Hát b+
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Hát b+
Tiszteletel! Mi az ,hogy b+ :)) Sajnos en ennyit tudok az ugyrol,bementem a kapitanysagra es erdeklodtem hogy mi van az ugyemel es hogy befizetem a birsagot es azt mondtak hogy mar nem kell es nem is lehet mert mar iratarba helyeztek az ugyet! es tovabb....ok sem tudtak felvilagositani csak anyit hogy az ugyem lezartak tekintik,de hogy mentesultem vagy szerepelek a bunugyi nyilvantartasban azt mar nem tudtak sajnos:))
Elnezest kerek egy kicsit fura ugy de ez tortent!
Tisztelt forumozok!
Ezt a bejegyzest talaltam egy ugyvedi iroda oldalon...
A pénzbírság a határozat jogerőre emelkedését követően EGY év múlva elévül. Félbeszakítja az elvülést a pénzbírság végrehajtására tett intézkedés, az elzárás. A félbeszakítás napjával az egy év újra kezdődik, azonban jogerőre emelkedést követő két év elteltével minden tekintetben elévül. (azt hiszem így teljes) Ha csak adó volt benne, akkor annak a sikertelenségét megállapító értesítés keltétől szoktam az egy évet újra számolni ilyen esetben, mert ez rövidebb mint a két év. Erről határozatot nem kell hozni, egy feljegyzést szoktam írni, hogy miért behajthatatlan és irattárba.
Ezt ugy ertelmezem hogy elevult es mentesultem,nem szerepelek a bunugyi nyilvantartasba ?vagy IGEN?
Bűnügyi nyilvántartásba szabálysértéssel nem tudsz szerepelni. Más kérdés, hogy ennek nem sok köze van az elévüléshez.
Koszonom ObudaFan a valaszt! kivanok minden jot!!
Tisztelt ObudaiFan!!
Ezt talaltam,hogy ertelmezm.
27/C. § (1) A szabálysértési nyilvántartó szerv a szabálysértési nyilvántartásba
felvett adatokat a büntetést vagy intézkedést megállapító határozat jogerőre
emelkedésétől számított négy évig kezeli.
(2) Törölni kell a nyilvántartásból annak a személynek az adatait, akire vonatkozóan
a nyilvántartási idő eltelt.
A buntetesemet 200marcisaban kuldtek a cseket ,az azt jelenti akkor lett jogeross?
Elore is koszonom valaszat!!
2008 marcius-ban kuldteka cseket
Azt jelenti, hogy baszd meg, mert több mint egy hete vergődsz itt és felteszed ugyan azt a kérdést.
Tisztelt Sherlock!!
Koszonom az egyuttmukodest!!
Kivanok kellemes unnepeket!!
„A buntetesemet 200marcisaban kuldtek a cseket ,az azt jelenti akkor lett jogeross?”
Nem, annál mindenképpen korábban lett jogerős.
Sziasztok!
Nekem is lenne pár kérdésem. 2000 környékén volt egy kis problémám, (sorozatosan elkövetett különösen nagy kárt okozó szerzői és szomszédos jogok megsértése) amiért 1 év börtönt kaptam 2 évre felfüggesztve. Ez lejárt, nem követtem el semmit, időközben. Később biztonsági őr és fegyver vizsgát is megszereztem, de 2015-ig nem kapok igazolványt, mert csak ekkor évül el. Ez nem is érdekes, csak a fő kérdésem miatt kellett elmondanom. Szeretnék Német állampolgárságot szerezni. 2014-ben meglesz a 8 év, ami ennek az egyik feltétele. A másik, a büntetlen előélet. Akkor most büntetett, vagy büntetlen vagyok?
Koszonom a valaszt ugyved ur!! Kellemes unnepeket kivanok!!
Tisztelt Jogi Fórum!
Sajnos, elkövettem egy vétséget, ami miatt 3 év próbára bocsátást kaptam, első fokon. Fellebbezés alatt áll az ügy.
Az lenne a kérdésem, hogy ha most kikérem az erkölcsit, az még tiszta lenne, mivel még nem jogerős??
A másik kérdésem, ha a II. fok is ezt a döntést hozza, akkor 3 évig nem kaphatok tiszta erkölcsit?
Nagyon köszönöm a segítséget:
Eszti
Kedves Eszti!
Még tiszta:-)
Rafina67! Köszönöm a választ és BUÉK!
A II. fok is ha ezt a döntést hozza, akkor 3 évig nem kaphatok tiszta erkölcsit?
