar allampolgarsagot? Koszonom
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02