Nem. Miért szerepelne???
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
Tisztelt Hölgyem/Uram!
A férjem ittas vezetés miatt 4 hónap börtön bűntetést kapott 2 évre felfüggesztve. A 2 év most jár le május 29-én. A következő lenne a kérdésem, ha erkölcsi bizonyítványt igénylünk szerepelni fog rajta valami bejegyzés?
Köszönettel. (annababa3)
Tiszteletem!
Vajdasági magyar vagyok és Magyar állampolgárságért (visszahonositás) szeretnék folyamodni de nem tudom , hogy jogilag kérhetem-e, mivel büntetett előéletű vagyok .2001-ben elkövettem egy bűncselekményt Magyarországon és kaptam érte 5 év letöltendő fegyházat és 5 év közügyektől való eltiltást (nem lettem kiutasitva az országból, ma is szabadon mehetek) . A büntetést letöltöttem , 2005 októberében szabadultam , azóta eltelt az 5 év közügyektől való eltiltás is.A fenti büncselekményen kivül soha nem követtem el más büncselekményt és semilyen ügy nincs folyamatban ellenem .
zeuszke!
A két év onnan számít, ahonnan a próbárabocsátás indult. Úgy fog megjeleni, hogy leírják, rongálás vétsége két év próbárabocsátásod van.
Gondoltam kapok olyan értelmes választ mely a kérdésre válaszol és nem körülírja azt.
Köszönöm de arra magamtól is rájöttem, hogy jelentkezni akárhova megtehetem, az viszont más kérdés hogy, mi lesz a kimenetele.
Nem tudom mennyire okozott volna problémát azt írni hogy, jelentkezhetsz, de nem sok értelme van!
Ehelyett kapok egy olyan választ ami eléggé kétértelmű.
Köszönöm a segítőkészségét.
Mikor már magyarázni kell a cinizmust...
Elsőre nem esett le? Azért IQ teszt is van mindkét kiszemeltednél, bajba lennél...
Szerintem félre értjük egymást, jelentkezni oké hogy jelentkezhetek, de fel is vesznek? (:
Mert rendőrség kilőve katonaságot pedig nem tudom sajnos.
Persze. Hol a probléma? Most is azt mondom: simán.
Úgy gondolom igen, azt írtad simán...
Nekem sajnos nem ezt mondták
Miért, én ezzel ellentétes dolgot mondtam?
Rendőrség megyei központját most hívtam és ott azt mondták hogy ne próbáljam meg, nincs értelme, mert ha szabadságvesztéssel vagyok felfüggesztve akkor nem lehet.
Kérdés hogy, szerződéses katonáknak is ilyen szigorúan nézik e?
Simán. Miért ne jelentkezhetnél?
Üdv. olyan kérdésem lenne, hogy 4 éve 17 évesen kaptam 2 hónap fegyházbüntetést amit felfüggesztettek 2 év próbaidőre, mely alatt pártfogóhoz kellett járnom. Ez lejárt 2 éve, erkölcsi bizonyítványt igényeltem már, az tiszta volt.
Ezek után jelentkezhetek rendőrnek, katonának vagy bármilyen hivatásos állományba?
Értem. A 2év a büntetés kiszabásától számolják vagy az elkövetés napjától? Addig milyen formában fog benne megjelenni?
Ha letelt a két év, nem lesz benne.
Üdv. Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy... 2010 ben történt velem egy olyan eset hogy rongálást követtem el egy személygépjárműben. A kár 30E forint volt. A történtek után rabosítottak, és a későbbiekben egy levél formájában azt kaptam hogy 2év próbaidőre bocsátanak. Fizetnem nem kellett semmit. Az lenne a kérdésem hogy ez milyen formában fog megjelenni az erkölcsi bizonyítványomba. Meg ha lejár a 2év akkor is benne lesz még? Válaszát előre is köszönöm!
Tehát tiszta az erkölcsije.
Pénzbüntetésnél a jogerőre emelkedéssel mentesül a hátrányos jogkövetkezmények alól.
Egy vállalkozó,akinek vállalkozása indításakor még megkapta az erkölcsi bizonyítványt,de később bíróság pénzbüntetésre ítélte,maradhat vállalkozó,hisz most már nem tiszta az erkölcsije?
Ilyenkor mi a helyzet?
A Btk. 70. §-a tartalmazza az intézkedéseket, itt a bal oldali menüben megtalálod a törvénytárban és el tudod dönteni, hogy hatálya alatt állsz-e bármelyiknek.
Bocsánat. :)
Az mit jelent? :)
Az intézkedés az nem bírósági eljárást jelent.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Üdv!
Az már tiszta, hogy amíg nincs jogerős ítélet, tiszta erkölcsit lehet kérni.
Viszont ha kérem, van egy olyan rubkila, hogy nem állok intézkedés hatálya alatt... Gondolom, ott nem azt kellene megjelölni, hogy állok? Jól gondolom, hogy azt jelöljem be, nem állok?
Üdv.
Inkább azt írd le miért ültél(szándékos vagy gondatlan bűncselekmény) és hány évet.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Üdvözletem!
a kérdésem az lenne ,hogy a szabadulás után mikor lesz tiszta az erkölcsi?2008,01,04.-én kitöltötten jöttem ki.Honnan számolják az elévülési időt?2-8 ig terjedőt a 8. év után?
És a 0-2 ig terjedőt?Köszönöm a választ előre is!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02