Köszönöm a segítséget:
Eszti
Ha nem kéred annak igazolását, hogy nem állsz intézkedés hatálya alatt, akkor akkor is "tiszta" lesz, arról pedig hogy nem állsz intézkedés hatálya alatt a 3 év letelte után kérhetsz igazolást.
Tisztelt Jogi Fórum!
2013.01.01.-es hatósági erkölcsi bizonyítvány felől szeretnék érdeklődni, hogy a kibővített tartalom miatt olyan személy aki 10 éve kapott lopás miatt felfüggesztett börtönt + 20év (sajnos nem tudom mit, ami miatt eddig nem kaphatott hatósági bizonyítványt), ilyen személy mostantól ezt az új bizonyítványt se kaphatja meg?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdv. Érdeklődni szeretnék, 2010. februárjában elkövettem egy rongálásos történetet ahol a keletkezett kár 30-ezer forint körül mozgott, pénzbírság nem volt, viszont kaptam 2-év próbaidőt amely még azon a nyáron ítéltek meg. Ez a dolog akkor gondolom lejárt 2012 nyarán. Erről én semmilyen levelet nem kaptam. Kellett volna? A másik kérdésem az lenne hogy ennek a dolog megléte után jelentkezhetnék e tűzoltónak, rendőrnek, vámosnak vagy hasonló területekre vagy ez egész életemre kihatással lesz rám és ilyen területen nem fogok tudni soha sem elhelyezkedni? A válaszukat előre is köszönöm.
Nem kellett volna. Ahol átvilágítás van ott látják, és pl. a tűzoltóknak is nyilatkozni kell arról hogy álltak e büntieljárás alatt, stb. A vámos és a rendőr nem annyira esélyes, a tűzoltóknál meg a parancsnokkal kell beszélni.
Üdvözlöm,
a következő kérdésekre szeretnék választ kapni. A '90-es évek elején elkövetett vagyon elleni bűncselekményeimért 6 év fegyházban letöltendő szabadságvesztést kaptam, amiből '98 márciusában szabadultam. Azóta semmiféle gondom nem adódott a hatósággal, még közúti kihágás címén se. Most lehetőségem lenne egy bizalmi állás betöltésére, ahol valószínűleg jobban utánam néznek, mint egy egyszerű hatósági erkölcsi bizonyítvány lekérése. Az NBF oldalán található biztonsági kérdőívek büntetettséggel kapcsolatos kérdései csak arra irányulnak, hogy "Indult-e Ön vagy házastársa (élettársa) ellen a nyilatkozat keltétől számított 15 éven belül olyan büntetőeljárás, amely büntetéssel fejeződött be...". Mivel az én büntetőeljárásom már több, mint 20 éve volt, így gondolom erre vonatkozóan nem kell nyilatkoznom. De ettől függetlenül értesülhet az engem alkalmazó cég a rovott múltamról?
Másik kérdésem pedig: én honnan tudhatom meg, hogy a Bűnügyi Nyilvántartó Hatóság milyen információkat ad ki rólam ilyen esetekben?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Pernahajder!
A kérdőívben a feltett kérdésre kell válaszolni.
Azonban a biztonsági ellenőrzést végző a nyilvántartásból mindent tudni fog.
Majd a megpályázott beosztás kapcsán eldöntik, hogy ön biztonsági kockázatot jelent-e vagy sem.
Minden jót!
R
Kedves Zeuszke!
A megbízhatósági és a kifogástalan életvitel vizsgálatba még a rendszeres italozás is előre vetíti a testületből való eltávolítás lehetőségét.
Felvételre meg már eleve nem kerülnek olyanok, akiknek az életmódjában bibi volt a közelmúltban.
Minden jót!
R
Kedves Eszti!
A próbára bocsátás azt jelenti, hogy nem szabtak ki büntetést, tehát büntetlen előéletű vagy.
Minden jót!
R
Kedves Mr. T.
A 10 éve felfüggesztett börtön és a "20 év nem tudom mi":-) az sajnos nem elegendő információ.
Felfüggesztett börtön esetén a mentesítés beáll a próbaidő (a felfüggesztés ideje) leteltének a napján. A "20 év nem tudom mi" soknak tűnik, még akkor is, ha nem tudom mi az.
Az új erkölcsi bővített tartalma a büntetett előéletű személyek számára nem lett kedvezőbb.
Minden jót!
R
Tisztelt forum !Kérdéseket nézegtve se találtam olyan esetett amiben választ kaptam volna kérdésemre.Mikor kaphat valaki tiszta erkölcsit ,ha volt büntetve? Igaz a köztársasági elnök adhat felmentést hogy tiszta erkölcsit kaphass?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |